
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این پروژه حدود 11سال پیش آغاز شد و بر این اساس امکان ساخت یک زیردریایی رباتیک که بتواند از روشی مشابه حرکت ماهیهای تون تقلید کند مورد بررسی قرار گرفت.
ماهیهای تون از انواع ماهیهای بزرگ اقیانوسی هستند که بسیار سریع شنا میکنند تا جایی که گاهی سرعت حرکت آنها به 70 کیلومتر در ساعت میرسد.
این گروه از محققان قصد داشتند براساس نتایج به دست آمده سیستم پیشرانش فوق سریعی را برای زیردریاییهای اتوماتیک طراحی کنند. این آزمایشها بسیار موفقیتآمیز بود و آنها متوجه شدند این ربات ماهی میتواند در بسیاری از کارهای تحقیقاتی در دنیای آبزیان مورد استفاده قرار گیرد و از همه مهمتر اینکه در مقایسه با زیردریاییهای رباتیک به انرژی کمتری نیاز دارد.
یکی از این رباتماهیها در بخش ژئوفیزیک و اقیانوسشناسی موزه علوم لندن به نمایش گذاشته شده است. اگرچه نتایج اولیه موفقیتآمیز بود، اما محققان به این نتیجه رسیدند که نمیتوانند به طور دقیق فرآیندی که در بدن ماهیهای تن اتفاق میافتد و نیروی لازم برای افزایش سرعت حرکت این ماهیها را تامین میکند، شبیهسازی کنند. پس از آن استفاده از الگوریتمهای ژنتیکی مورد توجه قرار گرفت و به این ترتیب تغییراتی در ساختار این ربات ایجاد شد که به نظر میرسید میتواند نقش بسیار مهمی در افزایش توانمندیهای این ربات داشته باشد.
استفاده از روشهای پیشرفته تصویربرداری از دنیای اعماق آب به کشف حقایقی درباره ویژگیهای فیزیولوژیک این ماهیها منجر شد که در ساخت رباتهای بعدی مورد توجه قرار گرفت. به این ترتیب امروزه رباتماهیهایی ساخته میشود که در مقایسه با رباتماهیهای اولیه از پیشرفتهای چشمگیری برخوردار است، اما تلاش برای ساخت رباتماهیهایی که بتواند شباهت بیشتری به ماهی داشته باشد، همچنان ادامه دارد.
ایلیا امیری / جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد