معاون پرورشی وزیر از آخرین مراحل پرونده می گوید

تایید آزار جنسی دو دانش آموز

حالا یک ماه از آن روز می‌گذرد؛ وقتی پدر و مادر ۲ دانش‌آموز یک دبستان پسرانه در شهرک دانشگاه تهران به دادگاه کیفری رفتند و از ناظم مدرسه پسرشان شکایت کردند. آنها در شکایتشان گفتند متوجه شده‌اند که ناظم مدرسه، پسرشان را آزار و اذیت جنسی داده است. بعد از آن معاون این مدرسه بازداشت شد و حالا پرونده در شعبه ۷۹ دادگاه کیفری تهران در جریان است.
کد خبر: ۶۸۲۴۲۰

جام جم سرا: بعد از گذشت یک‌ ماه از این اتفاق و در حالی‌ که هنوز مسئولان آموزش‌ و پرورش در این‌باره واکنشی نشان نداده‌اند، فعالان حقوق کودک از مدرسه دیگری می‌گویند که معاون آن هم تعدادی از دانش‌آموزان را آزار و اذیت کرده است.

چنان که ایسنا به نقل از شهروند گزارش داده: حالا این حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌ و پرورش است که به‌ عنوان اولین مسئول این وزارتخانه، این دو اتفاق را تأیید می‌کند. او می‌گوید در ایران نمی‌توان مسائل مربوط به امور جنسی را در کتاب‌ها آورد یا مستقیم به دانش‌آموزان آموزش داد، بلکه باید فکری به حال آموزش خانواده‌های دانش‌آموزان کرد.

* آقای کفاش، در چند هفته گذشته دو پرونده درباره آزار و اذیت جنسی کودکان توسط ناظم دو مدرسه در تهران در دادگاه کیفری تهران باز شده؛ یکی مربوط است به دبستانی در شهرک دانشگاه تهران در نزدیکی جاده مخصوص کرج و طبق گزارش‌های رسیده، ناظم مدرسه به ۶ دانش‌آموز تجاوز کرده است. هنوز هیچ مسئولی از وزارت آموزش‌ و پرورش، اتفاقات این پرونده را تأیید نکرده است. آیا گزارشی در این‌باره به شما رسیده؟

بله، گزارشی در این‌باره به من رسیده است.

* پس این اتفاق را تأیید می‌کنید؟

بله، تأیید می‌کنم.

هر دو پرونده را تأیید می‌کنید؟ پرونده دوم، مربوط به آزار و اذیت جنسی دانش‌آموزان توسط ناظمشان است و در حال حاضر آنها و خانواده‌هایشان در حال پیگیری این موضوع و اثبات آن هستند.

بله، هر دو پرونده را تأیید می‌کنم و گزارش آنها به من رسیده است. به هر حال ما ۱۲‌ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور داریم. شنیدن خبرهای مربوط به اتفاقات این‌چنینی، هر انسان آزاده‌ای را در هر جای دنیا ناراحت می‌کند و لازم هم نیست حتما مسلمان باشد چنین موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنیعی است. نکته بعدی این است که بشر است دیگر. نمی‌خواهم بگویم که بشر جایزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرایط احراز این موضوع را داریم که محکم است. الان هم اداره آموزش‌ و پرورش شهر تهران با اینکه یکی دو مورد اتفاق این‌چنینی افتاده، در این‌باره مدعی است. ما معتقدیم باید با هر کسی که در این حادثه نقش داشته، به‌شدت برخورد شود.

* ولی از طرف دیگر خود کسانی که شما می‌گویید مدعی این موضوعند به خانواده‌های دانش‌آموزان آزاردیده گفته‌اند به این شرط به بچه‌هایشان کمک می‌کنند که با رسانه‌ها همکاری نکنند و به نوعی آنها را ترسانده‌اند.

راستش را بخواهید، اعتقاد من هم همین است. فرض کنید که این اتفاق برای خانواده من یا شما افتاده بود. آیا حق ما نبود انتظار این را داشته باشیم که فرد خاطی به اشد مجازات برسد ولی نخواهیم همسایه‌مان هم بفهمد؟ از نظر شما رسانه‌ای کردن این موضوع، وجه مثبت بیشتری دارد یا منفی؟

* از نظر من هم وجه مثبت دارد هم منفی. ولی نکته مثبت این موضوع این است که وقتی خانواده‌های بیشتری از این اتفاق باخبر شوند از این به بعد برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس تحقیق بیشتری خواهند کرد و حساس‌تر خواهند شد تا این‌طور نباشد که بعد از گذشت یکی دو‌ سال از آزار دیدن فرزندانشان آن هم به دست ناظم مدرسه، تازه از آن باخبر شوند.

حس من این است که رسانه‌ای شدن این اتفاقات، ضربه‌ای که به جامعه می‌زند به مراتب بیشتر از نکته‌های مثبت آن است. ببینید، یک موقع هست همین یکی دو مورد که مثلا الان در تهران داریم در یک شهر شده ۲۰ یا ۳۰ مورد، در این صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول یک سال، یکی دو مورد اتفاق افتاده و این قابل رسانه‌ای کردن نیست.

* البته همین دو مورد را الان ما خبردار شده‌ایم، در حالی‌ که فعالان اجتماعی که به‌طور مستقیم در حوزه کودک‌آزاری کار می‌کنند، می‌گویند تعداد این اتفاقات، بیشتر از این حرف‌هاست و موارد کمی به آنها یا به رسانه‌ها گزارش می‌شود.

به‌ هر حال من این موضوع را به‌ عنوان یک پدیده اجتماعی نمی‌بینم و آن را یک پدیده موردی می‌دانم. با اینکه مثلا در کشورهای غربی اتفاقات این‌چنینی، خیلی بیشتر از ایران است، باز هم فضای روانی برای آن راه نمی‌اندازند و بیشتر مراقبت می‌کنند. من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از اینکه مدیر و معاون مدرسه منصوب شوند، باید ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزش‌های مختلف ببینند که بعد شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

* سوال هم همین جاست. شما که معتقد به آموزشید، آیا این اعتقاد را ندارید که در مراحل گزینش مسئولان مدارس باید مراحلی هم مانند تست سلامت روانی و جنسی آنها وجود داشته باشد؟

به‌ هر حال چنین گزینش‌هایی در حال حاضر وجود دارد. اگر نبود که چنین اتفاقاتی یکی دو مورد نبود.

* خب همین به قول شما یکی دو مورد، آن هم در یک بازه زمانی کوتاه، چرا باید اتفاق بیفتد؟

به‌ هر حال، تصادف رانندگی در کشور اتفاق می‌افتد، نمی‌توان گفت راهنمایی و رانندگی کارش را نمی‌کند. نُرم حوادث اجتماعی، در یک حدی طبیعی است.

* اما آیا این حق کسانی است که قربانیان این افرادند که اتفاقی که برایشان افتاده، انکار شود یا تهدید شوند و آن‌طور که لازم است، پرونده‌شان پیگیری نشود؟

رسانه‌ای کردن، پیگیری و آموزش سه موضوع متفاوت است. اگر شما به‌ عنوان یک شهروند بگویید که چرا حراست آموزش و پرورش و دیگر قسمت‌های این وزارتخانه این موضوع را پیگیری نکرده، حق دارید، ولی وقتی این اتفاق نیفتاده و ما پیگیر این موضوعیم، این حرف به‌جا نیست.

* ولی پدر یکی از بچه‌هایی که معاون مدرسه او را آزار داده، در مصاحبه‌ای که با انجمن حمایت از حقوق کودکان کرده، گفته حراست کل آموزش و پرورش به او گفته این موضوع را لازم نیست پیگیری کند و چنین اتفاق‌هایی در آموزش و پرورش می‌افتد.

منظور کسی که در حراست بوده و این حرف را زده، این بوده که این موضوع را رسانه‌ای نکند، نه چیز دیگری. معلوم است، ما ایرانی‌ایم و دوست نداریم وقتی یکی دو اتفاق این‌چنینی در تهران می‌افتد، در رسانه‌های خارجی پخش شود. در حالی ‌که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از این اتفاقات می‌افتد و آنها اجازه نمی‌دهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همین دلیل هم هست که چنین اتفاقاتی در ایران کم است. وقتی بعضی اشکالات ما را شبکه‌های خارجی پخش می‌کنند، غیرت ملی ما کجا رفته است؟ وقتی برای خانواده‌ای مشکلی پیش می‌آید، دوست ندارند در رسانه‌ها مطرح شود ولی دوست دارد یک فرد محرم با او صحبت کند و تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده، او را یاری کند. رسانه‌ای کردن پدیده‌های منفی نه در کشور ما که در همه کشورهای دنیا پسندیده نیست ولی آسیب‌شناسی چرا.

* حالا جدا از بحث رسانه‌ای شدن این موضوع، آیا شما به‌ عنوان معاون وزیر آموزش و پرورش این قول را به بچه‌هایی که آزار جنسی دیده‌اند می‌دهید که آنها را رها نکنید؟

بله، همین الان هم این موضوع در حال پیگیری است و آموزش و پرورش در این‌باره مدعی است. اداره کل آموزش و پرورش تهران مدعی مجازات این مجرمان است و به دادگاه شکایت برده.

* غیر از پیگیری حقوقی، برای خود بچه‌ها و خانواده‌هایشان هم در نظر دارید کاری انجام دهید؟

بله، این بچه‌ها در حال حاضر نیاز به خدمات روانکاوی و توانبخشی دارند. این موضوعی است که پیش آمده و خاطیان هم باید به اشد مجازات برسند. آموزش و پرورش هم از همان روز اول ابلاغیه‌های آنها را لغو کرد و پیگیری‌های حقوقی را هم انجام می‌دهد. از طرف دیگر خیلی سریع برای تغییر نیروهای انسانی این دو مدرسه اقدام شده.

* مدیر مدرسه شهرک دانشگاه در منطقه ۹ هنوز مشغول به کار است یا عزل شده؟

معاون مدرسه که خاطی بود همان روز اول دستگیر و عزل شد و مدیر هم با اینکه مقصر نبود و اشتباهش این بود که این موضوع را نفهمیده و کشف نکرده بود، عزل شد.

* در حال حاضر در پرونده مدرسه شهرک دانشگاه تهران، دقیقا چه تعداد دانش‌آموز درگیرند؟

تعداد آنها را نمی‌توانم اعلام کنم.

* تعداد ۶ نفر که اعلام شده. غیر از آنها چند نفر؟

خب اگر می‌دانید، می‌دانید دیگر؛ پرسیدن ندارد! این پرونده حکم قضایی می‌خواهد و نمی‌توان حالا جزئیات آن را اعلام کرد. وقتی این موضوع اثبات شد، جزئیات آن هم اعلام می‌شود.

* نام این مدرسه چیست؟

نام مدرسه دقیقا خاطرم نیست ولی در گزارشی که دارم نام مدرسه قید شده است. موارد این شکلی را ما در آموزش و پرورش منطقه حل می‌کنیم و همه‌اش مربوط به وزارتخانه نیست. به نظر من خانواده‌ها نباید این موضوع را به هیچ‌وجه بیش از این رسانه‌ای کنند و باید برای حل مشکلات بچه‌ها پیگیری حقوقی و مشورت روانشناسی کنند. اگر این بچه‌ها در معرض رسانه‌ها قرار گیرند، دردشان رفع نمی‌شود و دیگر قابل علاج نیستند. اگر حالا هم یک روانشناس این بچه‌ها را ببیند، اولین حرفی که می‌زند این است که باید آنها را به یک مکان ناشناس برد.

* خب این ادامه همان فرهنگ ایزوله کردن و پنهانکاری است. این بچه‌ها چون آموزش لازم را ندیده بودند، بدن خود و حق بر بدنشان را نمی‌شناختند و کسی در این‌باره با آنها حرف نزده بود، حتی نمی‌دانستند معاون مدرسه با آنها چه کار می‌کند. به نظر شما جدا کردن این بچه‌ها از بقیه، آن هم بعد از این اتفاق تلخ، کار درستی است؟

بخشی از آموزش دست والدین است و بخشی دست آموزش و پرورش است و هر دوی اینها باید این آموزش‌هایی را که لازم است به بچه‌ها بدهند.

* با توجه به اتفاقات اخیر، آیا شما در معاونت پرورشی برنامه‌ای ندارید که در قالب جزوه، این مسائل و اینکه بدن بچه‌ها چیست و حق بدن آنها چیست آموزش بدهید یا با دفتر تالیف کتب درسی در این‌باره مذاکره‌ای نکرده‌اید؟

ما دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داریم که برای آسیب‌های محرمانه و آشکار برنامه دارد. ولی موضوع این‌جاست که اگر پوشش این برنامه‌ها صد در صد هم باشد، باز آسیب پیش می‌آید. آسیب اجتماعی وجود دارد که ما شناخت آسیب‌ها را درس می‌دهیم وگرنه نمی‌دادیم.

* ولی در کتاب‌های درسی مسائل مربوط به آسیب‌های اجتماعی مانند همین آزار و اذیت‌های جنسی آموزش داده نمی‌شود یا این آموزش‌ها خیلی کم است.

ببینید! کشور ما جمهوری اسلامی ایران است؛ نه غربی است و نه اروپایی. هزار جا مدعی آموزش‌هایی‌اند که ما در مدارس می‌دهیم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پیش درباره پیشگیری از ایدز به میدان آمد و شروع به دادن آموزش‌هایی کرد ولی بلافاصله صدای خیلی‌ها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند یعنی چه و چه دلیلی وجود دارد که چنین آموزش‌هایی وجود داشته باشد. بنابراین این‌طور نیست که مثلا ما آموزش‌های مربوط به حق بدن دانش‌آموزان را در جزوه‌هایی چاپ کنیم و به تیراژ میلیونی هم برسانیم و بتوانیم راحت کارمان را پیش ببریم. از نظر من این بیشتر از آنکه به آموزش و پرورش مربوط باشد به فضای اجتماعی ما مربوط است.

* ولی بچه‌ها ۱۲‌ سال تأثیرگذار زندگی‌شان را در اختیار آموزش و پرورشند. چطور می‌توان گفت آموزش‌هایی این‌چنینی به آموزش و پرورش مربوط نیست؟

این یک واقعیت است که نمی‌توان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا آموزش مسائل مربوط به بلوغ و ... در وهله اول به عهده خانواده‌هاست. من یادم می‌آید به ژنو رفته بودم، وارد یک دبیرستان مختلط شدم و به مدیر گفتم این بچه‌ها سیگار می‌کشند و ...، آیا شما به آنها آموزش نمی‌دهید؟ او گفت نه، ما با آنها کار نداریم، با خانواده‌هایشان کار داریم. مسائل تعلیم و تربیت، پیچیده است و نمی‌توان همه نوع آموزشی را به همه و در هر سنی داد. نمی‌توان در یک کلاس ۴۰ نفره ابتدایی، معلم وارد شود و بگوید بچه‌ها من امروز می‌خواهم به شما بگویم حق بدن شما چیست. یکی ممکن است بداند، یکی ممکن است خانواده‌اش سنتی باشد و برود خانه بگوید معلممان چنین چیزی گفت، فردا پدر و مادرش می‌آیند و در مدرسه را گِل می‌گیرند. این‌طور موارد را در کشور ما نمی‌توان به راحتی آموزش داد. در خیلی از کشورهای خارجی هم نمی‌توان به راحتی مسائل جنسی را آموزش داد. باید این مسائل برای خانواده‌ها، دختران در سن ازدواج و ... طبقه‌بندی شود.

* ولی همین آموزش برای خانواده‌های دانش‌آموزان هم در حال حاضر وجود ندارد. آیا مثلا انجمن اولیا و مربیان بالاخره می‌خواهد از لباس فعالیت‌هایی مانند جمع کردن کمک مالی برای مدارس بیرون بیاید و فعال‌تر کار کند یا نه؟ شما برنامه‌ای برای فعال‌تر کردن این انجمن ندارید؟

من با شما در این‌باره هم‌عقیده‌ام. من می‌پذیرم که ما باید در حوزه آموزش خانواده‌ها و هشدار پدر و مادر فعال‌تر باشیم. مادر اولین کسی است که اگر باهوش باشد باید در خانواده مسأله‌ای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود. این آموزش‌ها باید ویژه باشد. مثلا مسائل ازدواج را نمی‌توان در کتاب‌های درسی دختران و پسران آورد. در کجای دنیا چنین اتفاقی می‌افتد؟ بعضی از آموزش‌ها در آستانه ازدواج است و جایش در دبیرستان‌ها نیست. مثلا در بعضی کشورها، کسانی که می‌خواهند ازدواج کنند باید یک دوره آموزشی ۱۵ ساعته را بگذرانند و بعد گواهی ازدواج می‌گیرند ولی این آموزش‌ها در حال حاضر در کشور ما به صورت شکلی در آمده.

* که همین آموزش‌های شکلی هم حالا در حال کمرنگ شدن است یا در مجلس حرف از حذف آن است.

به هر حال جای این آموزش‌ها در مدرسه نیست و باید فکر دیگری برای آن کرد. اینها آموزش خانواده می‌خواهد. من هم موافقم که فعالیت‌های انجمن اولیا و مربیان به جمع کردن کمک مالی محدود شده در حالی‌ که دادن این آموزش‌ها به خانواده‌ها، وظیفه آن است. مثلا شما ببینید چرا این اتفاق آزار و اذیت جنسی در مدرسه علوی و رفاه نیفتاده؟ چون در این مدارس آموزش خانواده‌ها به صورت پایه به پایه وجود دارد. ما در این زمینه ضعف داریم و نیازمند توسعه آموزشی هستیم. من قبول دارم که ما باید آموزش را به‌ویژه در دوره ابتدایی بین خانواده‌ها ببریم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهیم تا به بچه‌ها منتقل کنند. در فرهنگ ما که فرهنگ دینی است و افراد مختلفی در این‌باره تصمیم می‌گیرند، موضوع باید سنجیده شود. مثلا نمی‌شود وزارت بهداشت جزوه‌ای را منتشر کند و بگوید بچه‌ها باید آن را بخوانند چون با ۱۰ جای دیگر باید هماهنگ شود.

* این‌طور هم که به نظر می‌رسد این هماهنگی‌ها بسیار سخت است و شاید هیچ‌وقت اتفاق نیفتد.

نمی‌توان به این اندازه هم ناامید بود.

* خب اگر این‌طور است چرا جزوه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز، دوباره به مدارس برنمی‌گردند؟

من با آن جزوه‌ها مخالف بودم. آموزش، تبلیغات نیست که برایش جزوه چاپ و پخش کنیم. من می‌گویم که اگر این آموزش‌ها حساب‌شده نباشد ممکن است خطاهای جنسی را به دانش‌آموزان آموزش هم بدهد و تولید خطا کند.

* ولی در همه این سال‌ها به دلیل همین آموزش‌هایی که به بچه‌ها داده نشد و پنهان‌کاری شد، خیلی‌ها بیشتر دچار خطا شدند و موقع ازدواجشان مشکل پیدا کردند. خب چرا وقتی فعالان اجتماعی زیادی وجود دارند که اعلام می‌کنند به‌طور رایگان به بچه‌ها آموزش می‌دهند، این آموزش‌ها وجود نداشته باشد؟

من معتقدم در این حوزه علاوه بر آموزش خانواده‌ها باید در دانشگاه فرهنگیان و کتاب‌های درسی و متون آموزشی و پرورشی تجدیدنظر جدی درباره مسائل روز کنیم.

* سال‌هاست که ایران به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته و دولت موظف است مفاد آن را به بچه‌ها آموزش دهد. فکر نمی‌کنید دیگر وقت آن است که این اتفاق در ایران بیفتد؟

بله، موافقم. کنوانسیون حقوق کودک در پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی و دانش‌آموزی آمده و در سه قسمت حقوق اساسی، آموزشی و حمایتی این مسائل مطرح شده است.

* منتقدان معتقدند سال‌هاست که فعالیت معلمان پرورشی نمایشی شده و کارآیی چندانی در مدارس ندارند. آیا برای به‌روز کردن اطلاعات آنها و کارآمدترکردنشان برنامه‌ای ندارید؟

بله، محور برنامه‌ سال ۹۳ ما پرورش است و راه آن هم به‌روزرسانی اطلاعات معلمان پرورشی و مشاوران است.

* درباره آموزش مسائل جنسی به آنها هم برنامه‌ای دارید؟

بله، ولی به معلمان پرورشی‌ای که مادر یا پدر باشند این آموزش‌ها را می‌دهیم، نه کسانی که مجردند. اشکال ما این است که آدم‌هایی به این آموزش‌ها وارد می‌شوند که خودشان متوجه این مسائل نیستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲۲
آ-ر
Australia
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
این موضوع به سهل انگاری مدیران مدرسه وپرسنل هم برمیگردد . انها درزمانی كه ناظم به خلافكاری مشغول بوده كجا بوده اند . معلم تربیتی كجاست . خلاصه مدرسه باید خیلی بی برنامه بی انظباط وولنگ وباز باشد كه این نوع خطاها ازچشم همه دوربماند.
*
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
فكر كن این اتفاق برای بچه خودت افتاده .
یاد استخدام 40000 نفری یكی از مسئولان وقت افتادم به خدا قسم معتاد به شیشه جزء پذیرفته شدگان بود به عنوان هنر آموز استخدام شد
نظر
Sweden
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
بهتره آموزش و پرورش در زمینه آموزش مسائل جنسی به دانش آموزان اقدام اساسی بكنه البته به اندازه نیاز دانش اموز و به اندازه ای كه بدونه نباید اجازه بده كسی از اون سو.ئ استفاه بكنه .مثلا آموزش این مسائل در قالب یه مسئله ای به نام حریم خصوصی و اینكه نباید هیچ كس از فاصله ای نزدیك شما رو لمس كنه بخصوص برای دختر خانمها به نطر من می تونه خیلی موثر باشه. اگر آموزش و پرورش بخواد این مسئله رو آموزش بده میتونه طوری آموزش بده كه مطابق فرهنگ موجود در جامعه باشه و هیچ تضادی هم با آن نداشته باشه باور كنید جناب آقای مسئول قرار نیست كه شما رابطه جنسی رو به طور دقیق برای بچه ها تشریح كنید فقط با اشاره ای به اونها هم می تونید بچه ها رو از حق و حقوق مسلم خودشون به عنوان یك انسان مطلع كنید .
رحیمی فر
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
متا سفانه حرف اقای معاون اموزش وپرورش حرف عوام است.كسی نفهمد ابرو مان میرود. آبرو از زجر روحی كسی كه به او تجاوز شده مهمتره ؟ پنهان كاری تا كی؟ باید در مورد مشكل حرف زد ودنبال راه حل بود..
بنفشه
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
جناب كفاش هم درست میگویند
اگر كمی دقت كنیم متوجه میشویم كه در جامعه حاضر بچه ها از چهارم و پنجم دبستان به بعد (البته یه عده) بهتر از بزرگسالان نسل قبلی به تمامی این مسایل آگاهی كامل دارند و متاسفانه بدلیل این هست كه خانواده هاشون توجه كافی به این بُعد از مسایل زندگی فرزندانشون ندارند. الان اگر تو یه فیلمی یه خانمی حالت تهوع داشته باشه یه دختر یا حتی پسری كه 11 سال سن داره میفهمه كه اون خانم بارداره (دیدم كه میگم)
زود آگاه شدن یه عده از فرزندان و دیر آگاه شدن یه عده دیگه
همه اینها از خانواده ها شروع میشه
آموزش و پرورش بخشی از این مسایل رو میتونه آموزش بده
درمورد محافظت از بدن یه مدت تو یكی از كتب دبستانی مطلبی تحت عنوان یه شعر منتشر شده بوداگر بدونید چقدر مورد تمسخر جوامع مجازی قرار گرفته بود اونوقت انتظار دارین كه این مسایل به طور واضح ومستقیم در كتب درسی مطرح بشه یا حتی توسط دبیران پرورشی
خیلی از مسایل بهم گره خورده اصلا نمیشه فهمید كه ما كِی به اینجا رسیدیم؟ واقعا جای تاسف و گریه داره كه ما از كجا به كجا رسیدیم اونم تو یه كشور اسلامی
تا این حد كه ناظم یه مدرسه به خودش اجازه بده كه به یه پسربچه تجاوز كنه؟!!!
و این خبر پخش بشه تو این سایت خبری همگانی ، عمق فاجعه چقدر زیاد بوده متاسفانه
چیكار كنیم
دیگه باید به چی افتخار كنیم؟
وقتی تبلت وارد بعضی از مدارس تهران میشه به بهانه آموزش قویتر اما چه چیزایی كه این دانش آموزان نمیبینن!
اینها همه ریز ریز مشكلات جامعه ماست
تكنولوژی وسیله ای برای پسرفت ما ایرانیان شده متاسفانه
احمد
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
۰
۰
زمانی كه دولت 40هزارنیرورابدون طی شدن هیچ گزینشی استخدام كردبافكراین روزهاراهم می كرد
معلم دردانشگاه فرهنگیان پخته میشودودرس اخلاق رافرامی گیردتامانندبسیاری ازمعلمان حتی جانش رافدای دانش آموزش كند.
نه اینكه برخی ازخیابان ها واردشغل شریف معلمی شود.
مهیمن
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
مسئولان باید شرایطی را در آموزش وپرورش بوجود بیاورند تا بهترین نیروها جذب شوند والا در گناه فاجعه باری همچون این حادثه شریكند
نیما
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
حالا اگر این قضیه در امریكا اتفاق میفتاد در صدر اخبارمون تا یكسال پخش میشد و همه تا مدتها اه اه و واه واه سر می دادند!
مریم
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
ما چه ویژگی غربی را داریم كه خودمان را با غرب مقایسه میكنیم(حقوق، مسكن، امنیت شغلی، تكنولوژی)
a.khalifat@ksc.ir
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
این افرادی كه دست به چنین كار زشتی می زنند . باید در میدانها به شلاق كشیده و سنگسار شوند.چون آنها با این كار شخصیت كودكان را خرد می كنند و آنها نیز ممكن است در اثر این ضربه روحی در آینده به فكر انتقام بیفتند و دست به كارهای جنایتكارانه بزنند لذا چون آن افراد با كار زشت خود باعث چنین روحیه ای در كودكان بی گناه می گردند حداقل حكمشان فساد در زمین است كه حكمش اعدام است. خواهشمند است این موضوع را كم نبینید و با آن به طور جدی برخورد كنید تا این گونه اتفاقات تكرار نگردند.
ج
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
قابل توجه آقای احمد و * كه انتقاد كردن از استخدام 40000 نفری احتمالا شما میخواستین استخدام بشین نشدید. ببین عزیز جان نه اینطورام نیست گزینش و معاینات اعتیاد انجام شده حالا اگه كسی پارتی داشته رد شده از این مراحل اونو پای همه نذار. از طرفی نیروهای متخصص نیاز بود استخدام شدن. شما میگی از توی خیابون. مگه بچه هایی كه تو خیابون هستن از دانشگاههای ایران فارغ التحصیل نشدن. یا لابد صلاحیت اخلاقی ندارن.
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
باید یك پاكسازی اساسی در اموزش و پرورش صورت بگیرد من با نظر دوستان موافقم خیلی ها الكی استخدام شده اند خیلی ها هم هستن به ناموس مردم چشم دارن و تنها كودك ازاری نیست
هم وطن
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
به نظر من این اتفاق باید بدون فوت وقت و كاغذ بازی رسیدگی بشه تا فرصت برای پارتی بازی ایجاد نشه بعد از مشخص و اثبات شدن بلا فاصله شخص خاطی به مجازات برسه تا بازهم فرصت پارتی بازی گرفته شود ( مشكل همیشگی در دادگاه ها به علت فوت وقت و از بین رفتن حق شاكی) تا درس عبرت عملی برای افرادی باشد كه اجازه حتی فكر كردن به این كار را به خودشان میدهند .این تنها راه صحیح و درست این قضیه است . حالا آزادی بیان را شما نشان دهید . با تشكر
یك مادر
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
بخدا وقتی این خبر رو شنیدم حالم دگرگون شد .آخه كجا امن تر از مدرسه ؟ چرا یك نفر شغل معلمی روبرده زیر سوال . چقدر باورش سخته T متاسفم برای برای بچه های زجركشیده این پرونده واقعا سرنوشت شان عوض میشه .اون دانش آموزی كه باید مدارج روطی بكنه از درس مدرسه منزوی و زده میشه قلبم بi درد آمد. امیدوارم این فرد به اشد مجازات محكوم بشه تا دل بچه ها و والدین شون یك كم آروم بگیرن . دعا میكنم زخم روحی این بچه ها التیام پیدا كنه انشالله .
دانش آموز
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
هر چه بگندد نمكش می زنند ، وآی به روزی كه بگندد نمك .
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
برای آموزش بهداشت و تغذیه از طرف ارگان آموزشی جواز ورود به مدرسه ای را میخواستیم .پس از بررسی مطالبی كه قرار بود بگوییم گفتند :در مورد این مسائل خاص حرف نزنید.روی بچه ها باز میشود.!!!!!!!!
حالا اینم نتیجه طرز فكر اشتباه بعضی مسئولین
ح
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
پدر دانش آموزی هستم كه در همین مدرسه مشغول به تحصیل میباشد همكلاسی پسرم مورد آزار و اذیت ناظم قرار گرفت . بیش از یكماه است هنوز شعله این فاجعه فروكش نكرده . پسر 11 ساله ام ترس وجودش را گرفته . ناظم با نیت شوم مرتكب اعمال كثیفی شده
كه باید مجازات شود ولی چرا با آتش این فرد، معلمین و دفتر دار این مدرسه بسوزند كه متاسفانه آموزش و پرورش دستور انتقال همه
پرسنل دبستان نور علم را صادر كرد. با رنگ زدن دیوار حیاط مدرسه آیا میتوانید این لطمه را از ذهن این دانش آموزان پاك كنید. ما خواستار برگشت آموزگاران و معلم تربیتی هستیم كه حتی به رای گیری اولیا هم اهمیت نداند و در ازا یك خانم مدیر بسیار نا لایق
را منسوب نمودند .
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
وقتی معاون پرورشی معتقد است باید مخفی كاری شود دیگر چه انتظاری هست بنظر بنده وزیر آموزش وپرورش ومعاونینش همین الان باید استعفا بهند چون یك ساعت دیگر دیراست.
ترانه
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۲
۰
۰
اقای محترم كشورهای غربی كلا مسئولین مراكز نگهداری از كودكان تحت یك شرایطی این مسئولیتها به انان واگذار میشود انها حق ندارن بچه هارو بغل كنن حق ندارن انها رو ببوسن حق ندارن كه در جایی خلوت با بچه ای تنها باشند ومواردی حساس از این دست .چرا كه در صورت تخلف مجازاتهای سنگینی در انتظارشان است
لیدی
Australia
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
۰
۰
خدا بداد اون بچه ها برسه.بدترین اتفاق ممكن رو تو پاك ترین سالهای عمرشون دیدن.
لیدی
Australia
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
۰
۰
كسی كه مشكل روحی و اخلاقی داره چطوری موقع استخدام لو میره.
زینب
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
۰
۰
شده ماجرای فرودگاه جده.بعدانتظاربرخوردقاطع عربستان داریم،جدا كاربه كجاكشیده خانه دوم محل امن،آقای وزیرخواهشن رسیدگی كنید،كسی مسول مدرسه،درس كتاب بشه لیاقت داشته باشه
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها