به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، جیمی کارتر در کتاب "فراخوانی برای اقدام؛ زنان، مذهب، خشونت و قدرت"، تبعیض و سوء رفتار جنسی نسبت به زنان و دختران را جدیترین چالش جهانی عصر جدید معرفی و به ابعاد جهانی این بحران و برخی حقایق کمتر اعتراف شده در جامعه آمریکا اشاره میکند.
مقدمه کتاب با این جمله شروع میشود که "تمام بخشهای این کتاب مربوط است به تعصب، تبعیض جنسیتی، جنگ، خشونت، تفاسیر تحریف شده از متون دینی، تعرض جسمانی و روانی، فقر و بیماری که به نحو معتنابهی به زیان زنان و دختران است."
جیمی کارتر در فصل پنجم کتاب خود تحت عنوان تجاوز و تعرض جنسی، به مشکلات قضایی و حقوقی موجود در جامعه آمریکا در ارتباط با جنایات جنسی اشاره میکند که باعث میشود برغم نقض حقوق زنان و دختران در این زمینه، امکان پیگیری قضایی و احقاق حق آنها سلب شود.
وی به تجربه شخصی خود در این زمینه اشاره میکند و میگوید: من و همسرم در دوران فرمانداری ایالت جورجیا برای مدت کوتاهی میزبان دختر دانشجویی از ایالتی دیگر بودیم تا بتواند به خوابگاه دانشجویی برود، او پس از چند روز اول، شبی با حال گریان به منزل آمد و خبر داد که مورد تجاوز قرار گرفته است.
پیگیری بی نتیجه پرونده یک تجاوز
سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا در ادامه این بخش از کتاب خود مینویسد: با اصرار من این دختر اجازه داد که این جرم و بزهکاری را گزارش و پیگیری کنم و من هم موضوع را با دادستان ایالت در میان گذاشتم تا اقدام قانونی انجام دهد اما با کمال تأسف متوجه شدم که مقامات محلی تمایلی برای پیگیری قضایی چنین پروندههایی ندارند زیرا به نظر آنها چنین امری در محیط های دانشجویی بسیار متداول است و از سوی دیگر فرد متجاوز همیشه ادعا میکند که رابطه جنسی آنها مورد توافق طرفین بوده است.
من و همسرم در دوران فرمانداری ایالت جورجیا برای مدت کوتاهی میزبان دختر دانشجویی از ایالتی دیگر بودیم تا بتواند به خوابگاه دانشجویی برود، او پس از چند روز اول، شبی با حال گریان به منزل آمد و خبر داد که مورد تجاوز قرار گرفته است |
کارتر همزمان به وجود آپارتاید نژادی در محاکم آمریکائی اعتراف می کند و می افزاید: همچنین پروندههایی که برضد یک دانشجوی مذکر سفیدپوست مطرح میشوند، شانس اندکی برای موفقیت دارند و از سوی دیگر آن زن جوان وادار میشود که در دادگاهی در ملأ عام به این موضوع اعتراف و جزئیات رابطه جنسی خود در شب حادثه و تجربیات جنسی پیشین خود را نیز تشریح کند.
وی درباره آن تجربه شخصی خود می افزاید: مقامات دادستانی توضیح دادند که سیاست دهها کالج و دانشگاه منطقه آتلانتا این است و حکم غیرقابل تجدید نظر میکنند که بجای طرح مسأله در دادگاه، موضوع از طریق گفتگو با دو طرف بزهکاری حل و فصل شود!
رئیس جمهور اسبق آمریکا با طرح این سئوال که نتیجه این ضعف قانونی و قضایی چیست، مینویسد: وقتی موضوع را با والدین آن دختر در میان گذاشتیم، آنها تصمیم گرفتند تا دخترشان در کالج دیگری ثبت نام کند.
قربانیان تجاوزشکایت نمیکنند
جیمی کارتر در بخش دیگری از همین فصل به گزارشی از وزارت دادگستری آمریکا اشاره میکند که طبق آن بیش از 95 درصد دانشجویان که مورد تعرض جنسی قرار میگیرند، ساکت میمانند و شکایت نمیکنند که این درصد خیلی بیشتر از افراد مشابه در میان توده عادی مردم است.
نویسنده کتاب "فراخوانی برای اقدام" ادامه میدهد: موضوع تأسف بار این است که بیشتر تجاوزهای جنسی در محیط های دانشگاهی را متجاوزان زنجیرهای مرتکب میشوند که باخیال راحت فرض میکنند که جرم و بزهکاری آنها علنی نخواهد شد.
وی در صفحات دیگر این فصل به وجود مشکل مشابه در دیگر نهادهای کلان جامعه آمریکا اشاره میکند و برای مثال درباره نظامیان آمریکایی مینویسد: طبق گزارش رادیو همگانی کشور در سال 2010 میلادی، بررسی انجام شده برروی کهنهسربازان زن نشان میدهد که 30 درصد آنها گفتهاند در ارتش مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
کارتر می افزاید: بررسی دیگری که در سال 2004 میلادی روی کهنه سربازانی که پس از اختلال و اضطراب پس از حادثه به دنبال کمک بودهاند، انجام شد، نشان داد که 71 درصد زنان گفتهاند در طول خدمت خود مورد تعرض جنسی یا تجاوز قرار گرفتهاند و یا تحقیق سال 1995 میلادی درباره کهنه سربازان زن نشان داد که 90 درصد آنها مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفتهاند.
رئیس جمهور اسبق آمریکا به آمار جدیدی از وزارت دفاع این کشور اشاره میکند که در سال 2012 میلادی بیش از 26000 ارتباط جنسی تحمیلی در ارتش آمریکا روی داده است که طبق برآورد پنتاگون فقط 3200مورد از این تعرضها گزارش شده و از این تعداد فقط 300 مورد آن پیگیری قانونی شده و مجازات برای حدود 1.2 درصد پروندههای صادر شده است.
در سال 2012 میلادی بیش از 26000 ارتباط جنسی تحمیلی در ارتش آمریکا روی داده است که طبق برآورد پنتاگون فقط 3200مورد از این تعرضها گزارش شده و از این تعداد فقط 300 مورد آن پیگیری قانونی شده و مجازات برای حدود 1.2 درصد پروندههای صادر شده است |
در فصل دیگری از کتاب "فراخوانی برای اقدام" آمده است: مطابق با گزارش وزارت دادگستری آمریکا، در سال 2006 میلادی بیش از 191 هزار 610 پرونده تعرض جنسی و تجاوز در آمریکا وجود داشته است که 91 درصد قربانیان زنان و دختران بودهاند.
این یعنی روزانه بیش از 475 زن در آمریکا مورد تعرض جنسی قرار میگیرند و برآورد میشود که تنها 16 درصد از این پروندهها به نحو همگانی گزارش میشوند و این میزان درباره محیطهای دانشگاهی به کمتر از 5 درصد کاهش مییابد.
بردهداری جنسی و روسپیگری
فصل دوازدهم کتاب "فراخوانی برای اقدام" درباره بردهداری و روسپیگری است.
جیمی کارتر با اشاره به جریان قاچاق انسان و بردهداری در کشتیهای متعلق به اروپاییها در خلال سه ونیم قرن، تصریح میکند: برآورد میشود دوازده و نیم میلیون برده از آفریقا به آمریکا آورده شده اند.
وی در ادامه با اعتراف به اینکه جد پدری خود او نیز دهها برده داشته است،به مصادیق امروزین این پدیده شوم در جهان اشاره میکند و مینویسد: طبق آمار سازمان جهانی کار، امروزه بیست میلیون و نهصد هزار نفر مشغول کار اجباری هستند.
رئیس جمهور اسبق آمریکا می افزاید: به گفته نشریه امور خارجه، بردهداری و تجارت جهانی برده، امروز به رشد خود ادامه میدهد در واقع امروزه نسبت به هر زمان دیگر در گذشته، افراد بیشتری بر خلاف میل خود از مرزها جابجا میشوند.
جیمی کارتر به ابعاد بردهداری جنسی در آمریکا نیز اشاره میکند و مینویسد: وزارت دادگستری آمریکا برآورد کرده است که سالانه حدود 800 هزار نفر از مرزهای بین المللی قاچاق میشوند که 80 درصد این قربانیان زنان و دختران هستند و بیشتر از سه چهارم آنها در عرصه تجارت جنسی فروخته میشوند.
وی در ادامه به آماری که موسسه خود او به نام "مرکز کارتر"، تهیه کرده است، اشاره میکند که طبق آن ، فقط در ایالت آتلانتای آمریکا ماهانه بین 2 تا 3 هزار کودک فروخته میشود و این در حالی است که جریمه و مجازات قاچاق انسان فقط 50 دلار است!
سوء رفتار همسران آمریکائی
کارتر در فصل مربوط به سوء رفتار همسران آمریکائی نیز مینویسد: یک چهارم همه زنان آمریکایی در طول زندگی مشترک خود قربانی خشونت خانگی از سوی همسرانشان میشوند.
وی همچنین به این آمار حیرتانگیز اشاره میکند که در جنگ های آمریکا در فاصله سالهای 2000 تا 2006 میلادی فقط 3200 نظامی آمریکایی کشته شده اند اما در همین مقطع زمانی بیش از 10600 قتل خانگی در آمریکا روی داده است.
رئیس جمهور اسبق آمریکا درباره تضییع حقوق زنان در بازار کار آمریکا و نابرابری حقوق دریافتی آنان نیز در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا گفت: در آمریکا زنان برای کار مشابه با مردان دست کم 20 تا 23 درصد کمتر حقوق دریافت می کنند.
کارتر در همان برنامه گفت: در چهارده هزار و پانصد شرکت بزرگ فعال در آمریکا، دو هزار مدیرعامل زن وجود دارد که به طور متوسط حدود 42 درصد از مردانِ هم ردیف خود، کمتر حقوق دریافت می کنند.
اما این سخنان یک چهره قدیمی آمریکا نیست بلکه حاکمان کنونی این کشور نیز به گستردگی فساد جنسی اعتراف دارند.
جو بایدن چندی قبل در سخنرانی خود در مراسم نمادین رونمائی از لایحه اقدام برضد علائم خشونت موجود برضد زنان گفت: ما با جمعیت بزرگی از کودکان بی خانمان در خیابان های آمریکا روبرو هستیم چون مادران آنها مورد سوء استفاده قرار گرفته اند.
نمایندگی انگلیس در سازمان ملل نیز اخیراً حرکتی را با حضور بان کی مون کلید زد که موضوع آن اقدام برضد خشنونت جنسی برضد زنان در درگیری های نظامی است.
نماینده انگلیس درباره آمار موجود در کتاب کارتر، به گستردگی جرائم جنسی در خارج از مناطق درگیری ها، اعتراف کرد و گفت: جرائم جنسی فقط در درگیری های نظامی رخ نمی دهد بلکه ما شاهد خشونت خانگی، قاچاق انسان، روسپیگری و برده داری هستیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد