قدم اول: آشنایی با واقعیت افزوده
فناوری واقعیت افزوده عناصر مجازی را کنار اجزای واقعی دنیا به نمایش میگذارد. واقعیت رایانهای یا در مفهومی جزئیتر واقعیت افزوده پدیدهای است که در دنیای واقعی جلوه بصری ندارد، اما متعلق به این دنیا و جزئی از واقعیت است. تفاوت واقعیت افزوده با واقعیت مجازی که نام آن را زیاد شنیدهایم آن است که در دنیای مجازی همه چیز ساخته یا شبیهسازی میشود، اما قسمتی از واقعیت افزوده در دنیای واقعی و بخشی از آن در تعامل با دنیای مجازی است.
قدم دوم: اهمیت واقعیت افزوده
با گسترش دنیای وب و حجم عظیم اطلاعات آنلاین، وجود پلی میان دنیای وب و دنیای واقعی امری حیاتی است تا شکاف ایجاد شده بین این دنیا را از میان ببرد و دنیای واقعی را از این اطلاعات غنی کند. واقعیت مجازی در واقع در دسترسترین پل موجود برای این کار است. به کمک این فناوری میتوانید اطلاعات زیادی را که در زیر پوست دنیای پیرامونتان پنهان شده مشاهده کنید. واقعیت افزوده کاربردهای بسیاری دارد؛ از ورزش، مسیریابی و تبلیغات گرفته تا بازیهای رایانهای، سینما و همچنین حرفه روزنامهنگاری. با گسترش کاربردهای این فناوری و اضافه شدن آن به زندگی روزمره، اهمیت آن روز به روز بیشتر میشود، زیرا رسیدن به اطلاعاتی فراتر از آنچه چشمها میبینند، آن هم در زندگی شلوغ و پررفتوآمد این روزها بسیار ضروری است.
قدم سوم: نگاه به پیشینیان
تاریخچه واقعیت افزوده و تعامل دنیای واقعی با دنیای مجازی به اوایل دهه 1970 برمیگردد. درست در سالهایی که جارون لانیر، مخترع آمریکایی مفهوم واقعیت مجازی را تعریف کرد، ایده تقابل آن با دنیای واقعی نیز شکل گرفت. سالها بعد این ایده مسیر تکامل خود را طی کرد و به ابزاری برای فیلمهای سینمایی و بازیهای رایانهای تبدیل شد. برای درک بهتر این مفهوم سادهترین مثالی را که میتوان به آن اشاره کرد، درج نتیجه فوتبال روی چمن ورزشگاه هنگام نمایش تلویزیونی است که حتما بارها آن را دیدهاید. اما کاربردی شدن این فناوری آن هم در زندگی روزمره، در چند سال اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته و با همهگیر شدن گوشیهای هوشمند، واقعیت افزوده به ابزاری بسیار پرکاربرد برای مسیریابی تبدیل شده است.
ورود واقعیت افزوده به دنیای مطبوعات به سال 2009 بر میگردد که مجله اسکوآیر برای اولین بار جلد مجله را با این فناوری به نمایش گذاشت. کافی بود صفحه اول مجله را با یک وبکم اسکن کنید تا یک ویدئو با چهره بازیگر روی جلد برای شما به نمایش گذاشته شود. بعد از آن مجلات دیگری مانند پاپیرلار مکانیک و کاسموپلیتن از این تکنیک استفاده کردند. اکنون نیز این فناوری در نشریات مطرح جهان طرفداران زیادی دارد.
قدم چهارم : تصور آینده
تصور کنید یک عینک هوشمند مانند عینک گوگل به چشم زدهاید و در حال راه رفتن در خیابان هستید. نگاه خود را به اطراف بچرخانید تا موجی از اطلاعات ریز و درشت مانند آدرس فروشگاهها و رستورانها، میزان ترافیک خیابانهای اطراف و حتی اطلاعات آب و هوا به سوی شما حملهور شود. چنین چیزی آنقدرها هم دور از دسترس نیست و در واقع فقط به زمان احتیاج دارد تا در دسترس همه قرار گیرد. در چنین شرایطی در زمان صرفهجویی میشود و بسیار سریع به اطلاعاتی دست پیدا میکنید که باید دقایقی برای پیدا کردنشان وقت میگذاشتید. این تنها یک تصور از اجرایی شدن چیزی است که اکنون وجود دارد؛ پس باید انتظار آیندهای بسیار درخشانتر برای واقعیت افزوده داشت.
قدم پنجم: کتابهای سخنگو
حال که با مفهوم فناوری واقعیت افزوده آشنا شدید، بهتر است بدانید کلیک از این پس قرار است یک واقعیت جدید به زندگیتان بیفزاید. از این شماره به بعد کلیک با شما سخن میگوید و به کمک تلفن همراهتان صدای ما را از لابهلای کاغذهای روزنامه میشنوید!
قدم ششم: عکسهای متحرک
علاوه بر شنیدن صدای ما، تصاویر هم برای شما به حرکت درمیآید. واقعیت افزوده به شما این امکان را میدهد تا با کمک تلفن همراه خود تصاویر متحرک و نماآهنگهای افزوده شده به روزنامه را مشاهده کنید و از آن لذت ببرید.
قدم هفتم: پیوند اینترنت و روزنامه
واقعیت افزوده بهترین روش برای ارتباط بخش آنلاین با روزنامههای کاغذی است، برای همین باید منتظر صفحات وب، لینکها و قسمتی برای دانلود نرمافزارهای پیشنهادی و اپلیکیشنهای منتخب کلیک در صفحات روزنامه باشید.
قدم هشتم: ابزارهای لازم
اگر برای شما سوال پیش آمده که برای تحقق این رویا به چه چیزی احتیاج دارید، باید بگوییم کار چندان سختی نیست. کافی است علاوه بر تلفن همراه هوشمند، اینترنت نسبتا پرسرعت و در نهایت اپلیکیشن رایگان واقعیت افزودهlayar را روی تلفن همراهتان داشته باشد. این اپلیکیشن رایگان برای دو سیستم عامل اندروید و آی.او.اس در دسترس است و میتوانید این نرمافزار سبک را از گوگل پلی، اپ استور یا کافه بازار دریافت کنید.
قدم نهم: جستجوی نشانهها
قدم نهم یک راهنماست میان ما و شما که بدانید از این به بعد کی و کجا باید منتظر محتوایی متفاوت در کلیک باشید. یک نشانه که شما را راهنمایی میکند چه زمانی باید آماده دیدن و شنیدن شوید. پس هرگاه علامت بالا را در گوشهای از صفحات ویژه نامه کلیک دیدید، درنگ نکنید و با استفاده از layar آن صفحه را اسکن کنید.
قدم دهم: اولین تجربه
زمان آن رسیده که تمام این حرفها به واقعیت تبدیل شود. پس دست به کار شوید و وقتی از اتصال به اینترنت پرسرعت مطمئن شدید، نرمافزار layar را روی گوشی خود باز کنید. کار با این نرم افزار بسیار راحت است. اولین بار که به آن وارد میشوید یک پیشنمایش از نحوه کار نرمافزار را میبینید، اما از این به بعد مستقیم به صفحه اسکن راهنمایی میشوید. در این مرحله دوربین تلفن همراهتان فعال میشود. صفحه موردنظر کلیک را به طور کامل در کادر دوربین قرار دهید سپس یک بار روی نمایشگر ضربه بزنید. زمان کمی طول میکشد تا layar کار اسکن را تمام کند و افسانه روزنامههای متحرک و سخنگو به واقعیت تبدیل شود. اکنون صفحه 12 کلیک را در نرمافزار layar اسکن کنید تا با افزودن صدا و تصویر به روزنامه، تولد ده سالگی کلیک را با هم جشن بگیریم. (ضمیمه کلیک)
مائده گیوهچین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم