محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در نشست وزرای خارجه جنبش عدمتعهد در الجزایر، افراط گرایی، خشونت و فرقه گرایی را از جمله مشکلات و چالشهای جهان کنونی برشمرد و گفت که این موضوعات منجر به توسعه اقدامات تروریستی در جهان شده است.
وی روز چهارشنبه در هفدهمین اجلاس میاندورهای وزیران خارجه جنبش عدمتعهد تأکید کرد: این چالشهای بزرگ موجب شد تا قطعنامه پیشنهادی دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران مبنی بر جهان علیه خشونت و افراط گرایی بهاتفاق آرا در مجمع سازمان ملل پذیرفته شود و این نقطه عطفی در توجه جامعه جهانی به مبارزه با خشونت و افراط گرایی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان این مطلب که کشورهای عضو جنبش غیرمتعهد (نم) دارای منافع مشترک و در عین حال با خطرات و تهدیداتی نیز مواجه هستند، اظهار داشت: همزمان با تلاشهای مشترک کشورها برای مهار افراد و گروههای افراطی، اقداماتی نیز باید با هدف کاهش علل تنشها صورت بگیرد.
ظریف در ادامه سخنانش به اوضاع اسفناک مردم مظلوم فلسطین و هفت دهه حملات بیرحمانه و مداوم به این مردم ستمدیده و محروم کردن آنها از حقوق غیرقابل انکار و غیرقابل واگذاریشان اشاره و تأکید کرد: باید بر این واقعیات تمرکز کنیم تا دریابیم که بسیاری از سرپوشها با هدف محروم کردن مداوم مردم فلسطین از حقوق حقهشان و غارت سرزمین و منابع آنها ایجاد شده است.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: کشورهای عضو جنبش عدمتعهد باید بر مواضع مشترک تأکید نمایند و بدون شک نمیتوان بدون احیای این حقوق و ایجاد کشور مستقل فلسطین بهپایتختی قدس شریف (بیت المقدس) به ثبات و آرامش دست یافت.
مذاکره کننده ارشد هستهای ایران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع هستهای ایران اشاره کرد و این پرسش را مطرح کرد: آیا بهنظر شما این بیمعنا نیست که یک غیرعضو انپیتی و برخوردار از زرادخانههای عظیم هستهای که بیشترین تهدید موجودیتی را برای کل خاورمیانه ایجاد میکند، با ترسیم خطوط قرمزی در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران به انپیتی و قانون بین المللی دهنکجی کند؟
ظریف با طرح این پرسش که "آیا این چیزی جز تاکتیک انحراف اذهان نیست؟" خاطرنشان کرد: به همین دلیل برنامه مسالمت آمیز هستهای ایران طی چند دهه گذشته همواره در معرض هیاهوی فراوانی قرار گرفته است.
وی گفت: "آنها همواره کوشیدهاند چهره ایران را بهعنوان تهدیدی برای منطقه و کل جهان ترسیم کنند؛ ادعایی که بارها بهطور کامل کذب از آب درآمده است".
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران بار دیگر با تبیین سیاستهای هستهای جمهوری اسلامی ایران گفت: "جمهوری اسلامی ایران به عدم تولید و ساخت سلاح هستهای متعهد است. ایران عضو پیمان انپیتی است و ما معتقدیم تسلیحات هستهای، امنیت ملی را نیز تضعیف میکند".
مذاکره کننده ارشد هستهای ایران همچنین به مذاکرات ژنو اشاره کرد و گفت: تصویب طرح اقدام مشترک نشان داد که امکان حل و فصل این موضوع وجود دارد.
وی افزود: حل موضوع هستهای ایران به کابوسی برای جنگ طلبانی تبدیل شده است که منافع آنها در ایجاد تنش، درگیری و ایجاد رعب و وحشت بوده است.
ظریف گفت : آنها تحریمهای ظالمانهای علیه مردم ایران اعمال کردهاند و مردم ایران را حتی از دسترسی به نیازهای اولیه از جمله دسترسی به دارو محروم کردند.
وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه دستاوردهای علمی و تحقیقاتی بزرگ ایران غیرقابل مذاکره است، خاطرنشان کرد: ملت ایران نشان داد که زیر بار تحریمها و تهدیدات نخواهد رفت و ما چیزی برای پنهان کردن نداریم و در فضای احترام متقابل و برابری میتوان نشان داد که برنامه هستهای ما همیشه صلحآمیز باقی خواهد ماند.
ظریف درعین حال از حمایتهای کشورهای عضو جنبش عدمتعهد در قبال فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران قدردانی کرد.
وی علت تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران را ناشی از اتهامات بیپایه و اساس درباره برنامه هستهای ایران دانست.
ظریف در ادامه با تأکید بر لزوم تحقق خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی و کشتار جمعی گفت: جامعه جهانی از بیتوجهی برخی نسبت به تحقق خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی، نگران است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از میزبانی دولت و ملت الجزایر بهخاطر برگزاری این نشست گفت: اجلاس الجزایر فرصتی دوباره برای بحث و گفتوگو پیرامون موضوعاتی است که صلح و امنیت را به مخاطره میاندازد.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت