به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با بیان اینکه باید با ورود مراکز تصمیمگیر و شورایی مانند شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدوین ویژگیها و شرایط استفاده از این فناوریها، از این فرصت برای پیشرفت و توسعه اجتماعی متناسب با جامعه اسلامی بخوبی بهره ببریم، افزود: فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی، اهمیت فراوانی برای تمام کشورها دارد و تحولات در این عرصه، وضع عجیب و روابط و اتصالات گستردهای پدید آورده است.وی گفت: اکنون به مدد فضای سایبر، پیامها در چند ثانیه در حجم وسیعی رد و بدل میشود و ما با انفجاری از اطلاعات علمی و غیرعلمی که دائم نیز در حال تحول است، روبهرو هستیم.
آملی لاریجانی توجه به پیامدهای ظهور و بروز فناوریهای ارتباطاتی را ضرورتی اجتناب ناپذیر خواند و افزود: همزمان با گسترش فضای سایبری، مسائل و تبعات جدیدی ایجاد میشود که هم فرصت و هم تهدید است و البته بدیهی است که نمیتوانیم جلوی ورود و رشد فناوریهای نوین را بگیریم، زیرا فرصتهای عظیمی را در اختیار افراد جامعه از جمله پژوهشگران و محققان قرار میدهد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه صحبت درباره تهدیدهای مربوط به گسترش فضای سایبری و ارتباطات و فناوریهای نوین و ضرورت تدوین راهکارهای مناسب برای مقابله با آن به معنی بیاعتمادی به مردم و بویژه جوانان نیست، تأکید کرد: اینترنت و تلفن همراه و فناوریهای مرتبط با آن، فرصت های بسیار مهمی برای محققان پدید میآورد ولی در عین حال فرصتی مغتنم برای دشمنان نیز خواهد بود تا براحتی و فارغ از مرزهای جغرافیایی و فقط با زدن یک کلید تا پستوی خانههای مردم ورود پیدا کنند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه «سیم خاردار کشیدن اطراف یک باتلاق» معنایش بیاعتمادی به مردم و جوانان نیست، گفت: اگر میگوییم که جوانان ما مورد اعتمادند و خودشان بخوبی همه چیز را میفهمند پس با این استدلال چرا با مواد مخدر مقابله میکنیم؟ با چنین استدلالی باید پخش و استفاده از مواد مخدر را نیز آزاد بگذاریم.
آملی لاریجانی تأکید کرد: اعتماد به جوانان با هوشیار بودن و بستن راههای خطر و نفوذ دشمنان به فضاهای امن خانهها منافاتی ندارد و کسانی که مسموم بودن فضاهای مجازی را قبول ندارند معلوم است که این فضاها را نمیشناسند.وی گفت: حفرههای امنیتی و امکانات جاسوسی از طریق همین ارتباطات اینترنتی و تلفن همراه با امنیت ملی ما ارتباط وثیق دارد.
رئیس قوه قضاییه افزود: در چـــــگونگی مقابله با سوء استفاده دشمن از معصومیت جوانان و خانوادهها همه باید تابع قانون باشیم و اینطور نباشد که یکی بگوید خوشم میآید و یکی بگوید بدم میآید.
آیتالله آملی لاریجانی به مسئولان توصیه کرد در مواجهه با امور ارتباطاتی و سایبری و امور فرهنگی سخنانی موجه و منطقی بر زبان بیاورند و از حرف های هیجانی، موردی و احساسی بپرهیزند تا راه برای تدوین راهکارهای مناسب هموارتر شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد