گرچه سازمان محیطزیست از ابتدا در جریان این تصرف بوده است، اما مردم منطقه و بومیان دنا با تشکیل زنجیرههای انسانی در کنار ماشینآلات سازمان مسکن و شهرسازی مانع از ادامه فعالیتهای بولدوزرها و گسترش کانالهای این منطقه شدند.
مدیر کانون سبز فارس در این باره گفت: منطقه دلون که در شمال شرق شهرستان سیسخ در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد از 22 سال پیش جزو مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیطزیست است، اما سازمان مسکن و شهرسازی توانسته برای 20 هکتار از این اراضی به نام این سازمان سند تهیه کند تا زمینه را برای ساخت و ساز مجتمعهای مسکونی و ویلاسازی در این منطقه فراهم کند.
به گفته بهمن ایزدی، این منطقه رویشگاه گونههای گیاهی نادر زاگرس مرکزی است و بانک ژنتیک این منطقه محسوب میشود. دیوارههای شمال شرق آن که به دیواره برف انبار معروف و به منطقه دلون مشرف است زیستگاه منحصر به فرد کل و بز در این منطقه است که با تخریب و ساخت و ساز کاملا از بین میرود.
وی این منطقه را یکی از مراتع بکر وحوش دنا عنوان کرد و افزود: در این منطقه گونههای گیاهی نادری همچون کیکم، شهن، بنیون و بادامکوهی وجود دارد که اکنون با حفر این کانال تعدادی زیادی از این درختچهها از بین رفته است.
این فعال محیطزیست به طرح حفاظت از زاگرس که با کمک سازمان بینالمللی جف چند سال است در این منطقه اجرا میشود، اشاره کرد وگفت: به نظر میرسد این طرح نیز نتوانسته بدرستی حفاظت و کنترل از این منطقه را مدیریت کند.
ایزدی ادامه داد: پس از اخطاریهها و کارتهای زرد و قرمزی که از یونسکو بابت ژئو پارک قشم و عدم مدیریت و حفاظت از این منطقه گرفتیم حالا با تخریب این منطقه که از سال 88 جزو ذخیرههای زیستکره یونسکو بوده و اهمیت جهانی دارد، یک بار دیگر موجب بدبینی و واکنش این سازمان جهانی خواهیم شد و رسیدگی به پروندههای دیگر کشورمان برای ثبت جهانی مانند لوت و جنگلهای هیرکانی به تعویق میافتد.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد