کاهش جمعیت فک خزر

معاون محط زیست دریایی محیط زیست زیست کشور جمعیت فکهای خزری از یک میلیون به 110 هزار قلاه کاهش یافته است و این کاهش عجیب و نگران کننده است واز آنجاییکه فک تنها پستاندار دریای خزر است، باید آن را حفظ کرد.
کد خبر: ۶۶۶۲۷۴
کاهش جمعیت فک خزر

به گزارش مهر، پروین فرشچی در زمینه فک خزر گفت: غیر از کشور ما در سایر کشورها، سهمی برای صید فک خزری وجود دارد و سالهای متمادی سعی کردیم علل ریشه ای مسئله را درک کنیم و با کشورها برای نجات فکها وارد گفتگو شویم.

معاون محیط زیست کشور گفت: توانستیم تاحدودی توجه کشورهای حاشیه خزر را جلب کنیم تا سهم صید صادر نشود و دلایل مرگ و میر فکها در این کشورها متفاوت است.

فرشچی افزود: در ایران به دلیل رقابتی که برخی ماهیگیران فکر می کنند فک در صید با آنها دارد اگر در تورشان گیر کند، اقدام به کشتن می کنند و جمعیت فک های خزر در ایران نیز زیاد نیست.

وی با بیان اینکه جمعیت فکهای خزری در قزاقستان بیشتر است، یادآور شد: در این کشورها برای گرفتن پوست، تجارت روغن و ... اقدام به صید می کنند.

فرشچی با اشاره به راه اندازی مرکز امداد و نجات فک خزر در ساحل استان گلستان گفت: تا آنجایی که توانستیم از مسئولان این مرکز حمایت شده است.

معاون محیط زیست کشور با تاکید بر تعامل بین استانهای ساحلی در مسائل مربوط به محیط زیست گفت: ارتباط بین استانهای ساحلی خلیج فارس و خزر باید تقویت شود و از تجریبات خلیج فارس می توان در دریای خزر استفاده کرد.

معاون محیط زیست دریایی محیط زیست کشور درباره شناگاههای استان گفت: این مناطق از نظر میکروبی پایش می شوند و نهایتا تا قبل از فصل شنا این اطلاعات به دست ما می رسد تا مردم با خیال راحت از آن استفاده کنند.

وی یادآور شد: استانداردهای تخلیه فاضلاب داریم و استانداردهایی که در چند سال گذشته در سازمان تهیه شدند تا زمانیکه از سوی هیئت دولت تصویب نشوند نمی توانیم ابلاغ کنیم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره کشند قرمز خلیج فارس و نابودی مرجانهای دریایی گفت: جابجایی مرجانها به زیستگاههای مصنوعی سبب شد تا از دست دادن مرجانها به صد درصد نرسد و نیمی از آنان را نجات دهیم که این از دستاوردهای این جابجایی است.

فرشچی درباره کشند قرمز خلیج فارس از تشکیل کمیته ملی در این زمینه خبر داد و گفت: این کمیته در آخر ماه جلسه ملی خواهیم داشت و از همه دست اندارکاران خواستیم تا نقشه راه این معضل را استخراج کنند و یک جلسه آموزشی نیز در پایان این نشست خواهیم داشت.

فرشچی درباره برنامه برای احیا و نجات مرجانهای دریایی یادآور شد: مرجانها بر اثر توسعه فعالیتهای کشتیرانی و لایروبی مجبور شدیم برای اینکه آنها را نجات دهیم از جایی به جای دیگر منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه ادعا نمی کنیم که 100 درصد کلنی های مرجانها در زیستگاههای مصنوعی خود، کلنی تشکیل دهند ولی همینکه نیمی از 18 هزار قطعه مرجانها بتوانند بصورت یک کلنی ثابت نگه دارند، باعث افتخار است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها