به گزارش ایرنا، دکتر «رسول دیناروند» روز یکشنبه در نشست خبری افزود، علت مصرف قرص های مزبور تبلیغات ماهواره ای بوده است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: تبلیغات گسترده ماهواره ای برای مصرف قرص های لاغری هربال اسلمیت و استقبال مردم از این داروی غیر مجاز، موجب شد که سال گذشته شاهد مرگ سه نفر از هموطنان به خاطر مصرف این داروی غیرقانونی در کشور باشیم.
دیناروند تصرح کرد، سازمان غذا و دارو اطلاعیه های متعددی برای منع مصرف این داروی غیر مجاز در فاصله زمان های متعدد صادر کرده است.
وی همچنین به مصرف داروی سیبوترامین که جزو داروهای غیرمجاز محسوب می شود، هشدار داد و افزود: این دارو نیز جزو داروهایی است که وزارت بهداشت ممنوعیت مصرف آن را صادر کرده زیرا این دارو مجوزهای لازم را ندارد و صرفا جزو تبلیغات ماهواره ای محسوب می شود.
کاهش قیمت تجهیزات پزشکی
وی به کاهش هزینه تجهیزات پزشکی برای بیماران اشاره کرد و گفت: در بسته حمایتی که دولت برای حمایت از بیماران در نظر گرفته، در اردیبهشت ماه شاهد کاهش قیمت استفاده از تجهیزات پزشکی خواهیم بود.
دیناروند افزود: کاهش قیمت تجهیزات پزشکی برای بیماران قلب و عروقی، چشمی، ارتوپدی و تجهیزات پزشکی مرکزی به میزانی خواهد بود، که سازمان های بیمه گر تمامی هزینه ها مربوط به تجهزات پزشکی را پوشش بیمه ای خواهند داد.
وی با بیان اینکه این پوشش بیمه ای برای تجهیزات پزشکی طبق مذاکرات و پیگیری ها سازمان غذا و دارو با سازمان ها بیمه گر صورت گرفته، ادامه داد: این سازمان در ابتدا با فراخوان بین شرکت های تولید کننده و وارد کننده این محصولات پزشکی و همچنین اطلاعاتی را که وزارت بهداشت از کشورهای تولید کننده این محصول دارد، اقدام خواهد کرد.
بستههای حمایتی وزارت بهداشت برای حوزه دارو از محل هدفمندی یارانهها
وی در پاسخ به سوالی درباره سهم دارو و غذا از درآمدهای ناشی از هدفمندی یارانهها به ایسنا گفت: در بودجه 93 حدود 2400 میلیارد تومان اعتبار برای کمک به هزینه دارویی بیماران در نظر گرفته شده است که این اعتبار، اعتبار کمی نیست. به این ترتیب میتوان قیمتهای داروهای بیماران مزمن، صعب الاعلاج و خاص را کنترل و پرداختی بیماران را به حداقل برسانیم.
رئیس سازمان غذا و دارو در این باره ادامه داد: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها، وزارت بهداشت بستههایی را پیش بینی کرده است که در دو بسته از آن هزینههای دارویی و تجهیزات پزشکی نیز مدنظر قرار گرفته است در یکی از بستهها کاهش پرداختی بیماران در بیمارستانها دولتی مدنظر قرار گرفته است به این ترتیب سقف پرداختی بیماران در بیمارستانهای دولتی بیشتر از 10 درصد نخواهد بود و مابقی را وزارت بهداشت تقبل خواهد کرد. بی تردید بخشی از این اعتبارات صرف دارو و تجهیزات پزشکی میشود.
به گفته دیناروند، یکی دیگر از این بستهها، بسته حمایت از هزینههای فلاکت بار برای بیماران است. بخشی ازاین هزینههای فلاکت بار از دارو و تجهیزات پزشکی ناشی میشود به این منظور 900 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
در نیمه اول امسال داروهای داخلی افزایش قیمت نخواهند داشت
دیناروند در پاسخ به سوالی درباره وضعیت افزایش قیمت داروها در سال جدید نیز گفت: نمیتوان گفت که قیمت دارو به هیچ عنوان تغییر نمیکند داروهای تولید داخلی متناسب با تورم افزایش قیمت خواهند داشت، اما آنچه مسلم است در نیمه اول امسال به هیچ عنوان افزایش قیمت داروها را نخواهیم داشت.
سیاست کاهش قیمت برای داروهای وارداتی
رئیس سازمان غذا و دارو درباره داروهای وارداتی نیز گفت: در مورد داروهای وارداتی سیاست هایمان کاهش قیمت این داروها خواهد بود چرا که اولویت وزارت بهداشت تامین سلامت مردم است. جایی که سلامت مردم به تامین و تدارک دارو وابسته باشد باید آن داروها تامین شود. البته با ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب، حمایت از تولید داخل همچنان ادامه خواهد داشت. به این منظور وزارت بهداشت سیاستهای تشویقی برای توسعه صنعت دارویی و تجهیزات پزشکی در نظر میگیرد.
وی در این باره افزود: اکنون هم بار درمان کشور بر دوش داروهای تولید داخل است به طوری که از لحاظ کمی بیش از 95 درصد داروهای مصرفی کشور در داخل تولید میشوند بر این اساس حمایت از تولید داخل به صورت جدیتر پیگیری خواهد شد.
کاهش 8 درصدی قیمت داروهای وارداتی به دنبال اجرای توافق نامه ژنو
دیناروند در پاسخ به سوالی درباره وضعیت قیمت داروها به دنبال توافق نامه ژنو نیز گفت: در صورتی که این توافق نامه اجرایی شود هزینههای ارزی کشور به صورت میانگین حدود هشت درصد کاهش مییابد. به این ترتیب هزینه ارزی کشور در حوزه دارو حدود هفت تا هشت درصد کاهش خواهد یافت.
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره مجدد به اقدامات انجام شده در حوزه تجهیزات پزشکی و همچنین ثبات قیمتی در این حوزه، ادامه داد: به زودی کاهش چشمگیر قیمت تجهیزات پزشکی را در کشور شاهد خواهیم بود در حال حاضر به شرایط خوبی در این زمینه دست یافتهایم.
وی افزود: بخش زیادی از تجهیزات پزشکی برای سه گروه از بیماران یعنی بیماران قلبی و عروقی، چشمی و ارتوپدی است که در مرحله اول کاهش قیمتها، این تجهیزات را در نظر گرفته ایم. همچنین مذاکرات با سازمانهای بیمه گر صورت گرفته تا این تجهیزات تحت پوشش بیمهها قرار گیرند بر همین اساس است که پرداختی بیماران بابت تجهیزات پزشکی به زودی کاهش چشمگیری خواهد یافت.
سخت گیری به شرکتهای تجهیزات پزشکی در حد حذف از بازار
دیناروند در این باره افزود: پیش ازاین به قیمتهایی که برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده بود رسیدگی نشده بود البته هنوز ابزار قیمتگذاری برای این تجهیزات استفاده نشده است اما از ابزار فراخوان رقابت بین شرکتها و همچنین اطلاعاتمان از وضعیت قیمتها در دیگر کشورها استفاده خواهیم کرد. بی تردید سخت گیری به شرکتهای تجهیزات پزشکی به حدی است که در صورت تخلف از بازار حذف خواهند شد. در سال 93 قیمت تجهیزات پزشکی مشخص و در سایت سازمان غذا و دارو در دسترس قرار میگیرد.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به اولویتهای سازمان غذا و دارو در سال 93 در حوزه غذا اشاره کرد و گفت: حوزه غذا بسیار مهم است، اما خبرساز نیست. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو وظایفی را در حوزه غذا دارند که بیتردید ضمن انجام آنها به توسعه آنها نیز توجه داریم. مهم آن است که غذا دریافتی مردم باید سالم باشد. این درحالیست که متاسفانه در سالهای گذشته با ظرفیت کامل در این حوزه ورود نشده است.
شرایط سخت گیرانه وزارت بهداشت برای واردات برنج در سال 93
وی در این باره افزود: به عنوان مثال میتوان به موضوع برنجها اشاره کرد. سال گذشته 20 درصد حد مجاز فلزات سنگین و سموم برنج را اصلاح کردیم. این موضوع باید روند کاهشی خود را در سال 93 ادامه دهد. به این ترتیب حدود 10 درصد برنجهای وارداتی بازگشت داده خواهند شد. در مجموع ضابطهها برای برنجهای وارداتی بسیار سخت گیرانه تر شده است تا به این ترتیب سلامت برنجها افزایش یابد.
دیناروند مهمترین منبع واردات برنج را مربوط به کشور هند دانست و گفت: منابع مجاز واردات برنج ازاین کشور تعیین شده است و پروانه واردات برای آنها صادر شده است. دولت هند پیگیریهایی را انجام داده که دلایل سخت گیری ما را جویا شود. اتحادیه واردکنندگان نیز به این موضوع به سخت گیریهای ما معترض هستند.
شناسه بهداشتی برای برنجهای تولید داخل
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین ادامه داد: برنجهای تولید داخل نیز موظف شدهاند که تا پایان سال 93 شناسه بهداشتی دریافت کنند. بر این اساس امکان توزیع عرضه فلهای برنج وجود نخواهد داشت و برنجهای وارداتی بسته بندی میشوند.
وی همچنین به اقدامات انجام شده درمورد سلامت گوشتهای مصرفی نیز اشاره کرد و گفت: سلامت گوشت خام بر عهده سازمان دامپزشکی است. اما زمانی که گوشت وارد فرآوردهای مانند سوسیس و کالباس میشود در این جا مسوولیت با سازمان غذا و دارو خواهد بود متاسفانه تولید سوسیس و کالباسها به نظارت جدیتری نیاز دارد.
دیناروند در پاسخ به سوالی درباره برخی مباحثی که اخیرا در زمینه بروز فلج در برخی افراد به دنبال مصرف برخی از انواع سوسیس و کالباسها مطرح شده نیز گفت: این موضوع شایعهای بود که تکذیب شد، اما نگرانیهای ما در حوزه سوسیس و کالباس کمافی سابق وجود دارد به عنوان مثال در برخی از سوسیس و کالباسها از خمیر مرغ استفاده میشود که غیر مجاز است و باید به این موارد نظارت بیشتری صورت گیرد.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره سلامت برنجهایی که در قالب سبد کالا به مردم عرضه شده گفت: برنجهایی که وارد سبد کالا میشوند از مبادی مجاز و سالم تهیه شدهاند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وجود وایتکس در شیرهای مصرفی نیز گفت: مطمئن باشید که چنین چیزی صحت ندارد. اضافه کردن روغن پالم به شیر ممنوع است و اضافه کردن این روغن تنها به چند نوع پنیر مجوز دارد اگر شرکتی لبنیاتی روغن پالم به شیر اضافه کند تخلف کرده و مطمئن باشید که به سختی با آن برخورد خواهد شد.
داروی تبلیغی ماهواره مرگ 3 ایرانی را رقم زد
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه ضمن هشدار نسبت به مصرف فرآوردههای تبلیغی در ماهوارهها گفت: یکی از فرآوردههای تبلیغی در ماهوارهها که تحت عنوان داروی گیاهی لاغری و با اسم هربال اسلیمینگ تبلیغ میشود درسال جدید باعث مرگ سه نفر شده است. این فرآورده از مواد غیر مجاز تشکیل شده است. متاسفانه علیرغم تاکیدهای مکرر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم توجه به تبلیغات ماهوارهای، اما مردم این محصولات را مصرف میکنند. لازم است مردم توصیهها و هشدارهای وزارت بهداشت را جدی بگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد