سردار احمد گراوند در پاسخ به پرسشی در زمینه آخرین وضعیت سربازان و مرزبانان ربوده شده ایران در شرق کشور اضافه کرد: هشت هزار و 755 کیلومتر مرز داریم که به طور میانگین ما هر روز یک درگیری مسلحانه را در مرزهای کشور جمهوری اسلامی ایران در سال 92 داشته ایم.
وی افزود: در این سال در یک مورد تعدادی از نیروهای ما شهید شده و در مورد دیگر نیز پنج تن از نیروهای ما به اسارت عناصر ضد انقلاب درآمده اند.
گراوند با اشاره به مشکل عمده مرزبانی در شرق کشور گفت: عمده مشکل ما در این زمینه این است که دو کشور افغانستان و پاکستان اشرافیتی بر مرزهای خود ندارند و ما یکطرفه مرز را کنترل می کنیم که متاسفانه از درون مرز این دو کشور عناصر ضد انقلاب به سمت نیروهای ما تیراندازی می کنند.
وی عنوان کرد: به نظر من مسئولیت این پنج نفر به عهده کشور پاکستان است و هر کشوری برابر قوانین بین المللی باید امنیت مرزهای خود را برقرار کند که کشور پاکستان قادر نیست این امنیت را برقرار کند و در ملاقات های مرزی نیز به آنها اعتراض کرده ایم.
گراوند با اشاره به اخبار ضد و نقیض برخی خبرگزاری ها مبنی بر شهادت مرزبان دانایی فر ابراز داشت: برخی خبرگزاری ها یکبار خبر از آزادی مرزبانان به گروگان گرفته ما دادند که صحت نداشت و اخیرا نیز یکی از خبرگزاری ها خبر از به شهادت رسیدن درجه دار دانایی فر مرزبان غیور ما داده اند.
وی بیان داشت: در حال حاضر نمی توانم به طور صد در صد در مورد خبر به شهادت رسیدن این مرزبان یا صحت و سقم آن اظهار نظر کنم.
گراوند متذکر شد: عناصر ضد انقلاب اکنون ادعا کرده اند که مرزبان ما را به شهادت رسانده اند و باید در آینده درستی یا نادرستی این مهم مشخص شود.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه ضرورت ارتقا و به روزآوری تجهیزات مرزبانی برای جلوگیری از تکرار حوادثی چون ربوده شدن مرزبانان ما تاکید کرد: ما در استان سیستان و بلوچستان دارای یک هزار و 600 کیلومتر مرز هستیم.
گراوند تصریح کرد: علیرغم اینکه ما چندین سال است که در آنجا کار انسداد مرز را انجام می دهیم هنوز هم 300 کیلومتر از مرزهای این استان مسدود نشده است؛ یعنی در آنجا نه جاده، نه پاسگاه و نه انسداد مرزی انجام شده است.
وی اظهار داشت: این مهم می طلبد که مسئولان نظام جمهوری اسلامی اعتباراتی را برای انسداد مرز اختصاص بدهند که بتوانیم انسداد مرز را کامل کنیم.
گراوند در پاسخ به پرسشی در زمینه خواسته مرزبانی ناجا از مجلس شورای اسلامی در بحث انسداد مرزها گفت: مجلس شورای اسلامی هر سال اعتباراتی را برای انسداد مرز و کارهای مختص مرز اختصاص می دهد.
وی افزود: اما سال گذشته این اعتبار تحقق پیدا نکرد و تا آخر سال 92 تقریبا 10 یا 15 درصد آن اعتبارات در اختیار ما قرار گرفت و می طلبد که یک اعتبار فوق العاده را به این مهم اختصاص دهند.
گراوند متذکر شد: ما هم در استان های درگیر و هم در استان های ویژه کشورمان خلا مرزی داریم و می طلبد که اعتبار خوبی به مرز داده شود تا ما بتوانیم مشکلات خود را در این زمینه حل کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه مشکلاتی که متجاوزین مرزی صیاد کشورهای حوزه خلیج فارس برای صیادان استان بوشهر ایجاد می کنند، افزود: ما این متجاوزین را دستگیر کرده و در اختیار مقام قضایی قرار می دهیم و بعد از صدور حکم توسط مقام قضایی آنها را به مرزبان مقابل تحویل داده می شود.
وی خاطر نشان ساخت: در این مورد به آنها اعتراض می کنیم و خواهان جلوگیری از ورود غیر مجاز اتباع این کشورها به مرز کشورمان می شویم.
گراوند ادامه داد: این پدیده در مرزهای دو کشور طبیعی است و در برخی اوقات نیز صیادان ما به مرز کشور مقابل تجاوز می کنند که ما با مرزبانان کشورهای مختلف تبادل نظر و تعامل خوبی در این زمینه داریم.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت