این شهرستان با مساحت ۶۳۳ کیلومترمربع و بیش از ۵۲هزار نفر جمعیت در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر رشت واقع شده است.
ماسال از شمال به شهرستان رضوانشهر و از جنوب به شهرستان فومن و صومعه سرا (حد شرقی و جنوب شرقی) از مشرق به شهرستان صومعه سرا و از مغرب به استان اردبیل (شهرستان خلخال بخش شاهرود) محدود است.
از نظر ناهمواریها، از سه ناحیه جلگه ای، کوهپایه ای و کوهستانی تشکیل یافته است و مهمترین ارتفاعات آن تورم شوم، شاه معلم، ریسبند، و رودهای مهم آن ارس نیک، در آن بر، میله سرا است.
این شهر با موقعیت جلگه ای در فاصله ۴۷ کیلومتری شمال غرب شهر رشت و در ۲۰ کیلومتری غرب فومن و صومعه سرا واقع شده است.
اقلیم معتدل و مرطوب آن به جهت واقع شده در نزدیکی کوهستان های تالش از یک سو و دریای خزر از سوی دیگر از هر دو عامل جغرافیایی مذکور متاثر است.
شهرستان ماسال از شمال به گسکر و شاندرمن از غرب و جنوب غربی به خلخال، از شرق به فومن و صومعه سرا محدود بوده و وجه تسمیه ماسال از ترکیب (مازال) یا (مزال) یا (مس ال) به معنای کوه وار و یا مانند کوه است، مردم ماسال به میهمان نوازی مشهورند و دارای طبیعتی سخت چون صخره های کوهستانی و ملایم چون شبنم های بهاری، طبیعت مناسب سبب رونق کشاورزی و دامداری شده است.
از محصولات عمده می توان برنج ، فرآورده های دامی از قبیل شیر، پنیر، کره، کشک، پشم و عسل را میتوان نام برد که همین امر موجب گرمی شنبه بازار ماسال شده است.
جاذبه های گردشگری ماسال
منطقه جنگلی طاسکوه و آری دول ، منطقه باستانی اسبه ریسه با غارها و صخره های بلند، گردشگاه جنگلی ریزه مندان،ییلاق شالماء چسلی، بیلگاه دون، اسپی دشت، دشت النزه و ویرگاه، خندیله پشت، مارجونه، رشته پشت، وشنه راه، واشیار، اولسته بلنگاه، صی فی، نم نمه پشت، خشکه دریا، تلارگاه، ملومه بند از جاذبههای بکر گردشگری ماسال است.
غار اویشو، غار خنده پش، بقعه متبرکه سبزقبا، از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) ـ بقعه امام زاده میرزا، از نوادگان امام موسی کاظم(ع)، بقعه عون بن علی ، فرزند محمد حنیفه از فرزندان امام علی(ع) مناطق باستانی، تاریخی درخانه، گیله سرا، وردم، قلعه کول، منطقه یادمانی مشهد میرزا(محل شهادت میرزاکوچک) ـ مناطق ییلاقی، تاریخی سنگ بست، خون، خندیله پشت و تفنگ ساز و زیارتگاه ها و اماکن مذهبی از دیگر جاذبه های گردشگری ماسال است.
جاذبههای تاریخی ماسال
امام زاده چسلی: این امام زاده در روستایی به همین نام در ۱۰ کیلومتری جنوب غرب شهر ماسال قرار دارد و راه دسترسی به آن از مسیر اصلی سسلاقات ماسال در جنوب غرب شهر به سوی ارتفاعات است.
امام زاده شالما: امام زاده شالما در مرکز روستای شالما و در ۱۰ کیلومتری جنوب غرب شهر ماسال قرار دارد. بنای اولیه امامزاده شالما، همچون دیگر امام زادههای قدیمی گیلان بنایی چوبی بود، ولی امروزه بر اثر ساخت و سازهای جدید این امامزاده در داخل یک بنای تازه ساز قرار گرفته است.
قلعه کول ماسال: نام قلعه، برگرفته از نام روستایی به همین نام است که در فاصله دو کیلومتری جنوب شهر ماسال قرار دارد و راه دسترسی به آن مسیر جاده آسفالته ماسال به کیش خانی است.
ییلاق تاریخی شاندرمین لار: ییلاق شاندرمین لار در حدود ۱۷ کیلومتری غرب و جنوب غرب از ماسال و در نواحی کوهستانی واقع شده، و راه دسترسی به ان از طریق مسیر آسفالته ی ماسال – شالما است.
فاصله این ییلاق تا شهر ماسال ۳۳ کیلومتر، از طریق جاده کوهستانی است و این ییلاق دارای گورستان باستانی و محوطه تاریخی است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: