تعیین عوارض گرچه برای برخی هتلداران این روستا و البته گردشگران خوشایند نیست، اما مسئولان شورای این روستا، دریافت این عوارض را روشی برای جبران هزینههای صرف شده در روستا نظیر ساخت پارکینگ و سرویس بهداشتی عنوان و در عین حال تاکید میکنند: اگر میراث فرهنگی اعتباری در این زمینه برای روستا اختصاص میداد، عوارضی از گردشگران دریافت نمیکردند.
روستای تاریخی ابیانه، یکی از زیباترین روستاهای کشور است که در ایام نوروز و ماه محرم، پذیرای مسافران بسیار زیادی است. انبوه جمعیت گردشگر در این ایام به حدی است که کنترل آنها برای مسئولان محلی دشوار و معمولا با آسیبهایی از جمله تولید حجم زیادی از زباله همراه است، به همین دلیل هر ساله در ایام محرم و نوروز مبلغی را به عنوان ورودیه یا عوارضی میگیرند. این مبلغ تا سال گذشته 500 تومان بود، اما اکنون برای خودروهای سواری 5000 تومان، برای مینیبوس و وانت ده هزار تومان و برای اتوبوس 15 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
افسر کاشانی، مدیر هتل که از تصویب دریافت عوارض ناراضی است و آن را عاملی برای عصبانیت و رویگردانی گردشگران از ابیانه میداند، در این باره به مهر میگوید: سالهای گذشته نرخهای متفاوتی برای ورود هر خودرو به روستا گرفته میشد، در حالی که هیچ امکاناتی برای آنها در روستا وجود نداشت و گردشگران با روستایی کثیف مواجه میشدند. این مساله باعث شده بود آنها هم توجهی به نظافت و نگهداری از روستا و نمای آن نداشته باشند. از سوی دیگر مشخص نیست، پولی که از گردشگران گرفته میشود، در چه راهی صرف خواهد شد.
در همین حال رئیس شورای ابیانه که مدافع دریافت عوارض است، با بیان این که دریافت عوارض از گردشگران براساس طرحی بود که آن را برای فرمانداری و استانداری فرستادیم تا از ابتدای سال 93 اجرایی شود، میگوید: ما برای پذیرش گردشگران نوروزی به ساخت ده سرویس بهداشتی و پارکینگ اقدام کردهایم. همچنین سنگفرش شدن روستا نیز در حال انجام است، بنابراین پولی که قرار است در ایام عید از گردشگران گرفته شود، زودتر خرج زیباسازی و ایجاد امکانات بیشتر در روستا شده است.
محمدرضا علیرضایی میافزاید: با تصویب و اجرای این طرح، اگر در سالهای گذشته گرفتن عوارض، حساب و کتابی نداشت، امسال این قضیه بسیار متفاوت است. این در حالی است که مسئولان سازمان میراث فرهنگی نیز با دریافت عوارض و ایجاد پارکینگ مخالفتی نکردهاند.
دیگر خودرویی وارد ابیانه نمیشود
پارکینگ ازجمله امکاناتی است که امسال مسئولان ابیانه برای جلوگیری از پیامدهای سنگین ترافیک و رفاه حال گردشگران، به ساخت آن در بیرون از روستا اقدام کردهاند. البته این پارکینگ در فاصله 1600 متری روستا قرار دارد که ممکن است موجب نارضایتی گردشگران شود.
رئیس شورای ابیانه با بیان این که رعایت این مسافت، برای ممنوعیت از ورود خودرو به داخل روستاست که در طرح جامع روستای ابیانه نیز آمده است، میافزاید: گردشگران زبالههای انبوهی را پس از برگشتن از روستا به جا میگذارند و ورود هر خودرو موجب لرزش بناهای تاریخی روستا میشود، بنابراین برای حفظ محیط روستا و بناهای موجود در آن اجازه ندادیم تا خودرو وارد روستا شود.
به گفته علیرضایی با توجه به عوارض اولیه که از گردشگران گرفته میشود، دیگر لازم نیست گردشگران برای پارک خودروهایشان در پارکینگ وجهی پرداخت کنند، بلکه با خودروهای توریستی که شبانهروزی در سطح روستا تردد میکند، میتوانند بهصورت رایگان در سطح روستا جابهجا شوند.
این کارشناس مسئول همچنین از حضور راهنمایان گردشگری برای کنترل و راهنمایی گردشگران در این روستای تاریخی خبر میدهد و میگوید: با چاپ بروشور و کاتالوگهای مختلف برای معرفی روستای ابیانه که در زمان ورود گردشگران به آنها داده میشود، اطلاعات کاملی درباره اماکن تاریخی ابیانه و امکانات و خدماتی که میتوانیم به آنها ارائه کنیم، به مسافران داده میشود.
وی در عین حال خاطرنشان میکند: اگر میراث فرهنگی به ما پولی برای ایجاد این امکانات و دیگر هزینههای روستا بدهد، ما هم از گردشگران عوارض دریافت نمیکنیم، اما مساله این است که میراث فرهنگی هیچ وقت پولی ندارد!
براساس پیشبینی رئیس شورای روستا، امسال در ایام نوروز، روزانه ده تا 12 هزار گردشگر وارد ابیانه میشوند؛ بنابراین به ازای هر خودرو با ظرفیت پنج سرنشین، روزانه شورای روستا حدود ده تا 12 میلیون تومان درآمد خواهد داشت. به عبارتی در ایام نوروز این روستا تقریبا 150 تا 180 میلیون تومان درآمد از طریق دریافت عوارض کسب میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: