هرچه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم، شور و شعف مردم در خانهتکانیها بیشتر احساس میشود.
تغییر مبلمان خانهها، رنگ و رو گرفتن جدول خیابانها و استقرار اکیپهای امدادی جادهها نشانههایی از این رویداد طبیعی در آیندهای نزدیک و نه چندان دور دارد.
سنت خانهتکانی، سنت فراهم کردن مقدماتی برای آغاز سالی نو و آغاز دید و بازدید و صله ارحام، سنت سفرهای زیارتی و سیاحتی و بازدید از جاذبهها و آثار باستانی و آشنایی با مردم سرزمینهای دیگر همه از مسائلی است که در متون دینی و منابع اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.
همه در انتظار فرا رسیدن سال جدید، چه بسیار تلاشهایی را از خود نشان دادهایم. تمیزی و پاکیزگی از جمله مسایلی است که اسلام به آن توجه زیادی کرده و نظافت و پاکیزگی نشان از «ایمان» دانسته شده است.
این که خانهتکانی را به هر چیزی در زندگی روزمره و مسایل اجتماعی مقدم میکنیم، به خاطر همین آموزههای دینی است.
نظافت و توجه به پاکیزگی معابر عمومی، خیابانها، کوچهها، اماکن عمومی و پرتردد و حتی جادهها هم ریشه در همین آموزهها و فرهنگ دینی، اجتماعی، اخلاقی و فردی ما دارد. اما در این میان گاهی به دلیل عدم برخورداری مسالهای از مدیریت واحد یا مشخص نبودن متولی آن ، نسبت به مسائلی که ریشه در باورهای اعتقادی و دینی ما دارد، غفلت میکنیم.
بیتوجهی به پاکیزگی بسیاری از نمازخانههای بینراهی از همین قبیل است؛ موضوعی که گاه به دست فراموشی سپرده میشود و گاه خود را موظف به انجام وظیفه نمیدانیم. راستی متولی مساجد، نمازخانهها و اماکن عمومی مذهبی بینراهی کدام نهاد، وزارتخانه و سازمان است؟!
محمد خامهیار - جامجم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم