محسن قمصری گفت: بر اساس مذاکرات انجام شده، واریز وجوه حاصل از فروش نفت خام به هند به حسابهای ایران انجام شده و بانک مرکزی مسئول انتقال این وجوه به داخل کشور است.
به گفته وی، 45 درصد این وجوه به صورت روپیه و 55 درصد آن به صورت یورو پرداخت شده است و بر اساس مذاکرات بانک مرکزی و مقامات هندی بزودی این وجوه به کشور منتقل می شود.
به گفته مقامات هندی، در حال حاضر این کشور بیش از یک میلیارد و 500 میلیون دلار بابت خرید نفت به ایران بدهکار است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ویوک رائه، معاون وزیر نفت و گاز هند سه شنبه هفته گذشته (شش اسفند ماه) خبر داده بود که دهلی نو برای پرداخت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از بدهی های نفتی به ایران، آماده است.
وی گفته بود: بلافاصله پس از روشن شدن ساز و کارهای بانکی، برای پرداخت بدهیهای نفتی به ایران آماده ایم و وزارت دارایی هند تلاش می کند تا کانال بانکی مورد استفاده برای پرداخت پول نفت ایران را بیابد.
گفتنی است؛ در ماه نوامبر سال ٢٠١٣ میلادی، ایران و قدرتهای جهانی به توافقی دست یافتند که بر اساس آن، جمهوری اسلامی اصلاحاتی در برنامه هسته ای خود انجام می دهد و غربی ها نیز از فشار تحریمها می کاهند.
یکی از پیامدهای توافق یاد شده، این بود که ممنوعیت پرداخت بدهیهای هند به ایران در قالب یورو بر طرف شد و همچنین شرکتهایی اروپایی اجازه یافتند نفتکشهای حامل نفت ایران را بیمه کنند.
بر پایه توافقنامه شش ماهه هسته ای ژنو، تهران می تواند در هشت قسط، چهار میلیارد و 200 میلیون دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده خود را در بانکهای خارجی دریافت کند.
ژاپن روز یکم فوریه (١٢ بهمن) در نخستین قسط، 550 میلیون دلار از درآمدهای بلوکه شده نفتی ایران را واریز کرد و هند کشور دیگری است که درآمدهای نفتی بلوکه شده ایران را می پردازد.(شانا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد