دنیس جت روز یکشنبه ، تایید وندی شرمن نماینده آمریکا درمذاکرات هسته ای را به حق غنی سازی ایران بسیار مهم دانست و گفت: او برای اسراییلی ها روشن کرد که از توافق نهایی چه انتظاری باید داشته باشند.
این دیپلمات سابق آمریکایی با اشاره به ابراز امیدواری شرمن برای توافق نهایی درماه ژوییه (تیر) گفت : آمریکا می خواهد که مذاکرات براساس جدول زمانی پیش رفته و بیش از حد طولانی نشود و واشنگتن امیدوار است که بتوان مذاکرات را ظرف چهار ماه آینده جمع و جور کرد و تا ماه ژوییه (تیر) به یک توافق جامع رسید.
دنیس جت که هم اکنون استاد علوم سیاسی دانشگاه دولتی پنسیلوانیا است، درباره اهمیت بیان مواضع وندی شرمن در سرزمین های اشغالی گفت : خانم شرمن در اسراییل نقطه نظرات دولت آمریکا را درباره گفت وگوها مطرح کرده وهمچنین به سخنان مخالف در آنجا گوش داد و او می خواست به مقام ها و مردم اسراییل بگوید که چه توقعی باید از توافق نهایی داشته باشند.
وی افزود: این بسیار مهم بود که وی در اسراییل تاکید کرد که ایران در نهایت امر به برنامه غنی سازی خود ادامه خواهد داد و بخصوص اینکه برخی مقام های اسراییلی با غنی سازی در ایران مخالف هستند و می گویند تضمینی نیست که غنی سازی به ساخت بمب هسته ای منجر نشود اما برای دولت آمریکا روشن است که اصرار بر عدم غنی سازی ناممکن است و به معنای شکست توافق خواهد بود.
مشاور پیشین وزیرخارجه آمریکا درباره اینکه آیا سخنان شرمن پیامی به تندروهای واشنگتن بود، گفت: روشن است که سخنان وی پیامی هم به تندروها در کنگره بود که فکر می کنند مذاکرات به معنای تحمیل نقطه نظر آمریکا به ایران است.
وی اظهار داشت: نکته مهم درباره موضع گیری خانم شرمن این است که توافق نهایی به صورتی خواهد بود که هم خواسته های ایران و هم خواست غرب در آن لحاظ شود به این ترتیب ایران برنامه صلح آمیز هسته ای خود را خواهد داشت و جامعه جهانی نیز اطمینان حاصل خواهد کرد که این برنامه نظامی نخواهد شد و برای غرب اکنون مهم این است که بازرسی ها جدی باشد.
دنیس جت افزود: نباید مخالفت تندروها در کنگره آمریکا را بیش از حد بزرگ کرد چرا که اکثریت کنگره می خواهد که مذاکرات به نتیجه برسد و آن ها ترجیح می دهند که مذاکره با به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران موفق شود تا اینکه با اصرار بر توقف آن شکست بخورد.
این استاد دانشگاه آمریکا درباره موضوع غنی سازی ایران تاکید کرد: هیچ توجیهی در قانون بین المللی برای محروم کردن یک کشور از حق غنی سازی وجود ندارد.
ان پی تی به اعضای آن اجازه این فعالیت را می دهد وغنی سازی حقی است که همه کشور های جهان از آن برخوردار هستند و می توانند فعالیت صلح آمیز اتمی داشته باشند و این روند باید با راستی آزمایی و بازرسی همراه باشد تا این اطمینان حاصل شود که این فعالیت ها از جنبه صلح آمیز آن خارج نشود.
این دیپلمات سابق آمریکایی آخرین دور مذاکرات هسته ای را موفق ارزیابی کرد و گفت : تعیین یک چارچوب زمانی برای مذاکرات و دستورالعمل گفت وگوهای فنی گامی رو به جلو است و نشان می دهد با وجود دشواری ها و پیچیدگی ها این گفت وگوها به خوبی ادامه دارد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت