سعید متصدی افزود: بارورسازی ابرها در سالهای گذشته بویژه در کشورهای شرقی، روسیه و جمهوریهای تازه استقلال یافته شوروی سابق بسرعت در حال انجام است، اما براساس دیدگاههای علمی، این روش اثرات زیستمحیطی به دنبال خواهد داشت.
به گفته وی، در فناوری قدیم بارورسازی ابرها که براساس توپهای «یدور نقره» بود، بارشهای حاصل از این ابرها، مشکلات زیستمحیطی ایجاد میکرد، بنابراین روشهای جدید فناوری بارورسازی ابرها تغییر یافته است.
به گزارش مهر، معاون محیط انسانی سازمان محیطزیست اظهار کرد: در روشهای جدید بارورسازی ابرها که با عنوان فناوریهای نوین از آنها یاد میشود، از فناوری یونیزاسیون استفاده میشود که هم احتمال ایجاد تغییرات جوی و هم احتمال فعالسازی گسلها و افزایش بروز زلزله در این روش وجود دارد.
متصدی تصریح کرد: البته همه این خطرات نیز در حد تئوری و احتمال است و هنوز هیچ یک از آنها اثبات نشده است؛ البته در سه موردی که این روش به صورت پایلوت انجام شده، این اثرات کم و بیش مشاهده شده است، بنابراین سازمان محیطزیست تا زمانی که تمام اثرات و مشخصات فناوری بارورسازی ابرها بر محیطزیست به طور کامل مشخص نشده به هیچ وجه اجازه استفاده از این روش در مقیاس محیطی و کلان را نخواهد داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: