به گزارش خبرنگار جامجم آنلاین،زمستان 92 یک بار دیگر خاطره زمستان سرد 86 و روزهای سرد همراه با قطع گاز و برق را برای مردم ایران بویژه ساکنان استانهای شمالی زنده کرده است؛ خاطرهای که مرور هرچند وقت یکبار آن یک سوال را در ذهن ما بر میانگیزد و آن هم اینکه ستاد مدیریت بحران کشور، کجای این همه بحران ایستاده است؟
برف و سرما هنوز ادامه دارد، مراکز هواشناسی کشور پیشبینی کردهاند که بارش برف تا اواخر هفته در کشور ادامه خواهد داشت؛ برفی که تا امروز 27 استان کشور را سفید پوش کرده است و همه آنهایی که از پشت پنجرههای خود به آن نگاه میکنند آن را رحمت بیدریغ الهی میدانند و از بارش آن شکرگزار هستند؛ اما کمی دورتر از شهرهای بزرگ و استانهای مرکزی، مناطقی هستند که آماده نبودن آنها برای رویارویی با این پدیده طبیعی مشکلات بغرنجی را برای مردمشان به همراه داشته است.
تخم مرغ 700 تومان، آب معدنی 3هزار تومان
برف در 27 استان کشور کم و بیش باریده است، اما تا این لحظه شهرهای شمالی بیشترین سهم از بارش برف را داشتهاند و به همین نسبت مشکلاتی که بواسطه بارش برف با آن درگیر بودهاند بیشتر از سایر مناطق کشور بوده است.
قطعی برق و آب، کمبود نان و تعطیلی تعدادی از نانواییها، ایجاد صفهای طویل در مقابل نانواییهای فعال در زیر بارش برف و سرمای شدید از مشکلات مردم مازندران و شهرستانهای اطراف آن بوده است. در این میان عدهای از سودجویان نیز دست به کار شدهاند و با سوءاستفاده از بحران بوجود آمده اقدام به فروش کالاهای مورد نیاز مردم به چند برابر قیمت میکنند.
گزارشهای مردمی نشان میدهد که بحران سرما و برف و سودجویی برخی افراد باعث شده که برخی اقلام مانند نان به چند برابر قیمت و برخی اقلام مانند تخممرغ به قیمت هر عدد 700 تومان یا هر بطری آب معدنی تا 3 هزار تومان به مردم فروخته شوند.
برف تا 3 متر، دمای هوا تا منفی 30 درجه
زمستان 82، زمستان 86 و زمستان 92 خاطرات مشترکی در ذهن مردم ایران بجا گذاشتهاند، زمستانهایی که یادآور خاطرات زمستانهای سرد دهه شصت هستند؛ بنابر گزارشهایی که از گوشه و کنار ایران میرسد ارتفاع برف در برخی مناطق مانند صومعهسرا و نور تا 3 متر نیز رسیده است. فرماندار تنکابن نیز برف چند روز اخیر در غرب مازندران را در 50 سال اخیر بیسابقه توصیف کرده است.
بارشهای اخیر در کنار سرمای هوا باعث شده تا برقراری خدماتی نظیر برق، آب و در بسیاری از مناطق حاشیهای با اختلال مواجه شود و شبکههای ارتباطی جوابگوی این حجم از بارش نباشند و خودبخود خدمات رسانی به مردم درگیر با برف سخت تر شود.
گزارشها همچنین نشان میدهند که سرمای هوا در برخی مناطق مانند استانهای شمالی، خراسان و اردبیل تا حدود منفی 30 درجه پیش رفته و همین موجب افزایش مصرف گاز و در نهایت کاهش فشار گاز و قطعی گاز در برخی مناطق شده است. قطعی گاز در کنار سرمای شدید و بسته بودن راههای ارتباطی مشکلات بسیاری را برای مردم مناطق درگیر با سرما و برف بویژه در استانهای شمالی ایجاد کرده است.
ستاد مدیریت بحران در بهت بارش سنگین برف فرو رفت
مشکل از پیشبینیهای کارشناسان هواشناسی است یا مسئولان ستاد مدیریت بحران، از بیبرنامگی دولت برای مقابله با بحرانهای طبیعی است یا از کمکاری مردم برای آمادگی برای شرایط سخت؛ هرچه هست نتیجه آن فرورفتن مردم در مشکلات عدیدهای است که زندگی آنها را برای چند روز مختل میکند و در برخی موارد مانند آنچه بر سر چوپان صومعهسرایی و دوستانش رفت، باعث مرگ هموطنان ما میشود.
بطور طبیعی و با توجه به ساختار تعیین شده برای مقابله با شرایطی از این دست، ستاد مدیریت بحران کشور که نمایندگان نهادهای مختلف در آن حضور دارند، مسئول اصلی رسیدگی به شرایط بحرانی در کشور هستند، اما گویا نداشتن پیشبینی درست از حجم بارشها و همچنین فقدان برنامهریزی لازم برای مقابله با این پدیده موجب شده است تا امروز تعداد زیادی از شهرها و روستاها در محاصره برف اسیر باشند و طعم تلخ سرما را بچشند.
آنچه در چند روز گذشته شاهد آن بودیم فرو رفتن ستاد مدیریت بحران کشور در برف سنگین روزهای اخیر بود، اتفاقی که نتیجه آن هرچند برای کشور تلخ است اما باید یک بار برای همیشه بعنوان تجربهای برای آینده از آن استفاده کرد و برای پیشآمدن روزهایی از این دست آماده بود.
بسیاری از کشورهای جهان مانند کشور ما با پدیدههایی مانند برف و سرما درگیر هستند، اما اتکای آنان به تجربیات گذشته مانع از آن میشود تا با بارش برفهای سنگین مانند ما گرفتار شوند و به دنبال راههای فوری برای حل مشکل بگردند.
بسیج تمام نیروها برای کمک به برفزدگان
بعد از گیر کردن مردم شمال کشور زیر برف، زمزمهها برای کمکرسانی به مردم این استانها آغاز شد؛ نمایندگان مجلس در نامهای از رئیس مجلس خواستند تا این موضوع را به دولت گوشزد کند؛ رئیس جمهوری در نامهای به نهادهای مسئول دستور رسیدگی به مردم درگیر برف را داد، فرمانده سپاه نیروهای مراکز سپاه و نیروهای قرارگاه خاتمالانبیاء را موظف به کمک به مردم کرد؛ هلال احمر نیروهای خود را بسیج کرد و معاون وزیر دفاع نیز به ارتش دستور داد تا به کمک مردم برفزده بشتابند
این دستورها و مساعدتها هر چند گره بسیاری از مشکلات مردم این مناطق را باز کرده است، اما این سوال را نیز بوجود میآورد که چرا این نهادها در مرحله پیش از بحران هماهنگی ندارند و چرا بصورت جزیرهای وارد عمل میشوند و در نهایت اینکه ستاد مدیریت بحران کجای این بحران ایستاده است؟!
مهدی جلیلی/ جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
قرار نیست كه همش ایستاده باشه .زمستون ،اون هم حتما تو خواب زمستونیه ؟
پاشو پاشو بیدارش كن از رختخواب جداش كن
بشور دست و روش و ...........................
واقعیت این است كه پس از انقلاب برخی شركتها یا سازمانها همانند كارتل ها و تراستهای آمریكایی عمل كرده اند.
این حقیقت را باید بپذیریم كه تولید كنندگان خودروی شخصی تنها بفكر منافع شان بوده اند و بس.زیرا نه ناوگان عمومی جابجایی مسافر بروز و متناسب با نیاز جامعه ی پس از 35 سال انقلاب است و نه خودروهای راهداری و راهسازی ما بروز شده است . در حوادث غیر مترقبه اگر نتوان مقصری پیدا كرد و یا ساخت ! برخی مسئولین مشكل را به گردن خدا و قهـــــــــــــــــــــــــــر طبیعت می اندازند!!!
آیا وقت آن نرسیده ( بخوانید خیلی وقته كه گذشته ) كه مجلس لااقل برای یكسال تولید خودروی شخصی را متوقف ، و مدیران را مجبــــــــــــــــــــــــــــــور كند تا ادوات و خودروهای عمومی و راهسازی و شهرداری را طراحی كرده وبر اساس استانداردهای روز دنیا ( نه دنیای درونی افكــــــــــــار سازمانی شان ) بسازند. حالا كه خارجی ها هم خیلی مشتاق شركت در تولید خودرو هستند . فرصت مغتنم است. اگر گــــــــــــــــــــــوش شنوایی باشد.