دانشمندان آژانس فضایی اروپا با استفاده از تلسکوپ هرشل برای نخستین بار، بخار آب را روی سیارک سرس کشف کردند.این سیارک بزرگ ترین و گرد ترین سیارک منظومه شمسی به حساب می آید.
کد خبر: ۶۳۹۳۴۲
کشف بخار آب بر روی بزرگترین سیارک منظومه شمسی

به گفته مایکل کوپر از آژانس فضایی اروپا، این نخستین باری است که بخار آب روی سیاره کوتوله سرس واقع در کمربند سیارک ها کشف می شود . این سیاره کوتوله دارای سطح یخی و جو است.

این نتایج بر اساس داده های فضاپیمای داون متعلق به سازمان فضایی آمریکا (ناسا) به دست آمده است. این فضا پیما بیش از یک سال است در اطراف سیارک وستا به سر می برد و قرار است در بهار سال 2015 به سرس برسد و مشاهدات دقیق تری را از سطح آن انجام دهد.

این سیارک که 950 کیلومتر قطر دارد، برای نخستین بار در سال 1801 شناسایی شد. ستاره شناسان در ابتدا تصور می کردند این سیارک بین مریخ و مشتری واقع شده است اما بعدها کشف اجرام آسمانی دیگر، منجر به شناسایی کمربند سیارک های منظومه شمسی شد.

برای حدود یک قرن این سیارک به عنوان بزرگترین سیارک در منظومه شمسی شناخته می شد، اما در سال 2006 انجمن بین المللی ستاره شناسی این سیارک را به دلیل اندازه بزرگ در بین سیاره های کوتوله طبقه بندی کرد.

دانشمندان معتقدند در ساختار درونی این سیاره کوتوله، صخره های ضخیم یخی وجود دارد که در صورت ذوب شدن، منبع آب شیرینی با حجم بیش از تمامی آب های موجود روی زمین خواهد بود.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها