محمدرضا یوسفی پور رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز در نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد با اشاره به اینکه شرکت گاز مسئولانه نسبت به موضوعات مربوط به گاز برخورد میکند و با بی تفاوتی از کنار آن رد نمیشود، گفت: اصولا ارتباط شرکت گاز با لوله کشی داخلی مشترکین مثل ارتباط اداره برق یا آب و فاضلاب با برق کشی یا لوله کشی داخل منازل است یعنی هر اتفاقی که در لوله کشی گاز منازل بیفتد پیگیری و رفع مشکل در حیطه وظایف شرکت گاز نیست.
وی با بیان اینکه در مورد نوع و کیفیت گاز اگر مشکلی وجود داشته باشد شرکت گاز باید پاسخگو باشد، افزود: از سال 82 موضوع کنترل کمی و کیفی و چگونگی استفاده از گاز از سوی مشترکین در داخل ساختمان به سازمان نظام مهندسی در وزارت راه و شهرسازی واگذار شد.
تبلیغات شرکت گاز در زمینه فرهنگ استفاده از گاز، وظیفه انسانی است
یوسفی پور تصریح کرد: شرکت گاز بر اساس احساس مسئولیت و حس انسان دوستی و نه بر اساس وظیفه سازمانی اقدام به فرهنگ سازی و تبلیغات در زمینه چگونگی مصرف و استفاده بهینه از گاز و وسایل گاز سوز در داخل منازل مسکونی میکند.
وی افزود: تبلیغاتی که شرکت گاز در صدا و سیما دارد فقط منحصر به فصول سرد نیست بلکه در تابستان و بهار نیز بنا متناسب با نوع وکاربرد وسایل گاز سوز تبلیغات خاصی دارد و در ابتدای پاییز تبلیغات خود را معطوف به نفت و کنترل تجهیزات گازی و معاینات فنی می کند.
رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز گفت: در فرودگاه، مترو و حتی نماز جمعه، مساجد و حسنیه ها نیز از طریق تیزر و انیمیشن و یا ارسال پیامک نسبت به آگاه سازی و اطلاع رسانی به مردم اقدام می کنیم و حتی در مورد اخذ استفتائات از مراجع عظام نیز اقدام کرده ایم.
1.5 میلیارد تومان هزینه برای اطلاع رسانی به مردم در زمینه بیمه حوادث
وی افزود: ما برای اطلاع رسانی در زمینه بیمه حوادث 1.5 میلیارد تومان هزینه کرده ایم بطوری که در 22 روزنامه هر روز پیام اسپانسری داریم.
فرهنگ سازی زیرساختی شرکت گاز در کتب درسی مدارس
یوسفی پور با اشاره به اقدامات فرهنگ سازی و زیرساختی شرکت گاز نیز گفت: شرکت گاز برای نفوذ به محتوای کتب درسی مدارس نیز در سطح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان سه سال کار کردیم بطوری که در کتاب علوم ششم ابتدایی راجع به انرژی و ایمنی، در کتاب علوم سوم راهنمایی تعداد صفحات قابل توجهی در خصوص ایمنی و صرفه جویی و در دوم دبیرستان این مقیاس را در زمینه ترویج مفاهیم ایمنی قرار دادیم که کار سخت و ارزنده ای بوده و همچنین مانورهایی با حضور ادارات و سازمان های نظامی و انتظامی داشته ایم که از جمله آن مانوری بود که در استان گیلان انجام شد.
تکلیف قانونی صدا و سیما و وزارت راه و مسکن برای فرهنگ سازی استفاده از گاز
وی با اشاره به اینکه تکلیف قانونی این است که صدا و سیما و وزارت راه و مسکن باید وظیفه فرهنگ سازی را عهده دار باشند، خاطرنشان کرد: روابط عمومی شرکت گاز به خاطر رسالت ملی و وجدانی وظیفه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی چگونگی استفاده بهینه از گاز در منازل به عهده گرفته و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.
رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز با بیان اینکه همکاری عمیقی بین کارکنان گاز و مردم از طریق سیستم نرم افزاری برقرار است، افزود: علیرغم اینکه شرکت گاز در خصوص کنترل کیفی و تائید لوله کشی داخلی گاز منازل وظیفه ای ندارد اما در صورتی که مشترکی بوی گاز استشمام کرده و موضوع را به شرکت گاز اطلاع دهد در صورتی که نا ایمن بودن گاز داخلی منزل از طریق نظام مهندسی اثبات شود گاز منزل مسکونی مربوطه تا زمان رفع مشکل قطع می شود.
شرکت گاز در قبال حوادث ناشی از گاز در داخل منازل مسکونی وظیفهای ندارد
وی با بیان اینکه شرکت گاز اهتمام دارد که حتی در سمت و سویی که وظیفه قانونی هم ندارد برای آسایش مردم تلاش کند، خاطرنشان کرد: با وجودی که آمار حوادث داخل منازل به شرکت گاز ارتباطی ندارد اما اطلاعاتی را که از طریق مراجع و یا مردم بدست می آوریم مثلا اگر حوادث مرگ و میر مربوط به نشتی گاز و منو اکسید باشد اطلاعات را جمع آوری و تجزیه تحلیل کرده و در اختیار وزیر قرار می دهیم.
یوسفی پور اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکت گاز تا قبل از سال 82 خودش وظیفه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را بعهده داشته از آن زمان به بعد نیز بصورت غیر رسمی این کار را دنبال می کند و در حال حاضر نیز در حال تکمیل آمار مربوط به سال 92 هستیم.
فرهنگ سازی شرکت گاز آمار مرگ و میر ناشی از گاز را کاهش داد
وی تصریح کرد: در سال 91 نسبت به 90، 34.41 درصد کاهش آسیب جانی و فوت ناشی از گاز طبیعی داشته ایم با وجودی که در سال 91 نسبت به سال قبل از آن در افزایش تعداد مشترکین جهش داشته ایم و معنای آن این است که فرهنگ مصرف گاز ایمن بین مشترکین افزایش یافته است.
یوسفی پور تعداد فوت شدگان بر اثر گاز را در سال 90، 388 نفر و در سال 91 این تعداد را 227 نفر اعلام کرد و گفت: برخی سایت ها و روزنامه ها در زمینه اطلاع رسانی در نحوه مرگ افراد بر اثر گاز گرفتگی یا بزرگ نمایی می کنند و یا واقعیت را آنطور که باید نمی گویند به طوریکه مرگ بر اثر گاز گرفتگی و یا اجاق گاز، پیک نیک، منقل و یا گاز شهری باید از هم تفکیک شود.
وی بهترین منبع برای اطلاع از میزان مرگ و میر بر اثر گاز گرفتگی را پزشکی قانونی عنوان کرد و افزود: شرکت ملی گاز در حیطه کاری خود تا زمانی که آمار دقیق و مشخص در خصوص اینکه مرگ و میر از طریق گاز شهری اتفاق افتاده باشد روی دیگر اطلاعات استناد نمیکند.
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز گفت: نظام مهندسی ساختمان در خصوص تاسیسات برقی و لوله کشی گاز در داخل منازل مسکونی باید اعمال نظارت کنند لذا آمار مرگ و میر ناشی از گاز برای کسانی که در سازمان نظام مهندسی لوله کشی های گاز را تائید می کنند میتواند مفید باشد اما در زمینه امداد رسانی تنها وظیفه شرکت گاز قطع گاز است، ولی برای حوادث در کل باید به نظام مهندسی مراجعه کرد.
پیشگامی وزارت نفت در زمینه ایمنی و حفاظت از محیط زیست
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز گفت: شرکت «HSE» شامل سه قسمت ایمنی حفاظت از محیط زیست و بهداشت است و تا کنون 240هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز 35هزار کیلومتر خطوط انتقال،هزار شهر،14550 روستا 11پالایشگاه که از این تعداد فقط پنج پالایشگاه در عسلویه قرار دارد ایمنی تمامی آنها را حفظ کرده است.
وی مصرف گاز خانگی را در روز 483 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: در تهران 11هزار کیلومتر شبکه گاز رسانی داریم که یک چهارم گاز کشور را میسوزانند یعنی اگر صرفه جویی را در تهران نهادینه کنیم گاز کشور را نجات داده ایم.
یوسفی پور با بیان اینکه شرکت گاز 20هزار نفر پرسنل رسمی دارد، تصریح کرد: تمام پروژه های نفتی و گازی به لحاظ محیط زیستی ارزیابی میشود به طوریکه وزارت نفت برای رساندن سوخت پاک و کنار زدن سوخت فسیلی و مازوت و گازوئیل موثر عمل کرده است.
رئیس بهداشت، ایممنی و محیط زیست شرکت گاز خاطر نشان کرد: شرکت گاز و صنعت نفت در زمینه ایمنی و محیط زیست پیشگام و طلایه دار بوده به طوریکه «HSE» اولین بار به صنعت نفت وارد شد و الان نیز نفت در این زمینه پیشرو است.(ایلنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت