به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی رادیو اقتصاد، علی چگینی در مصاحبه با رادیو اقتصاد، گفت: افزایش سقف پرداخت وام خرید مسکن و تسهیلات جدید تأثیر جدی در تورم و قیمت بازار مسکن ندارد و ممکن است فقط در کوتاه مدت تأثیر اندکی داشته باشد.
وی افزود: از سال 1383 تاکنون سقف وام مسکن بیشتر نشده اما قیمت مسکن در شهر تهران چند برابر افزایش یافته که ربطی به سقف وام مسکن نداشته است البته نمی توان گفت تورم و افزایش قیمت مسکن تحت تأثیر افزایش سقف وام نیست، بلکه باید به همه عوامل درون زا و برون زا توجه کنیم.
مدیرکل دفتر اقتصاد و برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی گفت: در کشورهای پیشرفته، سهم وام مسکن در خرید مسکن زیاد است و گاهی به 100 درصد هم می رسد.در این جوامع، متقاضیان مسکن را با پس اندازهای آتی می خرند اما در ایران عمده هزینه خرید مسکن باید در پس اندازهای گذشته انجام گیرد، به همین خاطر طول دوره انتظار برای خانه دار شدن زیاد است.
چگینی افزود: وام مسکن تنها علت افزایش قیمت ها نیست اما ممکن است در کوتاه مدت با تأثیر در نرخ اجاره مسکن سبب افزایش اندک شود.این میزان افزایش سقف وام و تسهیلات خرید مسکن لازم بوده است اما کافی نیست و ما باید قدرت خرید وام مسکن را بیشتر کنیم.
وی اظهار کرد: این تسهیلات چون با منابع مردمی و بدون افزایش پایه پول است، تأثیر تورم زا ندارد و در شهرهای متوسط و کوچک، منابع خوبی برای خرید مسکن است و در کلانشهرها باید قدرت خرید مسکن را بیشتر تقویت کنیم.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، عوامل تاثیرگذار در قیمت مسکن را مالکان، بنگاه داران و حتی گاهی خود مستاجران دانست و گفت: البته قانون نانوشته و عرفی در هر منطقه وجود دارد که قیمت ها براساس آن سنجیده می شود.باید قاعده ای برای جلوگیری از قیمت گذاری های شخصی و نامتناسب تدوین شود.
چگینی افزود: باید به دنبال افزایش عرضه مسکن باشیم تا قیمت ها نیز ساماندهی شود و نمی توان افزایش وام مسکن را دلیل اصلی تورم دانست.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد