محمد علی نجفی امروز در نشست ملی بم و یک دهه تجارب میراث فرهنگی که همزمان با دهمین سالگرد زلزله بم در سازمان ارشاد این شهرستان برگزار شد اظهارداشت: زلزله بم تذکر و یادآوری بود که سرزمین ما یک سرزمین زلزلهخیز است.
وی ادامه داد: سرزمین ما در طول تاریخ در معرض حوادث طبیعی بوده است برخلاف آنچه که مستلح شده نباید اینگونه حوادث را غیر مترقبه بدانیم.
نجفی ادامه داد: باید خود را آماده کنیم برای اینکه بتوانیم از بروز چنین حوادثی در مرحله اول جلوگیری و در مراحل بعدی خسارات آنها را محدود و کنترل کنیم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید از روش و منش گذشتگان درسهای بیشتری بیاموزیم، ابراز داشت: در طول تاریخ کهن بم که از جهت حیات 5 هزار یا 6 هزار ساله آن مردم با انواع و اقسام راهکارها در مقابل حوادث طبیعی ظاهر شدند باید درس بیاموزیم.
به گفته وی حجم تجربیات ما از این گنجینه گرانقدر بسیار کم است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان داشت: باید دید که گذشتگان چگونه با این حوادث مقابله کردند.
وی ضمن قدردانی از همکاریهای صورت گرفته طی 10 سال گذشته برای بازسازی این مکان تاریخی ادامه داد: امروز طی بازدید از ارگ بم به خوبی مشاهده شد که اموری که طی 10 سال گذشته انجام شده بسیار بزرگ بوده است و در سطح بینالمللی قابل عرضه و دفاع است.
وی با بیان اینکه طی 10 سال گذشته 8 مرتبه از ارگ بم بازدید داشتهام، گفت: هماکنون 80 درصد بازسازی ارگ بم به طور متوسط به اتمام رسیده است و در عرض 2 تا 3 سال آینده کل این بنای تاریخی بازسازی میشود به طوریکه دوباره مرکز حضور گردشگران از داخل و خارج خواهد شد و چشم و چراغ گردشگری میشود.
نجفی با بیان اینکه ظرفیتهای ما برای توسعه بسیار زیاد است، یادآور شد: توسعه بم در گردشگری خلاصه نمیشود، در بحث گردشگری با توجه به اقلیم منطقه و شرایط آب و هوایی و همچنین وضعیت فرهنگی، قدرت تاریخی و ابنیه تاریخی بم، صرفاً در ارگ بم خلاصه نمیشود.
وی با بیان اینکه مجموعه بزرگی از اماکن و ابنیههای تاریخی در منطقه بم وجود دارد ادامه داد: هرکدام از این ابنیه میتواند برای جذب گردشگران به عنوان نقطه کانونی مورد توجه قرار گیرد و با برنامهریزی درست و مدیریت صحیح، باری از مشکلات بم از نظر اشتغال و اقتصاد بردارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ادامه دار بودن مشکلات مردم بم، بیان داشت: دولت، بم و مردم بم را فراموش نکرده و در کنار آنها خواهد بود، بنده نیز مشکلات موجود را در دولت دنبال میکنم.
وی با تاکید بر نقش استفاده از مشارکتهای مردمی در بازسازی شهر بم بیان داشت: در این باره میتوان یک انجمن خیرین حافظ و علاقمند به احیای شهر بم تشکیل داد که از افراد فرهنگی در این انجمن دعوت بعمل آورد چرا که مراجعه مردم و مشارکت آنها میتواند راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: امید است در آینده همچون گذشته بم را مانند زینتی در کویر ملاحظه کنیم. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت