در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
نگاهی به مصرف نان در کشورمان نشان میدهد که نان در ردیف اصلیترین مواد غذایی خانوادهها قرار دارد.
سرانه مصرف نان در ایران 160 کیلوگرم است و بنابر این قیمت نان نیز همواره یکی از اصلیترین و مهمترین موضوعات مورد توجه مردم بوده است. چندروزی است تناقضگوییهای قیمتی درباره قیمت نان آغاز شده است.
از سویی اخیرا عباس قبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که در لایحه بودجه ۹۳ در دو ردیف جداگانه برای نان یارانه در نظر گرفته شده که معادل ۸۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی گفته که اگر این دو ردیف به تصویب مجلس برسد، قیمت نان در سال آینده افزایش نخواهد یافت.
با این حال از سوی دیگر محمدحسن نظری، رئیس اتحادیه نانوایان دیروز اعلام کرد که به احتمال زیاد قیمت نان در سال آینده افزایش مییابد. وی با اشاره به افزایش هزینههای جانبی نانوایان از نارضایتی این گروه به نرخ فعلی سخن گفته و ارقام بودجه 93 را احتمالاتی عنوان کرده که اتحادیه از آنها بیخبر است.
اظهارات این دو مقام مسئول نشان میدهد که بزودی بحثهای فراوانی در خصوص قیمت و یارانه نان را پیشرو خواهیم داشت. این درحالی است که مردم با تورم دست و پنجه نرم میکنند وتوانایی هضم افزایش قیمتهای جدید را ندارند.
گرچه بنا بر قانون هدفمندی یارانهها، یارانه نان نیز با دیگر یارانههای کالاهای اساسی به مرور زمان باید حذف شود، اما اکنون شرایط اقتصادی مردم به گونهای است که دولت نمیتواند به این آسانی با موضوع نان برخورد و قوت غالب مردم را دستخوش ریسکهای قیمتی کند.
از سوی دیگر طرح زودهنگام موضوع افزایش قیمت نان قبل از بررسی و تصویب بودجه 93 باعث ایجاد انتظار افزایش قیمت در بازار شده و بعید نیست زمینهای ایجاد کند که برخی افراد شاغل در این صنف خود پیشاپیش به این امر اقدام کنند.
پس باید از مسئولان دولتی خواست دربرخورد با موضوعات مهمی چون افزایش قیمت نان، با اندیشه و سخنی سنجیده برخورد کنند و اگر هم قرار است تغییری در آن ایجاد شود صریح و صادقانه با مردم در میان گذاشته و از میزبانی چنین تستهای نازیبای احتمالی خودداری کنند.
کتایون مافی - گروه اقتصاد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد