روایتی از به‌هم‌رسیدن منافع صدام و آمریکا برای حمله به ایران

صدام؛ غول چراغ آمریکا

نماینده صلیب سرخ در کشورمان عنوان کرد:

60 هزار مفقودی در جنگ ایران و عراق

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با تشریح اقدامات این دفتر در تهران، گفت: پیگیری وضعیت مفقودین جنگ ایران و عراق و افزایش آگاهی‌های مردم غرب ایران در مورد خطرات مین دو اولویت کاری دفتر صلیب سرخ در ایران است.
کد خبر: ۶۲۶۵۲۷
60 هزار مفقودی در جنگ ایران و عراق

الیویر مارتین در یک نشست خبری با تشریح برنامه و اقدامات کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران، گفت: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با توجه به اینکه کشور ایران در مقایسه با کشورهای همسایه‌اش از جمله افغانستان و عراق، کشور با ثباتی محسوب می‌شود، میزان 4.5 میلیون فرانک سوئیس به عنوان بودجه فعالیت‌هایش در ایران در نظر گرفته است.

وی در تشریح اولویت‌های کاری‌اش پس از چهار ماه از زمان ریاستش در دفتر کمیته صلیب‌ سرخ در تهران،افزود: همکاری و ادامه فعالیت با دولت ایران و عراق در مورد پیگیری پرونده مفقودین جنگ، یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم این کمیته است.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با بیان اینکه شریک اصلی دفتر کمیته در تهران، جمعیت هلال‌احمر ایران است، اظهار کرد: در این زمینه در سال 2014 آگاهی رساندن در مورد خطرات مین و ادامه فعالیت‌ها برای جست‌وجوی افراد مفقود شده و برقراری ارتباط بین خانواده‌های زندانیان و مهاجرین در دستور کار قرار دارد.

مارتین با بیان اینکه ترویج حقوق بشردوستانه با همکاری کمیته ملی بشردوستانه و جمعیت هلال‌احمر ایران به عنوان یکی از اولویت‌های کاری این دفتر مورد پیگیری قرار می‌گیرد، افزود: همچنین تقویت همکاری‌ها با محافل علمی و همکاری نزدیک با مرکز مطالعات تطبیق اسلام و حقوق بشردوستانه در قم، از دیگر اقدامات این دفتر در طی سال 2014 خواهد بود.

وی در مورد ارتباط این دفتر با جمعیت هلال‌احمر ایران، اظهار کرد: جمعیت هلال‌احمر ایران آمادگی خوبی برای پاسخگویی در زمان وقوع حوادث اضطراری دارد که این تخصص جمعیت ایران بسیار شناخته شده است. همچنین جمعیت ایران فعالیت‌های بسیار مناسبی در زمینه توانبخشی جسمانی و ارتوپد دارد که می‌توان از این ظرفیت برای کمک به تمام افراد آسیب‌دیده استفاده کرد.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به خوبی به ظرفیت و تخصص‌های جمعیت هلال‌احمر واقف است، گفت: بر همین اساس، هلال‌احمر ایران می‌تواند با استفاده از تخصص خود در زمینه ارتوپد، توانبخشی و امداد، کمیته صلیب سرخ را در پیشبرد اهداف خود یاری دهد.

وضعیت اجرای حقوق بشردوستانه در ایران

وی در مورد وضعیت اجرای حقوق بین‌المللی بشردوستانه در ایران، گفت: مجموعه مقررات حقوق بین‌المللی بشردوستانه در زمان مخاصمه و درگیری مسلحانه در داخل مرزهای یک کشور بکار گرفته می‌شود و از آنجایی که خوشبختانه در ایران مخاصمه مسلحانه‌ای وجود ندارد، به معنای اخص، پیگیری اجرای این حقوق بین‌المللی در ایران مصداق پیدا نمی‌کند اما کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به عنوان یک سازمان گسترش‌دهنده این حقوق در زمان صلح علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و ارتباط با نهادهای دولتی و تقنینی در راستای تقویت عناصر قانونی اجرای این حقوق را در دستور کار خود قرار داده است.

مارتین با بیان اینکه در حوزه ترویج حقوق بشردوستانه و آموزش مباحث این حق، پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم، افزود: اما در مباحث جرم‌انگاری نقض حقوق بشردوستانه باید ارتباط بیشتری با نهادهای دولتی و تقنینی داشته باشیم.

 60 هزار نفر از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق همچنان مفقودند

وی در مورد آخرین وضعیت مفقودین جنگ ایران و عراق، گفت: تعداد 60 هزار نفر از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق همچنان مفقود هستند و کمیته صلیب‌ سرخ بین‌المللی به عنوان واسطه بی‌طرف، پیگیری این وضعیت را بر عهده دارد اما لازم به ذکر است که با اینکه در ایران کمیته‌ تحقیق و تفحص مفقودین جنگ، پیگیری این مسئله را بر عهده دارد. اما کمیته صلیب‌ سرخ از طریق وزارت امور خارجه نسبت به پیگیری وضعیت مفقودین اقدام می‌کند.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه حدود 10 هزار نفر از مفقودین جنگ متعلق به ایران هستند، افزود: دولت‌های ایران و عراق نقش اصلی را در مورد پیدا کردن این مفقودین اجرا می‌کنند و دفتر کمیته در تهران تنها به عنوان یک واسط بی‌طرف پیگیری و هماهنگی را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه با وجود جنگ شدید و طولانی میان دو کشور ایران و عراق، شاهد گفتمان خوبی از سوی این دو کشور در بحث پیگیری وضعیت مفقودین هستیم، گفت: کمیته تحقیق و تفحص ایران پیشرفت بسیار خوبی داشته است و اگر اقدامات این کمیته نبود، تعداد بیشتری مفقود داشتیم.

شمار مین‌های پاکسازی نشده در کشور بالاست

مارتین با بیان اینکه اجساد یافته شده در مرز شلمچه تبادل می‌شود، اظهار کرد: از اواخر سال 2011 میلادی تاکنون 800 جسد فیمابین دو کشور مبادله شده است که از این میان 530 جسد متعلق به ایران و 225 جسد نیز متعلق به عراق بوده است.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنین در مورد فعالیت‌های آگاهی‌رسانی در مورد مخاطرات مین نیز گفت: هنگامی که صحبت از مین می‌شود، منظورمان مهمات خنثی نشده‌ایست که سبب آلودگی مناطق شده است و لازم به ذکر است که مهمات بسیار زیادی هستند که باید پاکسازی شود و حرف از میلیون‌ها مهمات منفجر نشده و باقی مانده‌ایست که مناطق را آلوده کرده و برخی عنوان می‌کنند که 15 میلیون مهمات در مناطق مرزی بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد که البته من این آمار را تایید نمی‌کنم. اما آن چیزی که مسلم است، اینکه تعداد مهمات منفجر نشده در خاک ایران بالاست.

مارتین با اشاره به اقدامات موثر ایران در طی سال‌های اخیر برای پاکسازی مناطق، افزود: پاکسازی مناطق‌آلوده بزودی تمام نمی‌شود و به همین دلیل دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران نسبت به آگاهی‌رسانی در مورد خطرات مین و مهمات خنثی نشده اقدامات فرهنگی انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه تعداد مین‌های پاکسازی نشده در کشور بالاست، گفت: با این حال نسبت افراد قربانی به مین‌های خنثی نشده کم است، اما ما معتقدیم که یک قربانی مین نیز زیاد است که باید با هماهنگی‌های انجام شده نسبت به بهبود ارتقای وضعیت آگاهی مردم اقداماتی صورت بگیرد.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ ضمن تقدیر از مرکز مین‌زدایی کشور برای اقدامات موثرش در حوزه حفاظت از مردم در مناطق مرزی، گفت: هنگامی که صحبت از مین می‌شود، همگان به یاد مرزهای غربی ایران می‌افتند اما نکته مهم این است که اقدامات زیادی در مورد مهاجران افغانی که قصد برگشت به کشور خود را دارند، در شرق کشور نیز انجام شده است؛ به گونه‌ای که در شش ماهه اول 100 هزار نفر از افاغنه که قصد برگشت به کشورشان را داشتند، مورد آموزش قرار گرفته‌اند.

عمق فاجعه و درگیری در سوریه بالاست

مارتین در مورد آخرین وضعیت سوریه و نقش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، گفت: در مورد سوریه آمار و ارقام کشته و مصدوم شدن بسیار زیاد است اما آمار دقیقی اعلام نشده و آن چیزی که مسلم است اینکه تعداد زیادی از مردم جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: نگرانی من درمورد میزان تخریب در سوریه، افراد معلول و مهاجرانی است که مجبور به ترک کشور خود شده‌اند و از آنجایی که این تخریب و معلولیت تا سال‌ها بعد از جنگ گریبان افراد را می‌گیرد، باید در این مورد چاره‌ای اندیشیده شود.

مارتین با بیان اینکه در سوریه درگیری به جنگ قومی بدل شده و هر روز شدت آن بیشتر می‌شود، اظهار کرد: بازسازی این کشور قطعا دچار مشکل خواهد شد و هر چقدر میزان خشونت افزایش یابد، رسیدن به تفاهم و صلح مشکل‌تر خواهد شد و راه‌حلی نیز برای پایان دادن به این جنگ دیده نمی‌شود.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه برای پایان دادن به بحران سوریه ، ‌راه‌حل سیاسی دیده نمی‌شود،‌ افزود: تا زمانی که راه‌حل سیاسی نباشد، راه‌حل بشردوستانه هم برای این مسئله نمی‌توان پیدا کرد.

وی یکی از مشکلات جدی سوریه را دسترسی امن به قربانیان عنوان کرد و گفت: از نظر دسترسی بشردوستانه به قربانیان، سوریه در شرایط خوبی قرار ندارد و برای حل این مشکل، صلیب سرخ گفت‌وگوهایی را با سران کشورهای منطقه داشته و در همین راستا گفت‌وگویی را با ظریف، وزیر امور خارجه ایران داشته‌ایم.

مارتین همچنین با بیان اینکه ارقام تایید نشده نشان می‌دهد که عمق فاجعه و درگیری زیاد است، خاطرنشان کرد: صلیب سرخ در سوریه 101 میلیون فرانک سوئیس بودجه در نظر گرفته است و این نشان می‌دهد بزرگترین عملیات صلیب سرخ در سوریه در حال پیگیری است.

وی در مورد بحرین نیز اظهار کرد: وضعیت در سوریه مسلحانه و جنگ تمام عیار است، چرا که فعالیت‌های نظامی زیادی در آن صورت می‌گیرد، اما در بحرین این قضیه متفاوت است.

رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران با بیان اینکه پس از جنگ در افغانستان، بیشتر از 100 هزار نفر برای دریافت خدمات ارتوپد به دفاتر کمیته مراجعه کرده‌اند، افزود: به نظر می‌رسد افرادی که در جنگ سوریه دچار معلولیت شده باشند، بیش از اینها باشد و قطعا اگر روزی صلح به سوریه برگردد، موضوعات زیادی همچون آزادی زندانیان، یافتن مفقودین و پیدا کردن خانواده‌های قربانیان و مهاجرین که از یکدیگر دور افتاده‌اند، بسیار حائز اهمیت است.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
اسماعیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
۰
۰
به امید صلح درتمام جهان
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها