علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در اجلاس سالانه حزب موتلفه اسلامی در سخنانی اظهار داشت: غربیها نگران سلاح هستهای جمهوری اسلامی ایران نیستند، جیغهای بنفشی که میکشند به خاطر دستیابی ایران به فناوری هستهای است، گاهی این موجودات بینالمللی در الفاظشان میگویند که ظرفیت جمهوری اسلامی ایران بالا رفته و نفوذ بینالمللی آن زیاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی هستهای تراز کشور را افزایش میدهد،افزود:این حرکت ادامه مییابد و این موضوع، از مسائل استراتژیک کشور است، سالها در فضای این امور بودهام و باید بگویم غالب مسائل استراتژیکی که توان کشور را بالا برد، با هدایت رهبر معظم انقلاب بود و این هم از نعمتهایی است که ساختار حکومت ما دارد.
وی تاکید کرد: پیشرفتهای دفاعی ما بسیار ارزشمند است و اینکه دیگران نگران هستند دلیل بر این نمیشود که آورده خودمان را کم ببینیم.
وی با تاکید بر اینکه قطعا ایران از قدرتهای بزرگ موشکی در منطقه است، تصریح کرد: این ظرفیت مهم دفاعی است و دلیلی هم ندارد که آن را پنهان و پوشیده کنیم چون افرادی که باید بدانند، میدانند، یک کشور زمانی میتواند استقلال خودش را حفظ کند که توان بازدارندگی داشته باشد و ما بازدارندگی را در سلاحهای هستهای نمیبنییم اما در توان دفاعی مشروع میدانیم، نیروهای دفاعی ما یک نیروی دفاعی ورزیده است، ما با مانور، تبدیل به نیروی دفاعی نشدیم بلکه جنگ کردیم، دفاع جانانهای کردیم در حالیکه همه کشورها برای شکست جمهوری اسلامی ایران جمع شده بودند، ولی ما پیروز شدیم.
وی تاکید کرد: کشورهای عربی در زمان جنگ عراق با ایران خیلی فضاحت کردند و 100 میلیارد دلار به عراق کمک کردند و تنها دو یا چند کشور از عراق حمایت نمیکردند باید بدانیم ایران در این شرایط دفاع کرد بنابر این ما نیروی کارآزمودهای داریم، هم از نظر امکانات و هم از نظر نیروی شخصی.
رئیس مجلس بر همین اساس یادآور شد: از نظر توانمندی اقتصادی نیز باید بدانیم کارهای زیربنایی خوبی در کشور ما انجام شده البته در چند سال گذشته اشتباهی مرتکب شدیم و به نظرم فرمان اقتصاد درست عمل کرد ولی ایران بالقوه دارای استعداد خوبی است، اگر دولت جدید به این ظرفیتها توجه کند، خیلی میتواند ظرفیت اقتصاد کشور را پیش ببرد باید بدانیم پایههای خوبی گذاشته شده است.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از نکات دیگر که باید مدنظر داشته باشیم، ظرفیت ایران در مسائل منطقهای است، ما این موضوع را نمیتوانیم پنهان کنیم، الهام بخشی انقلاب اسلامی در منطقه تاثیر گذاشته و ما به آن افتخار میکنیم، ما از اینکه حزبالله لبنان یک نیروی مقاومی است که توانست کمر رژیم صهیونیستی را بشکند؛ خوشحالیم و به آن افتخار میکنیم و حتما به حزبالله کمک میکنیم چون یک ظرفیت منطقهای است.
وی ادامه داد: حزبالله برای اسلام و همه کشورهای عربی منطقه آبرو ایجاد کرد، 60 سال رژیم صهیونیستی بر سر این کشورها زد اما آنها نتوانستند کاری انجام دهند ولی یک گروه مجاهد توانست کمر اسرائیل را بشکند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه جنگ 33 روزه بسیار پندآموز است متذکر شد: نباید این موضوع را دست کم گرفت، آن عربده کشیهای سیاسی که آن زمان انجام میشد، و به لبنان حمله کردند، با این تصور بود که فکر میکردند کار را به اتمام رساندند ولی بعد از 3 هفته خودشان در جنگ 33 روزه به التماس افتادند که آتش بس شود؛ یکی از رهبران اروپایی آن زمان در سفری که بنده به کشورهای اروپایی داشتم میگفت این اولمرت، یک جنازه سیاسی است.
لاریجانی یادآور شد: فلسطینیها با کمک جمهوری اسلامی ایران توانستند در جنگ 22 روزه مقاومت کنند و شکست دیگری را بر رژیم صهیونیستی وارد کنند.
وی با اشاره به جنگ سوریه گفت: در جریان همین جنگ ماجراجویانه سوریه، یکی از وزرای خارجه کشورهای منطقه همان اوایل به ایران آمده بود و ما به او توضیح دادیم که سوریه مثل کشورهای دیگر نیست و یک کشور پیشرو در مقاومت است. اما او گفت دو هفته دیگر کار این کشور تمام میشود ولی هم اکنون سه سال از آن زمان گذشته بنابراین این افراد با چه رویی میخواهند بگویند ما سیاستمداریم؟! آنها شرایط را نشناختند میخواستند این سد را از جلوی پای رژیم صهیونیستی بردارند اما نتوانستند.
لاریجانی با اشاره به حمله آمریکا به عراق گفت:آمریکا با این اقدام دچار مشکلاتی شد اما جمهوری اسلامی ایران در آن زمان یک حرکت متین و دارای استراتژی روشنی داشت، ما از مردم مظلوم دفاع کردیم و این یک آوردهای برای صحنه بینالمللی داشت، وقتی آمریکا عراق را اشغال کرد، ما مخالفت کردیم و جمهوری اسلامی ایران در آن شرایط ایستادگی کرد و اگر ما ایستادگی نمی کردیم، نه تنها به خودمان لطمه میخورد بلکه کل صحنه دچار دیکتاتوری بینالمللی می شد و آمریکاییها تصور میکردند کار تمام شده است. ولی ما آن زمان سایه یک دیکتاتوری بینالمللی و شرش را از سر همه بشریت کم کردیم و این خدمت بزرگ جمهوری اسلامی ایران بود و کسانی که باید بفهمند میفهمند.
به گفته وی، غربیها متوجه شرایط شدهاند و میدانند بدون جمهوری اسلامی ایران نمیتوانند در منطقه کاری انجام دهند و کار را خراب میکنند، بنابراین ما چنین ظرفیتی داریم و باید افراد عاقل در سیاست آنها را مدنظر قرار دهند و اشکالات آنها را برطرف کنند.
رئیس مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: باید بدانیم برای ایجاد ظرفیتهای کشور زحمات زیادی کشیده شده و این ظرفیتها متعلق به همه ملت است، باید بدانیم یک بخش مهمی از اشکالات ما مربوط به اقتصاد است، من در حکمت جمهوری اسلامی ایران در شرایط منطقهای و بینالمللی تردید ندارم که راه درست همین است، حرفهایی که بعضی مسوولان آمریکایی راجع به مسائل هستهای میزنند، زیاده سخن گویی است، ما یک توافقی در ژنو کردیم، آنها اگر جرات دارند زیر این توافق بزنند تا ببیند ما چه میکنیم، بالاخره شما یک حرفی زدید و تعهداتی دادید.
وی افزود: این مسئله انشاءالله حل میشود و این طور نیست که تصور کنند میتوانند ایران را فریب دهند،کاملا زیر ذرهبین ایران هستند و در مرحله بعدی باید درست عمل کنند اما آنچه مهم است بخش اقتصاد کشور ماست، باید بدانیم نقطه ضعفمان چیست، قسمت کمی از شرایط مربوط به تحریمهاست و من امروز هم این موضوع را مطرح میکنم.
وی ادامه داد: چند روز پیش وزیر اقتصاد در هیئت رئیسه گزارشی به ما داد و گفت تقریبا مجموع بدهیهای دولت بالغ بر 150 تا 160 هزار میلیارد است باید پرسید این آیا این بدهیها مربوط به تحریمهاست؟ اینکه 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ بزنید و 10 هزار میلیارد تومان بودجه داشته باشیم، این عاقلانه است؟ این پروژههای عمرانی اگر بخواهد به اتمام برسد، 60 تا 70 سال طول میکشد. چه کسی گفت کلنگ بزنید؟ آدم باید لقمه را به اندازه دهنش بردارد.
وی با اشاره به اجرای نادرست قانون هدفمند سازی یارانهها،گفت:آیا قانون گفته بود که اینگونه عمل کنند که به تولید کشور لطمه بخورد؟ درست عمل نکردند و تولید کشور لطمه خورد. بسیاری از صنایع داخلی ما اصلا کاری به خارج ندارند، اگر تسهیلات به آنها داده شود، کارشان راه میافتد این موارد چه ارتباطی به تحریمها دارد.
به گفته وی اولین مسئلهای که یک بیمار میتواند با استفاده از آن خودش را علاج کند،این است که بپذیرد بیمار است. بنابراین ما هم باید درد خودمان را در کشور درست تشخیص دهیم و مشکلات را بپذیریم تا بتوانیم آنها را حل کنیم.
وی با اشاره به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی تصریح کرد:این اصل آیا آن طور که رهبر معظم فرمودند اجرا شد؟ آیا گفته شده بود از دولت بگیریم و به دستگاههای دیگر دولتی بدهیم؟ سه نیروگاه را از وزارت نیرو گرفتند و به وزارت دفاع دادند آیا این اجرای اصل 44 است؟ این بخشهای اقتصادی را هم به جاهای شبه دولتی دادند، آیا مقصود این بود؟
وی در ادامه به سهام عدالت اشاره و تصریح کرد: مثلا مردمی که برگه سهام عدالت دارند احساس مالکیت میکنند؟ از این برگه پول بیرون میآید؟ آیا این مردم نقشی در اداره آن کارخانه دارند؟ چه زمانی بنا بود که این کشور این گونه اداره شود؟ سیاستهای اصل 44 که رهبر انقلاب دادند، یک هدف بزرگ داشت یعنی به دنبال مردمی شدن پایههای اقتصاد کشور بود آیا واقعا الان مردمی شده است؟ اتفاقا راه نجات کشور هم همین بود که مقام معظم رهبری فرمودند، باید این موارد اصلاح شوند، درد را باید شناخت و درست عمل کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: برای حفظ سربلندی کشور، باید اقتصاد کشور حل شود که اقتصاد ما هم آسیبپذیر است و باید ترمیم شود. دولت جدید میگوید میخواهد به قانون عمل کند، ما باید به دولت در این راه کمک کنیم و اگر درست عمل نکرد او رانقد کنیم.
رئیس مجلس در ابتدای سخنان خود با اشاره به چهلمین روز درگذشت مرحوم عسکراولادی گفت: حزب موتلفه را یک حزب پایدار میدانم که در مسائل سیاسی همیشه راه روشنی را برای خودش ترسیم کرده است و حرکت او حرکت ریشهداری است، امیدوارم این دستاورد مرحوم عسکراولادی همچنان درخشندگی داشته باشد و در تقویت نیروی انسانی و سامان بخشی به امور سیاسی در کشور نقش خودش را ایفا کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مرحوم عسگراولادی حدود نیم قرن در ساحت سیاسی کشور نقش آفرین بود و از جهات مختلف بر همه واجب است که این مرد بزرگ را بشناسیم.
وی گفت:مرحوم عسکراولادی یک سیاستمدار ریشهدار بود و این نکته مهمی است که در عرصه سیاست، افراد رفتار سنجیده و حکیمانهای داشته باشند و طوفان نباشند، تفاوت یک سیاستمدار ریشهدار و یک سیاستمدار بادکنکی در همین است، سیاستمدار بادکنکی تا شرایط سیاسی را طوفانی نبیند، خودش نشان نمیدهد اما سیاستمدار ریشهدار فضا را آرام میکند و در نفی دیگران زندگی نمیکند و نفی دیگران را در جایی که لازم است مشفقانه انجام میدهد آن هم نه برای برهم زدن امور کشور.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم عسگراولادی در شرایط مختلف پس از پیروزی انقلاب که گاهی نسبت به ریشههای انقلاب سؤال ایجاد میشد، او رفتار متین و دردمندانهای داشت و در چند سال اخیر سلوک وی را دیدیم که چقدر از سر درد صحبت میکرد، وی شرایط را تغییر میداد و تابع شرایط نبود و تحتالشعاع دیگران نبود.
لاریجانی تاکید کرد: از دیرباز دو نوع علم داشتیم، یک علم نظری و یک علم عملی، سیاست و اخلاق، جزو علوم نظری نیست که فقط حقایق را کشف کنند، این موارد جزو علوم عملی هستند یعنی واقعیات را تغییر دادن، در اخلاق و سیاست باید هدفدار زندگی کرد، مطابق هدف، باید واقعیات را تغییر داد، نباید تابع شرایط بود.
وی افزود: مرحوم عسگراولادی قبل از انقلاب هم تحت شرایط قرار نگرفت و تلاش میکرد شرایط را تغییر دهد او یک سیاستمدار سرمایه ملی بود، یک سیاستمدار که سرمایه ملی باشد، از نفت برای کشور پرارزشتر است. سیاستمداری که سرمایه ملی باشد میتواند کشور را بدون نفت هم اداره کند، مرحوم عسکراولادی یک رجل سیاسی کاملا مسلک یود چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی. آن مرحوم کاملا هدفداربود و گامهایش را راسخ برمیداشت یک انسان مسلکی در ابتدا رابطهاش را با خدا درست تنظیم میکند آنوقت بقیه امور تحتالشعاع او درست تنظیم میشوند وصیتنامه آن مرحوم جزو وصیتنامههای تاثیرگذار است و باید بدانیم شرایط سیاسی آن مرحوم را تغییر داد و دردمندانه حرف میزد و هدفدار بود، تربیت این گونه شخصیتها برای کشور بسیار مهم است، آن مرحوم نه دنبال پست و نه مقامی بود و اخلاقگرا بود، متاسفانه سیاست یک مقداری جنس خشن دارد ولی او منهج خیلی اخلاق مداری داشت و با ادب و بااخلاق سخن میگفت، مکاتبات آن مرحوم این موضوع را نشان میدهد. آن مرحوم در نظر دادن نیز شجاع بود و گاهی احساس میکرد باید خودش را هزینه کند، سعه صدر در اخلاق و تدابیر او دیده میشود.
رئیس مجلس بر همین اساس تصریح کرد: باید بدانیم در شرایط فعلی منطقه و بینالمللی که متغیر است، گاهی دستاوردهای خودمان را خیلی دقیق نمیبینیم، گاهی در شرایط بینالمللی دنبال این هستند که با الفاظی دستاوردهای ما را نادیده بگیرند حرکتی که امام (ره) به وجود آورد و رهبران جمهوری اسلامی ایران برای نجات این کشور انجام دادند، هر چند بدون کاستی نیست وحتما نمیشود بگوییم بهتر از این نمیشد کار شود اما در مجموع به گذشته نگاه میکنیم شاهدیم در شرایط بینالمللی و منطقهای و بالفعل کردن ظرفیتها پیشرفتهایی داشتهایم، باید بدانیم ما ملت مطرحی نبودیم گاهی باید خجالت میکشیدیم تنها چند شهر آباد و تعداد محدودی دانشگاه داشتیم و شرایط دیکتاتوری در کشور حاکم بود، یکی از تیزهوشیهای امام (ره) و مقام معظم این بودکه از این ظرفیت ژئوپلتیک به خوبی استفاده کردند اگر پیوندهای مردمی نبود، قادر به استفاده از این ظرفیتها نبودیم.
وی در پایان گفت: تعداد دانشگاهها، دانشجویان و اساتیدی که امروز در کشور داریم برای ما تبدیل به یک ظرفیت ملی شده است که باید قدر آن را بدانیم در 34 سالی که از پیروزی انقلاب گذشته است، زحمات زیادی کشیده شده و این زحمات در حال به بار نشستن است به شرطی که بفهمیم در کجا هستیم. ما پیشرفتهای زیادی در ساخت نیروگاهها،نانوتکنولوژی و هستهای داشته ایم باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم