حمید چیت چیان در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: جمهوری اسلامی ایران ارزان ترین برق را در جهان و منطقه تولید و عرضه میکند اما هنوز نمیتوانیم هزینه تمام شده را از مردم بگیریم.
وی با بیان اینکه هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق در جهان 11 تا 17 سنت است و در برخی کشورها مانند عربستان که یارانه پرداخت میکنند به 3 سنت میرسد در ایران 1/3 سنت هزینه تولید آب و برق است که یک سوم آن را از مشترکان دریافت میکنیم.
وی افزود: این روند در بخش آب هم دیده میشود و بدهی انباشته شده وزارت نیرو به 22 هزار میلیاردتومان رسیده است.
استفاده ازهمه ظرفیتهای علمی و اجرایی برای توسعه صنعت آب و برق
وزیر نیرو از تشکیل اتاق فکر آب، برق و اتاق فکر اقتصاد آب و برق خبر داد وگفت: از همه مدیران و مسوولان سابق و فعلی وزارت نیرو و همچنین استادان و صاحب نظران این حوزه در این اتاق فکر حضور دارند.
چیت چیان در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: خدمات آب و برق به صورت دائمی به مردم ارائه میشود و خوشبختانه تا کنون مشکلی نداشته ایم.
وی افزود: تا کنون 5 سفر استانی داشته ام و نشستهایی با 80 نفر از نمایندگان مجلس گذاشته شده است.
چیت چیان همچنین از تشکیل شش نشست با مجامع نمایندگان استانها و کمیسیون تخصصی مرتبط با حوزه آب و برق خبر داد و گفت: باید عزم ملی در میان مردم و مسوولان برای پیشرفت این حوزه ایجاد شود.
وی گفت: در یکصد روز اخیر سند خصوصی سازی صنعت آب و برق تدوین شده است و از حضور موثر بخش خصوصی در طرحهای متنوع توسعه تولید برق و آب و همچنین مدیریت طرفهای تقاضای خدمات و بهبود راندمان فعالیتها استفاده خواهیم کرد.
آقای چیت چیان در ادامه بر ضرورت ساماندهی قیمت آب و برق تاکید کرد وگفت: افزایش قیمت آب و برق در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی نشده است.
وی گفت: قرار است پس از اینکه در دولت تصمیم گیری شد به صورت لایحه مستقل به مجلس ارائه شود.
وی با بیان اینکه بیش از 95 درصد مشترکان آب در ماه کمتر از 5 هزار تومان پرداخت میکنند گفت: ظرفیت برای افزایش قیمت وجود دارد و در مقایسه با سایر خدمات از جمله مخابرات هزینه کمتری را در سبد هزینه خانوارها خواهد داشت.
پرداخت بخشی از طلب پیمانکاران برنامه ریزی میشود
وزیر نیرو اعلام کرد: پرداخت بخشی از بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران در بودجه سال آینده کشور برنامه ریزی میشود و با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها نیز میتوانیم منابع بیشتری به دست آوریم.
چیت چیان در برنامه نگاه یک شنبه شب شبکه اول سیما گفت: سند خصوصی سازی بارویکرداجرای شفاف سیاستهای اصل 44 قانون اساسی تهیه شده است و هدف ما این است که واگذاریها به بخش خصوصی باشد و مخالفتهایی که با برخی واگذاریها داریم این است که در سال گذشته به بخشهای دولتی واگذار شد که باروح قانون سیاستهای اصل 44 مخالفت دارد.
وی افزود: بخش خصوصی در حوزه ساخت شبکه فاضلاب در شش شهر قرارداد امضاء کرد که شامل شهرهای رشت، مهاباد، آبیک، سلماس، محمودآباد و یک شهر دیگر میشود و در مجموع 1200 میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی سرمایهگذاری میشود.
وی افزود: همچنین بخش خصوصی 970 میلیارد تومان قرارداد برای ساخت تصفیه خانههای فاضلاب بصورت بیع متقابل سرمایهگذاری خواهد کرد.
چیت چیان گفت: هم اکنون بیش از 50 درصد تولید برق کشور را بخش خصوصی در اختیار دارد که 8نیروگاه را بخش خصوصی ساخته و 28 نیروگاه هم واگذار شده است.
وزیر نیرو افزود: 12 نیروگاه نیز در اختیار سازمان خصوصی سازی است و شرکتهای توزیع آب و برق را نیز میتوانیم واگذار کنیم.
اقای چیت چیان گفت: مشارکت بخش خصوصی باید افزایش یابد چون هزینهها را کاهش میدهد وکیفیت هم بالاتر خواهد بود.
وی درباره جداسازی اب شرب از دیگر مصارف بهداشتی خانوارها گفت: ممکن است در آینده در برخی شهرها اتفاق بیافتد اما هنوز با توجه به منابع آب مد نظر قرار نگرفته است.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به کارنامه فعالیت صد روزه وزارت متبوعش، افزایش طول شبکههای انتقال و فوق توزیع و توزیع، افزایش صادرات یک و نیم برابری، تدوین و تصویب سند خصوصی سازی، ساماندهی واگذاری انشعاب برق، راه اندازی سیستمهای پایش لحظهای و پایداری شبکه برق و ایجاد ظرفیت تولید برق بادی به میزان 20 مگاوات را از کارهای انجام شده دراین مدت اعلام کرد.
وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت نصب شده نیروگاهها گفت: در این یکصد روز ظرفیت نیروگاهها 580 مگاوات افزایش یافته که شامل یک واحد نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاه بیشه، نیروگاه آبادان و نیروگاه پره سر است.
وی گفت: افزایش 568 کیلومتری طول شبکههای انتقال و فوق توزیع، افزایش طول شبکههای توزیع به میزان 375 کیلومتر از دیگر اقدامات است.
چیت چیان همچنین از افزایش 184 هزار مشترک برق در کشور خبر داد و در باره صادرات برق گفت: صادرات برق نیز از چهار هزار و 42 مگاوات ساعت به شش هزار و 985 مگاوات ساعت رسیده است.
وزیر نیرو تدوین نقشه راه صنعت برق در افق1404 و تدوین و ابلاغ دستورالعمل تعیین شرایط و روش صادرات برق با همکاری بخش خصوصی را از دیگر اقدامات خواند.
چیت چیان از تدوین و تصویب سند خصوصی سازی در حوزه صنعت آب و برق و آغاز اجرای آن خبر داد و گفت: تدوین و بروزرسانی راهنمای سرمایهگذاری در صنعت برق، طراحی و ابلاغ فرآیند سرمایهگذاری بخش غیردولتی در نیروگاههای برق آبی کوچک از اقدامات دیگر است.
وی ساماندهی واگذاری انشعاب برق در کشور برای تسریع در تأمین برق متقاضیان، پیگیری تصویب آئین نامه اجرائی و تدوین ساز وکار اجرای بند 19 قانون بودجه به منظور افزایش راندمان انرژی الکتریکی در کشور، تدوین ساز وکار توسعه کاربرد انرژیهای نو در کشور با استفاده از بند 69 قانون بودجه و برنامه ریزی جهت تکمیل طرحهای نیروگاهی و خطوط انتقال و همچنین تعمیرات نیروگاهها برای آمادگی تامین برق برای تابستان سال 93 را نیز از اقدامات این یکصد روز خواند.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی سیستمهای پایش لحظهای و پایداری شبکه برق برای اولین بار در کشور انجام پذیرفته است، ادامه داد: ایران تنها کشور دارای این سیستم در میان کشورهای خاورمیانه و اسلامی و در سطح جهانی نیز جزء 10 کشور دارای این سیستم است.
وزیر نیرو افزود: با راهاندازی این سیستم ضمن افزایش پایداری شبکه زمینه توسعه ارتباطات با دیگر کشورهای همسایه فراهم شده است.
وی گفت: مشارکت با سرمایهگذاران بخش انرژی تجدیدپذیر برای ایجاد ظرفیت تولید برق بادی به میزان 20 مگاوات تا پایان سال از دیگر اقدامات است.
همچنین وزیر نیرو از تصویب متن لایحه پیشنهادی اساسنامه سازمان ساتبا که از ادغام دو سازمان بهره وری انرژی ایران و سازمان انرژیهای نو تشکیل شده است، خبر داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود