یادگیری علم با طعم «چیستا»

کد خبر: ۶۲۱۸۵۷

شبکه دو، برنامه‌ای به نام «چیستا» را برای مخاطبان نوجوان تدارک دیده که یک برنامه علمی محسوب می‌شود، اما با برنامه‌هایی که با این موضوع در تلویزیون تولید شده، تفاوت دارد.

این برنامه که قرار است در 26 قسمت تولید شود، همچون بسیاری از برنامه‌های ترکیبی تلویزیون در استودیو اجرا می‌شود، اما در این برنامه از گپ و گفت خبری نیست، در هر قسمت از چیستا که با حضور 50 نوجوان و بزرگ‌ترهای آنها ضبط می‌شود، بسیاری از دستاوردهای جذاب علمی به آزمایش گذاشته می‌شود.

تهیه‌کنندگی برنامه «چیستا» را سیدحسن حسینی به‌عهده دارد و به گفته او چیستا یک نمایش تلویزیونی و نخستین برنامه در ژانر دانش‌نما در تلویزیون کشورمان است. این برنامه با شعار علم جذاب، دوست‌داشتنی و فهمیدنی است، تولید می‌شود.

حسینی درباره شکل‌گیری این برنامه گفت: چیستا تلاش می‌کند تا علاوه بر ترویج علم و تقویت انگیزه بچه‌ها برای کسب علم، نوجوانان را از آخرین پیشرفت‌های علمی بشر و پدیده‌های شگفت‌انگیز علم مطلع کند. طرح اولیه این مسابقه را تیم فن‌آموز به شبکه دو ارائه کرد و در حقیقت طرح این برنامه به تولیدکنندگان برنامه سرزمین دانایی که سال 91 دو جایزه در حوزه بهترین مسابقه تلویزیونی و بهترین تحقیق و پژوهش را از جشنواره جام‌جم کسب کرده‌اند، تعلق دارد.

وی تاکید کرد: برای طراحی این برنامه و نگارش پرسش‌های آن بیش از دو سال زمان صرف شده و آزمایش‌هایی را برای اجرا در این برنامه انتخاب کرده‌ایم که تازگی و جذابیت علمی دارند.

علی عبدالعالی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت که اجرای برنامه چیستا را به‌عهده دارد، هدف از ساخت آن را یادگیری علم با طعم لذت دانست و گفت: تلاش می‌کنیم تا مفاهیم علمی را برای بچه‌ها ملموس و قابل درک کنیم. آزمایش‌های سری اول این برنامه متکی بر علوم تجربی و با توجه ویژه به علم فیزیک طراحی شده است، اما در مراحل بعدی این آزمایش‌ها گسترش پیدا خواهد کرد.

حسن محمدی کارگردان هنری برنامه آن را هدیه نسل قدیم به نسل جدید می‌داند؛ نسلی که همه چیز را شنیده، اما کم‌تجربه کرده است.

وی در این باره گفت: چیستا به دنبال ایجاد حس کنجکاوی و پرسش در کودکان و نوجوانان است، در این برنامه محتوای علمی به صورت نمایشی به بچه‌ها ارائه می‌شود تا قابل فهم باشد.

به گفته محمدی در تولید این مسابقه از نمونه‌های مشابه خارجی الهام گرفته شده، اما تقلید صرف نیست و تجربه‌ بکری در حوزه برنامه‌سازی تلویزیونی در ایران به شمار می‌رود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
۰
۰
عالی
مائده
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
۰
۰
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااقعا برنامه ی جالبیه !!!!!!!!!!!!!!
بیشتر این برنامه را پخش كنید .
یكی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۶
۰
۰
خیلی برنامه ی خوبیه فقط حیف كه پخشش اصلا نظم نداره
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها