این گفتوگوها بدون شک از سوی کشورهای غربی تنها به موضوعات هستهای ایران اختصاص نخواهد داشت و فراتر از آن خواهد رفت به گونهای که اگر به همین روش ادامه یابد،مسئله و چالشی تازه از سوی آنها برای جمهوری اسلامی ایران دست و پا خواهد شد.
پازلهایی که آنها در حال جابه جا و جاگذاری هستند این اتفاق را نشان می دهد. به این چند خبر و فضاسازی در رسانههای آنها توجه کنید.
رادیو رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد، «باراک اوباما و نتانیاهو، توافق کردهاند که در دور بعدی مذاکرات هستهای ایران با گروه 1+5،نماینده اسرائیل نیز حضور داشته باشد».
نخست وزیر انگلیس در جمع نمایندگان رژیم صهیونیستی و یهودیان انگلیس گفته است؛«دشمنان اسرائیل دشمن انگلیس است. لندن به توافق با تهران بدبین و نسبت به آن نگران است».
اوباما در دیدار با نتانیاهو حمایت صریح خود را از اسرائیل در برابر ایران اعلام کرد.
خبر نخست گرچه با واکنش مقامات جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و از سوی وزیر امور خارجه کشورمان گفته شد که اگر نماینده رژیم صهیونیستی در مذاکرات حضور یابد، ایران در مذاکرات شرکت نخواهد کرد،اما خبر توافق حضور نماینده رژیم صهیونیستی در مذاکرات از سوی منابع این رژیم و منابع غربی تکذیب نشد.
نگرانی آمریکا برای امنیت اسرائیل
آمریکا و کشورهای اروپایی در این چند سال گذشته همواره سعی کردهاند تا فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران را به امنیت جهانی به ویژه امنیت رژیم صهیونیستی گره بزنند.
آنها همواره در تلاش ها و اقدامات خود اعلام کردهاند در صدد هستند تا نگرانیهای بین المللی و مقامات اسرائیل را با شعار ایران هسته ای تأمین کنند.
این اقدامات سیاسی صورت گرفته نخست عنوان می کند که ایران تهدیدی برای منطقه، جهان و رژیم صهیونیستی است و سپس خود را در جایگاهی قرار می دهند که نشان دهند، سوپرمن آمریکا از تولید سلاح هستهای توسط ایران جلوگیری کرده است و این اقدام آنها امنیت جهانی و منطقهای را به همراه داشته است.
اکنون نیز مقامات و رسانههای آمریکایی و اروپایی در همین زمینه به فضاسازی برای قانع کردن افکار عمومی کشورهای خود و دیگر کشورهای جهان به طور بسیار گسترده در حال فعالیت هستند.
پس از دستیابی به این هدف، اهداف دیگری در صندوقچه توطئههای آمریکایی ها علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که در حال پیاده سازی و زمینه سازی برای اجرای آن است.
پس از این سناریوها و زمینه سازی ابعاد تازهای از اهداف مهمتر آمریکا و غرب علیه ایران بیشتر آشکار می شود.
سناریوی آمریکا برای تغییر ماهیت نظام ایران
«نیویورک تایمز» روزنامه آمریکایی است که اعتبار و نفوذ آن باعث شده است از آن به عنوان «منبع ملی» یاد شود.
این روزنامه در گزارشی که چند روز پیش منتشر کرده نوشته است؛ «با مهار قابلیت های هستهای ایران، می توانیم روی تغییر انقلابی در ایران حساب کنیم. شاید آمریکا برای پیشبرد اهدافش، علاوه بر جان کری، به وزیر خارجه ویژه خاورمیانه نیز نیاز داشته باشد».
«به اعتقاد کاخ سفید راه کنترل ایران، مهار برنامه هستهای و تغییر ماهیت نظام به طور همزمان است. با یک معامله هستهای و تقویت گروههای نزدیک به آمریکا در ایران، می توان ماهیت نظام جمهوری اسلامی را تغییر داد.» |
نویسنده این گزارش تحلیلی در ادامه می نویسد؛ «به اعتقاد کاخ سفید راه کنترل ایران، مهار برنامه هستهای و تغییر ماهیت نظام به طور همزمان است. با یک معامله هستهای و تقویت گروههای نزدیک به آمریکا در ایران، می توان ماهیت نظام جمهوری اسلامی را تغییر داد.»
این هدف و سیاست در مرحله نخست آن، در حال پیگیری است. به ادعای آمریکایی ها اکنون قابلیت های هسته ای ایران در حال مهار شدن است یا در آینده نزدیک مهار خواهد شد.
مرحله اول مهار برنامه هسته ای برای کنترل ایران است. پس از این مرحله،آمریکایی ها با اتکار به گروه های نزدیک به آمریکا در ایران، تلاش خواهند کرد تا تفکر مقابله با آمریکا ستیزی گسترش یابد.
گسترش این سیاست در میان افکار عمومی که از سوی گروه های نزدیگ به آمریکا در ایران انجام خواهد شد، استحاله سیاسی نسبت به دید مردمی به آمریکا، مقامات کاخ سفید را به اهداف خود نزدیک خواهد ساخت.
اما و اگرهای رابطه ایران و آمریکا
بررسی فضایی که در چند ماه گذشته در میان برخی سیاسیون، شخصیتها و برخی رسانه ها و روزنامه ها نسبت به آمریکا ایجاد شده است، نشان میدهد که این مرحله نیز در حال پیگیری است.
ذوق زدگی هایی که در زمینه گفت وگوهای مستقیم با آمریکا و برقراری روابط میان دو کشور در برخی رسانه ها در مدت زمان گذشته دیده شد، نباید تنها به عنوان یک تحلیل و خواسته تلقی شود که یک سیاست و استراتژی است که پشت آن سیاست اعمالی آمریکا نهفته است.
با مطالعه و ورق زدن برخی رسانهها و سایت هایی که در این زمینه به ارائه تحلیل و گزارش پرداختهاند این ادعا را به اثبات می رساند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز پس از آن که چنین فضایی در کشور و در میان برخی سیاسیون و رسانهها ایجاد شد چند نوبت و در سخنانی، سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل هسته ای و مذاکره و روابط با آمریکا را تبیین کردند.
ایشان در سخنانی درباره برخی مواردی که در سفر هیأت ایرانی به نیویورک رخ داد از آن مسائل به عنوان بجا نبود استفاده کردند. اما در همان حال حمایت خود را از دیپلماسی فعال دولت اعلام داشتند.
ایشان در فروردین 92 و در جوار حرم مطهر اما رضا (ع) فرمودند:«... سال 91 که گذشت یکی از سال های بسیار پرکار برای دشمنان برای چالش آفرینی بود. آنها گفتند می خواهیم ملت ایران را با تحریم فلج کنیم.»
رهبر معظم انقلاب در سال 1386 در دیدار دانشجویان دانشگاه های یزد فرموده بودند:«... حالا می نشینند آقایان وراجی کردن و حرف زدن و استدلال کردن که نبود رابطه با آمریکا برای ما مضر است. نه آقا! نبود رابطه با آمریکا برای ما مفید است. آن روزی که رابطه با آمریکا مفید باشد، اول کسی که بگوید رابطه را ایجاد کنید، خود بنده هستم.»
ایشان در دیدار بیش از 50 هزار نفر از فرماندهان بسیج در باره رابطه با آمریکا هم گفتند؛«... آنها میخواهند بگویند حیات ملتها وابسته به این است که به آمریکا وابسته باشند. اما ملتی پیدا شده است که نه تنها به آمریکا وابسته نیست بلکه آمریکا هر چه کرده اثر نداشته و این کشور روز به روز رشد کرده است.»
رهبر معظم انقلاب رمز پیروزی جمهوری اسلامی را هم در اقتدار ملت و ایستادگی ملت اعلام کردند.
سخنان رهبر انقلاب در جمع بسیجیان، بسیاری از معادلاتی که غربی ها در جریان مذاکرات ژنو محاسبه کرده بودند به هم ریخت. همان هنگام برخی اعتقاد داشتند که این سخنان که قاطعانه و مقتدرانه بیان شد روند مذاکرات را به ضرر ایران خواهد کرد، اما این مواضع و سخنان پشتوانه محکمی بود برای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان که خود آنها نیز همین موضوع را احساس کردند.
از سوی دیگر چنین مواضع و سیاستی از سوی رهبری نظام فضای ایجاد شده در میان گروه های نزدیک به آمریکا در ایران را در شرایطی قرار داد تا از فعالیت های رسانهای و سیاسی خود بکاهند و شرایط را برای عرض اندام مهیا نبینند.
در چنین شرایطی می طلبد که رسانههای ارزشی و مستقل و شخصیت ها و تحلیل گران انقلابی بیشتر در این زمینه به روشنگری بپردازند و اهداف بعدی آمریکا را برای افکار عمومی کشورمان تبیین کنند تا ذهنیتهای ایجاد شده به واسطه تبلیغات گستردهای که در برخی رسانه های داخلی و خارجی ماهوارهای در این زمینه می شود، به سمت و سوی حقیقی و واقعی خود بازگردد.
محمد صفری-جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
یا حق
كسی چه می داند شاید هم همدست صهیونیستها باشید . راستی شما را چند خریده اند؟؟؟؟
انشاءالله خداوند روزی رو میرسونه كه ایالات متحده آمریكا هم به سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی دچار میشه.