یک فنجان چای با آندرس هوگارد، سفیر دانمارک، درباره دیدنی‌های ایران

جای گردشگری ایران در اینترنت خالی است

نام دانمارک چه چیزی را به ذهنتان می‌آورد؟ دوستداران فوتبال می‌توانند فهرستی را ردیف کنند از فوتبالیست‌های مشهور این کشور، ‌برادران لادروپ، قهرمانی دراماتیکش در یورو 92 و البته پیتر اشمایکل.
کد خبر: ۶۱۹۶۷۹
جای گردشگری ایران در اینترنت خالی است
مردم عادی هم احتمالا یاد پنیر دانمارکی و البته خوراکی معروف‌ترش میان ایرانیان شیرینی دانمارکی می‌افتند، اما فکر می‌کنید دانمارکی‌ها با شنیدن نام ایران به یاد چیزی می‌افتند؟ کدام جذابیت گردشگری ایران را می‌شناسند؟ چه چیزی از ایران در آن کشور مشهور شده است؟ اینها بخشی از سوالاتی ‌است‌که با سفیر این کشور در ایران مطرح کردیم.

آندرس کریستین هوگارد که پیش از ایران در کشورهای عربستان سعودی و روسیه و پاکستان فعالیت دیپلماتیک داشته حالا نزدیک به چهار سال است در تهران مشغول به انجام ماموریت خود است. همین زمان نسبتا زیاد است که توانسته بخوبی ایرانیان را درک کند و فرصت تماشای این سرزمین کهن را داشته باشد.

خودش هم معتقد است باید بدون عجله و با فکر درباره اخباری که در رسانه‌ها می‌آید، برخورد کرد و نباید مقهور رسانه‌های غرب شد. حرف از سیاست نبود،‌ با او در باغ سفارت قدم زدیم، مهمان شدیم به چای و قهوه‌اش و حرف‌هایش درباره جاذبه‌های گردشگری ایران و مردمانش. با وجودی که چهار سال است‌ در ایران فعالیت می‌کند، کمتر کلمه فارسی است که او بتواند براحتی ادا کند.

برای ایران حوصله کنیم

هوگارد می‌گوید: ایران کشوری است که باید با حوصله واقعیت آن را از نزدیک درک کرد و نمی‌توان صرفا با توجه به اخبار رسانه‌ها درباره آن قضاوت کرد. نه صرفا درباره ایران که درباره فرهنگ و مردمان هر کشوری در هر جغرافیایی این نکته صدق می‌کند.

گردشگری یکی از آن چیزهایی است که می‌تواند اثرات سوء رسانه‌ها را از میان بردارد. گردشگری در واقع نوعی ارتباط بین فرهنگ‌ها است. از طرفی فرهنگ کهن ایرانیان می‌تواند بهترین انگیزه برای ارتباط دو کشور باشد.

هرچند‌ هموطنان من با فرهنگ ایران آشنایی داشته و درباره کشورهای مسلمان مثل ایران اطلاعات زیادی دارند، اما بازهم می‌توان با استفاده از جاذبه‌های گردشگری دو تمدن را به یکدیگر بیشتر نزدیک کرد وزمینه ساز گسترش فرهنگ‌ها شد.

اینترنت به کمک گردشگری نیامده است

سفیر دانمارک درباره آشنایی هموطنانش از ایران و تمدن آن می‌گوید: حدود دو قرن پیش جهانگردی از دانمارک به ایران سفر کرده و خاطرات سفرش را به صورت یک سفرنامه منتشر کرده است که این سفرنامه در کشور دانمارک محبوبیت بسیار زیادی دارد؛ بنابراین بیشتر علاقه‌مندان گردشگری و البته کتابخوانی درباره کشور ایران بسیار مطالعه کرده‌اند.

هر ساله به مناسبت سالگرد سفر این جهانگرد، سفارت دانمارک در ایران مراسمی فرهنگی برگزار می‌کند که زمینه‌ساز آشنایی هرچه بیشتر دو ملت و البته زنده نگهداشتن یاد و خاطره این ماجراجوی قدیمی باشد.

هوگارد معتقد است: ثبت خاطرات توسط گردشگران می‌تواند به‌عنوان راهکاری برای جلب نظر دیگران به نقطه‌ای خاص از جهان باشد که متاسفانه در مورد ایران ضعف‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد و در دنیای مجازی خاطرات زیادی درباره ایران به ثبت نرسیده است هر‌چند‌ خاطرات بیشتر گردشگران دانمارکی که از ایران دیدن کرده‌اند، ابتدا با اشاره به مهمان‌نوازی مردم ایران شروع می‌شود و بعد از آن تازه نوبت به جاذبه‌های تاریخی و طبیعی کشور می‌شود و جالب اینجاست که وقتی خاطرات گردشگران دانمارکی را مطالعه می‌کنید همین موضوع به عنوان اولین تجربه در اوایل سفرشان از ایران قید شده است.

هم اکنون اینترنت به عنوان ابزاری برای تعیین مقصد گردشگری جهان در اختیار گردشگران و ماجراجویان قرار گرفته حال آن که هنوز در این دنیای مجازی خبری از واقعیت بی‌نظیر ایران نیست و همین موضوع باعث شده‌ کشورهایی اطراف ایران از فرصت استفاده کنند و نظر گردشگران را به خود جلب کنند.

سرمایه‌گذاری روی تمدن باستانی

این مقام دانمارکی ‌ با اشاره به جاذبه‌های ایران می‌افزاید: هر‌چند ایران در ذهن بیشتر گردشگران جهان مشهور است، اما صنعت گردشگری ایران باید توانایی‌های خود را بخوبی درک کرده و سپس برای توسعه برنامه‌ریزی کند.

مثلا ایران را نمی‌توان کشوری با سواحل جذاب برای گردشگران خارجی دانست حتی اگر سواحلی منحصربه‌فرد داشته باشد چون قوانین جاری کشور ایران برای جلب نظر گردشگران اروپایی که به دنبال استفاده از سواحل دیگر کشورها هستند محدودیت‌هایی ایجاد کرده است در حالی که بدون تردید هیچ گردشگری برای استفاده از سواحل ایران وارد این کشور نخواهد شد چون از قوانین کاملا اطلاع دارد بنابراین هرچه گردشگری ایران در سواحل برای جلب نظر گردشگران سرمایه‌گذاری کند به عقیده من زیاد کارساز نیست. در صورتی که مسئولان گردشگری ایران می‌توانند روی طبیعت و چهارفصل بودن ایران و البته تمدن باستانی آن بخوبی سرمایه‌گذاری کنند.

غذا، خاطرات شیرین ایران

یکی از بهترین خاطرات اقامت من در ایران مربوط به مزه کردن خوراکی‌های ایرانی است. هرچند برخی از خوراکی‌ها و البته مواد اولیه استفاده شده در مواد غذایی تولید کشور دانمارک طرفداران بسیاری در دیگر نقاط جهان دارد، اما مزه غذاهای ایرانی واقعا خوب است و می‌تواند به عنوان جاذبه‌ای در گردشگری از آنها استفاده کرد.

بهترین غذای ایرانی برای من فسنجان است و پس از آن کباب‌های ایرانی بی‌نظیر‌ است، هر چند هنوز رستوران‌هایی که غذاهای فرنگی در ایران ارائه می‌دهند برای گردشگران کافی نیست چون بسیاری از گردشگران علاقه‌مند هستند گاهی در مقصد سفر خودشان، طعم غذاهای دیگر سرزمین‌ها را نیز تجربه کنند که گردشگری ایران باید به این موضوع توجه کند چون همه گردشگران علاقه‌مند به خوردن کباب و غذاهای ایرانی برای تمام مدت اقامت خود نیستند.

هوگارد به شهرهای کرمان، شیراز، اصفهان، کاشان، زنجان، زابل و مشهد و قم اشاره می‌کند که در صنعت گردشگری بین گردشگران بین‌المللی به واسطه جاذبه‌های تاریخی آنها بسیار معروف هستند، اما باید برای دیگر جاذبه‌های گردشگری ایران نیز تبلیغاتی صورت بگیرد تا گردشگران آنها را نیز بشناسند و به آنجا سفر کنند.

جاده‌های خوب، رانندگان بد

جاده‌های ایران استاندارد بوده و دارای کیفیت بسیار مناسبی برای تردد گردشگران است، اما درباره رانندگی در ایران باید نظر متفاوتی داد چون کاملا متفاوت از آنچه من تاکنون دیده بودم، است.

ترافیک شهر تهران بسیار خسته‌کننده است و از سوی دیگر رانندگان ایرانی با شرایط موجود خودشان را وفق داده‌اند و با این شرایط هیچ مشکلی ندارند، اما اگر افرادی مثل من در خیابان‌های ایران رانندگی کنند قطعا هم برای خود دردسر درست می‌کنند و هم برای دیگران چون به‌طور کلی نحوه رانندگی در ایران منحصر به خود ایرانی‌هاست.

دیپلمات سرخپوش

اخبار مربوط به تیم‌های فوتبال ایران را دنبال می‌کنم و یکی از علاقه‌مندان به تیم پرسپولیس هستم و می‌دانم‌ افراد بسیاری در سطح جهان همانند من اخبار مربوط به بازی‌های فوتبال را دنبال می‌کنند بنابراین می‌توان روی این علاقه حساب باز کرد و با برگزاری مسابقات داخلی و بین‌المللی سفر ده‌ها هزار گردشگر را چه داخلی و چه خارجی برنامه‌ریزی کرد.

هم اکنون بسیاری از ساکنان این کره خاکی با واقعیت تمدن ایران آشنا نیستند که می‌توان با استفاده صنعت گردشگری و البته جاذبه‌های ایران شرایط این آشنایی را فراهم کرد./ ضمیمه چمدان

عماد عزتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
هما فرحی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
۰
۰
چرا الكی حرف میزنید كجای جاده های ما(ایران)خوبه،فكر كنم توهم زدید تمام ماشینهای ما تو این جاده هایی كه دست اندازهای وحشتناك و چاله های فراوانی دارن از دست میرن و میبینی هیچی از ماشینت نمونده جالبه كه با این وضعیت بد جاده ها عوارض واسه چی میگیرن خدا داند بعد شما وضعیت جاده ها رو خوب تجسم میكنید ما باید حرص بخوریم

نیازمندی ها