این نیایشگاه اسرار بسیاری از باورهای آیینی مردم الیمایی را بازگو میکند. تمدن الیمایی یکی از حکومتهای محلی منطقه خوزستان در دوران انتقال قدرت از سلوکیان به پارتیان محسوب میشود و از جمله تمدنهای کمتر شناختهشده سرزمین کنونی خوزستان است.
با توجه به کشف صفه و سکوهای بزرگ در این محوطه آیینی، باستانشناسان آن را تختجمشیدی از دوره الیمایی مینامند.
جعفر مهرکیان، رئیس هیات باستانشناسی ایرانی ـ ایتالیایی درباره این کاوشها به میراث خبر گفت: کاوشهای هدفمند به شکل تفاهمنامه پنج ساله بین دولتهای ایران و ایتالیا بسته شده که امسال به پایان میرسد. این کاوشها با هدف دستیابی به آگاهیهای بیشتر از تاریخ ایران در سرزمین بختیارینشین زاگرس میانی و شناخت بیشتر از دوره پس از فروپاشی هخامنشیان تا دوره ساسانی انجام شده است.
مهرکیان افزود: برنامه کاوش در «کله چندار» سال پیش آغاز شد و امسال طی حفاریهای باستانشناسی، سازههای معماری نویافتهای کشف شد که آگاهیهای اندک ما از این دوره را افزایش میدهد.
سرپرست این هیات باستانشناسی ابراز امیدواری کرد در فصلهای آینده با پشتیبانی سازمان میراث فرهنگی کشور و مسئولان استان خوزستان در زمان مناسب و بهمدت طولانیتر با اعتبار کافی و استفاده از تخصصهای گوناگون به کاوشهای جدید و نتایج مطلوبتری برسند.
به گفته او، محوطه شمی میتواند با ویژگیهای خاصش، یکی از مراکز آموزشی و تخصصی باستانشناسی ایران باشد. همانطور که دو نفر از دانشجوهای دکتری باستانشناسی ایتالیایی در هیات به اندوختن تجربه به کارآموزان پرداختهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم