مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان بوشهر گفت:

شاخص ترین طرح آبخیزداری کشور در دیلم

مشاور وزیر نیرو خبر داد:

خروج کشور از خشکسالی پس از 6 سال

مشاور وزیر نیرو از پیش بینی بارش های نرمال در کشور پس از شش سال خشکسالی پیاپی خبر داد و گفت: تا پایان برنامه پنجم 23 سد جدید آماده بهره برداری خواهد شد.
کد خبر: ۶۱۴۰۱۶
خروج کشور از خشکسالی پس از 6 سال

محمد حاج رسولی ها در جمع خبرنگاران با تاکید بر پیش بینی بارش های نرمال در سال آبی جاری گفت: در فصل پاییز تنها 25 درصد بارش های کل سال رخ می دهد و در حال حاضر بارش ها شش درصد در مقایسه با درازمدت کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: حجم رواناب های کشور در مقایسه با دوره درازمدت 46 درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به وقوع شش سال خشکسالی پیاپی در کشور، اظهار کرد: در چنین شرایطی، برای تامین آب شرب محدودیت هایی وجود داشته اما با سیاست هایی که اجرا شد در بیشتر نقاط پرجمعیت، آب مورد نیاز تامین شده است.

مشاور وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت ظرفیت بالایی که در سدسازی کشور ایجاد شده موضوع تامین آب در خشکسالی های پیاپی مدیریت شد.

حاج رسولی ها افزود: در سال آبی جاری در پنج حوضه از شش حوضه اصلی آبریز (به غیر از حوضه خلیج فارس و دریای عمان) شرایط نرمال بارندگی پیش بینی شده و امسال از لحاظ میزان بارش، سال خشکی را نخواهیم داشت.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درخصوص طرح های انتقال آب گفت: در حال حاضر، شمار طرح های انتقال آب کمتر از انگشتان دست بوده و تمام این طرح ها نیز برای تامین آب شرب است و از آب بازگشتی و پساب برای تامین آب صنعت استفاده می شود.

مشاور وزیر نیرو افزود: با ساز و کاری که دولت تصویب کرده است، تمام طرح های انتقال آب باید در شورای عالی آب بررسی و اجرای آنها تصویب شود. هم اکنون 158 سد با بالای 20 درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد و 60 سد در برنامه پنجم توسعه در اولویت قرار داده شده است.

وی یادآور شد: از ابتدای برنامه پنجم، 37 سد به مرحله بهره برداری یا آبگیری رسیده و می توانیم از سرمایه گذاری صورت گرفته بهره ببریم. تا پایان برنامه پنجم 23 سد جدید آماده بهره برداری خواهد شد.

حاج رسولی ها در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه نیز گفت: در چند سال گذشته خشکسالی موجب شده که حدود 4.5 متر از سطح این دریاچه کاهش یابد.

مشاور وزیر نیرو به برنامه های 19 گانه وزارت نیرو برای علاج بخشی دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: با تصویب برنامه های 19 گانه در دولت، سامانه اجرایی و ساختار اجرایی در حال تدوین است.

به اعتقاد کارشناسانی که اغلب بیرون از وزارت نیرو نیز هستند، عمده مشکل دریاچه ارومیه ناشی از اضافه مصرف در بخش کشاورزی و چاه های غیرمجاز است.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
نگران آینده
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
۰
۰
انتقال آبهای آزاد از خلیج فارس و دریای خزر به مركز كویر های كشور باعث افزایش رطوبت منطقه ای و بارندگی در كل كشور خواهد شد و تنها راه نجات كشور از خشكسالی است ...وظیفه وزیر.منتظر باران ماندن نیست .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
۰
۰
با توجه به افزایش دما و در نتیجه افزایش تبخیر .هرچه سطوح گستردگی آب بیشتر باشد میزان تبخیر پذیری آب نیز بیشتر است .افزایش تعداد سدها حاصلی جز خشك شدن در یاچه ارومیه و زاینده رود و بختگان و كاهش شدید كارون و شور شدن آب كارون از شوشتر و خشك شدن تالاب شادگان و هور العظیم و...نداشته است. پیشنهاد میگردد بجا ی احداث سد .با تزریق آب به زیر زمین و افزایش آب سفره های زیر زمینی پس از حصول اطمینان با استفاده از تصاویر ماهواره ای نسبت به برداشت اقدام شود
محمدرضا ن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
۰
۰
با سلام وعرض ادب؛ پیشنهاد میشود در جایی ك كشور در مسیر كویری وبی آبی است از آب مایع حیات برای خنك شدن در فصل تابستان استفاده نشود وشیوه های دیگری را در خصوص سرمایش باید تعریف كرد.(كولرهای آبی ).درضمن یك بار برای همیشه لوله ها ی فرسوده را عوض كنید واینقدر شاهد اتلاف آب از لوله های انتقال آب نشوید

نیازمندی ها