رییس اتحادیه مشاوران املاک خبر داد:

کاهش 22 درصدی قیمت مسکن

فصل تازه مسکن با کاهش قیمت‌ها

حکم فرمایی رکود از ابتدای امسال از جمله مهمترین عوامل اصلی کاهش قیمت‌ مسکن در نیمه اول سال عنوان می‌شود؛ به ‌گونه‌ای که امید به کاهش و واقعی شدن قیمت‌ها بارها از سوی مسئولان مطرح شده است و شاید امیدوارکننده‌ترین گفته‌های مسکنی طی مدت اخیر ترکیدن حبای قیمت، واقعی شدن قیمت‌ها و ادامه روند کاهشی بوده که متقاضیان همواره منتظر تحقق آن بودند تا شاید این بار کاهش قیمت‌ها بتواند آغازی در مسیر خانه‌دار شدنشان شود.
کد خبر: ۶۰۷۵۴۲
فصل تازه مسکن با کاهش قیمت‌ها

افزایش بیش از 67 درصدی قیمت مسکن در بهار امسال نسبت به بهار پارسال که از سوی مرکز آمار تایید شده است، بازار مسکن را ‌با تغییرات زیادی همراه کرد؛ به گونه‌ای که پول‌های کلانی به عنوان سود و زیان در بازار رد و بدل شد.

برخلاف انتظار هر سال از فصل پر رونق معاملات مسکن، تابستان امسال با کمترین نوسان نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته خود پایان یافت و به زعم مشاوران املاک کمتر کسی نسبت به معامله اقدام کرد و تنها پول‌لازم‌های بازار معاملاتی انجام دادند و مابقی منتظر تصمیمات جدید بازار مسکن شدند.

زمستانی گرم در انتظار بازار مسکن؟

حال متقاضیان مسکن در انتظار اتفاقات جدید در بازار هستند اما آنچه از وضعیت آینده بازار مسکن شنیده می‌شود، ادامه روند کاهشی قیمت‌ها و بهبود خرید و فروش در پاییز و اوایل زمستان است.

برخلاف پاییز سال گذشته که بازار مسکن با نوسان شدید قیمتی آغاز شد، پاییز امسال به نظر آرام می‌رسد و انتظار می‌رود قیمت‌ها همچنان سیر نزولی داشته باشند.

در این باره نیز معاون وزیر راه و شهرسازی که امسال را سال وفور مسکن عنوان کرده، می‌گوید قیمت‌ها سیر نزولی به خود گرفته‌اند و تا پایان سال قیمت‌ها واقعی می‌شوند.

هچنین رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک از واقعی شدن قیمت‌ها خبر داده و معتقد است: با کاهش نرخ ارز و سکه، بازار مسکن به ثبات نزدیک شده است چراکه از اواخر تابستان سال گذشته با نوسانات نرخ ارز، مسکن نیز تحت تاثیر قرار گرفت و طبق گفته مرکز آمار بازار مسکن با افزایش 50 درصدی قیمت‌ها در پاییز نسبت به تابستان 91 همراه بود و این روند تا پایان سال شدت بیشتری گرفت.

روند افزایش قیمت‌ها و سود و زیان‌های حاصله از مسکن تا بهار امسال ادامه داشت اما درست از فروردین امسال بازار مسکن با رکود همراه شد و این رکود نیز تحت تاثیر بلاتکلیفی بازار از تغییر دولت باقی‌ماند.

قیمت‌های بازار مسکن به کف نزدیک شده است

حال با گذشت نیمی از سال، اعلام می‌شود که حباب مسکن کاملا از بین رفته و قیمت‌ها به کف نزدیک شده است.

همچنین عده‌ای معتقدند با آغاز فصل پاییز و شروع فصل جدیدی از معاملات اقتصادی، بازار مسکن بازهم پر رونق می‌شود اما قیمت‌ها با کاهش همراه است.

به عقیده اکثر مسئولان و کارشناسان مسکن، امید به کاهش قیمت‌ها در نیمه دوم سال در صورتی امکان پذیر است که عرضه مسکن افزایش یابد تا قیمت‌ها واقعی شوند و بازار از کمبود عرضه دور شود در غیر این صورت بازهم با افزایش قیمت‌ها مواجه می‌شویم.

کاهش 300 تا 500 هزار تومانی قیمت هر متر آپارتمان

در مقایسه قیمت خانه‌های شهر تهران در نیمه اول امسال، کاهش 300 تا 500 هزار تومانی در بهار و کاهش قیمت‌ها در تابستان امسال نسبت به بهار و زمستان گذشته چشمگیر بود و حال کاهش بیش از 400 هزار تومان در قیمت هر متر خانه برای خرید و فروش محسوس است.

فصل تابستان امسال که با رکود در بازار مسکن آغاز شد، بیانگر کاهش قیمت و حجم معاملات تیرماه نسبت به دو ماه اردیبهشت و خرداد بود.

در مقایسه دو فصل بهار امسال و زمستان گذشته،‌ کاهش حدود 300 تا 500 هزار تومانی در هر متر خانه مشاهده شد و حال با آغاز فصل جدید به نظر می‌رسد این روند کاهشی ادامه‌دار است.

مقایسه قیمت هر متر خانه در نقاط مختلف

کاهش قیمت‌ها و در نهایت شکست قیمت در برخی محله‌های پایتخت چشمگیر بوده است؛ به طوریکه هر متر واحد مسکونی در مرکز شهر تهران واقع در خیابان امیرآباد که حدود متری 5.5 تا شش میلیون تومان بسته به نوع ساخت و دسترسی خانه به خیابان‌های اصلی به فروش می‌رفت اکنون با کاهش 200 تا 300 هزار تومانی به فروش می‌رود و در مقایسه با فصل زمستان متری 300 هزار تومان کاهش داشته است.

برخی مشاوران املاک در تهران که از رکود بازار مسکن گلایه می‌کنند، می‌گویند در طول تابستان امسال بازار حالت کسادی به خود گرفته بود اما بیشتر مستاجران و متقاضیان خرید مسکن از بابت کاهش قیمت‌ها راضی بودند.

اگرچه رسیدن به ثبات نسبی قیمت‌ها در مسکن از جمله آمال مسئولان در کلانشهر‌ها است اما بازهم تهرانی‌ها با وجود کاهش 300 تا 500 هزار تومانی در هر متر مربع یک واحد مسکونی در برخی نقاط قادر به خرید مسکن نیستند.

در مناطق مرکزی و غربی تهران نیز از ستارخان و گیشا گرفته تا شهرآرا و مرزداران قیمت‌ها کاهش اندکی داشتند اما بیشتر فروشندگان هنوز منتظر تغییراتی در بازار و افزایش دوباره قیمت‌ها هستند و در مقابل خریداران به کاهش بیشتر قیمت‌ها امیدوارند.

یک واحد مسکونی نوساز در ستارخان که در زمستان گذشته متری 5.5 میلیون تومان به فروش می‌رفت، در بهار امسال با کاهش حدود 300 هزار تومانی و اکنون با کاهش 200 هزار تومانی همراه است و می‌توان گفت کاهش حدود 500 هزار تومانی در یک واحد مسکونی رخ داده است.

اما در برخی محله‌های تهران هنوز طمع صاحبخا‌نه‌ها بر افزایش قیمت‌ها باقی‌مانده است اما برخی دیگر نیز به دلیل رکود معاملات با کمی چانه‌زنی معاملاتشان را انجام می‌دهند.

سعادت‌آباد، مزداران و شهرک غرب که در بهار امسال روند ثبات قیمتی به خود گرفته بودن، هنوز به همین روال هستند؛ به گونه‌ای که ترتیب قیمتی هشت، شش و هفت و نیم میلیون تومان با کاهش حدود 300 هزار تومانی برای هر واحد مسکونی مشاهده می‌شود.

مرکز شهر تهران که چندان خانه‌های ارزانی ندارد، در این نوسانات قیمتی افزایش قیمت خود را نیز نشان داد چرا که این محله‌ها به دلیل نزدیکی به مراکز آموزشی و دسترسی به مراکز خرید و حمل و نقل ارزان‌ قیمت همواره با قیمت‌های بالاتری نسبت به برخی نقاط شرق و غرب تهران هستند؛ به طور مثال حوالی میدان ولیعصر، مطهری، کریمخان، انقلاب، فاطمی و خیابان‌های اطراف به دلیل ازدحام جمعیت و وجود طرح ترافیک و همچنین آغاز سال تحصیلی جدید با کاهش خرید و فروش روبرو شده‌اند و به گفته یکی از مشاوران املاک منطقه کریمخان این محله‌ها بیشتر تجاری شده و کمتر واحدهای مسکونی فروش یا اجاره داده می‌شوند و به همین دلیل کمی گران‌تر از دیگر محله‌ها هستند.

واحد مسکونی در خیابان مطهری که در زمستان گذشته بیش از متری چهار میلیون تومان، خیابان فاطمی حدود پنج میلیون تومان، خیابان زرتشت متری 4.5 میلیون تومان، خیابان جمهوری متری حدود 3.5 میلیون تومان، حوالی میدان امام حسین متری 2.5 میلیون تومان، حوالی نواب حدودا متری 2.5 میلیون تومان خرید و فروش می‌شد اکنون کاهش حدود 300 و 400 هزار تومانی در هر محله را دارد و برخی واحدهای مسکونی نیز کاهش متری 500 هزار تومانی را به خود دیده‌اند.

قیمت هر متر واحد مسکونی در یافت‌آباد تهران نیز از متری دو میلیون تومان و میدان خراسان از متری 2.5 میلیون تومان، خیابان جیحون متری سه میلیون تومان و شهرک اندیشه نیز از متری 1.8 تومان تا 2.5 میلیون تومان خرید و فروش می‌شد که با کاهش حدود 150 تا 200 هزار تومان بسته به سال و نوع ساخت واحد همراه بوده است.

حوالی قیطریه، فرمانیه، نیاوران، کامرانیه خانه‌های نوساز و نقلی که قیمت‌هایشان با چشم و هم چشمی رو به افزایش بود، اکنون از تب و تاب افزایش قیمت‌ها افتاده‌اند و در حالت ثبات قیمت به سر می‌برند.

کاهش 42 درصدی حجم معاملات مسکن در نیمه اول امسال

از سه راه ضرابخانه تا تجریش و قدس قیمت‌ها نوسانات زیادی دارند اما کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف و منتهی به پاسداران و دولت قیمت‌ها کمی با افزایش روبروهستند که در گفت‌گوبا برخی بنگاه‌داران مناطق گویا تب و تاب افزایش قیمت‌ها خوابیده و خریداران و فروشندگان با چانه‌زنی واحدهای مسکونی را معامله می‌کنند.

همچنین خیابان دروس، دولت و ‌قیطریه که خانه‌هایی از متری شش تا هشت میلیون تومان دارند، در رکود نسبی به سر می‌برند و در حوالی خیابان الهیه که واحدهای مسکونی حدود متری هشت میلیون تومان، زعفرانیه از متری 7.5 تا 9 میلیون تومان و خیابان فرشته از متری 7.5 تا 9.5 میلیون تومان دارد کاهش حدود 300هزار تومانی داشته است که گفته می‌شود این کاهش قیمت‌ها هنگام عقد قرارداد به توافق طرفین می‌رسد.

سیری در شرق تهران کاهش 200 تا 400 هزار تومان در هر متر را نشان میدهد که کمی برای این منطقه پر جمعیت امیدوار کننده است چرا که واحدهای نوساز و کوچک ‌ساز در این مناطق با تقاضای زیادی همراهند.

اما آنچه بیش از کاهش قیمت‌ها در نقاط مختلف تهران مشاهده می‌شود، کاهش معاملات مسکن در تابستان امسال است که در مقایسه با سال گذشته و فصل گذشته‌اش با کاهش معاملات همرا ه بود و این کاهش معاملات دلیل به وجود آوردن رکود در بازار مسکن شد.

این کاهش قیمت‌ها در حالیست که رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک نیز با اشاره به کاهش 42 درصدی حجم معاملات مسکن در نیمه اول امسال به ادامه کاهش قیمت‌ها در نیمه دوم سال جاری اشاره دارد و می‌گوید رکود در بازار مسکن به دلیل نوسانات نرخ ارز بوده و حال با به صدا درآمدن زنگ مدارس رونق به بازار اقتصادی و مسکن کشور برمی‌گردد اما کاهش قیمت‌ها تا پایان سال ادامه دارد.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها