ابتکار، مانع قربانی کردن گوسفند شد

سه‌شنبه گذشته یکی دیگر از حرکت‌های نمادین مسئولان محیط زیست به چشم آمد؛ بعد از اهدای نشان پروانه و لوح سپاس به آندرانیک تیموریان به دلیل نجات سنجاقکی در بازی استقلال با تیم باشگاهی تایلند، این بار معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با حرکتی نمادین خبر ساز شده است.
کد خبر: ۶۰۷۱۶۵
ابتکار، مانع قربانی کردن گوسفند شد

ماجرا از این قرار است که او در سفری که به اراک داشت وقتی متوجه شد میزبان‌ها قصد دارند برای خوشامدگویی به او گوسفندی را ذبح کنند، مانع این کار شد.

این حرکت نمادین ابتکار از چشم دوربین‌های خبری پنهان نماند و سبب شد برای بار دیگر ضرورت حمایت از محیط‌زیست و جانوران به گونه‌ای دیگر به تصویر کشیده شود.

به گزارش ایسنا، ابتکار در صفحه فیسبوک خود با تبریک عید سعید قربان درباره حرکت نمادین خود چنین نوشت: عید قربان، روز قربانی کردن خودخواهی‌ها و مطامع فردی در مقابل دعوت خداوند به دیگرخواهی است.

باید از خدا طلب کرد تا در هر پست و جایگاه؛ چه به عنوان مسئول و چه به عنوان عضو جامعه مدنی هرگز حقوق مردم را با خودکامگی زیر پا نگذاریم و تمایلات شخصی را بر دستورات خداوند و حقوق مردم ترجیح ندهیم.

او در ادامه اضافه می‌کند: قربانی کردن در روایت ابراهیمی فقط برای خداست؛ نه برای تشریفات و افزودن بر موقعیت اجتماعی و ...، قربانی کردن نماد زیرپا گذاشتن مطامع شخصی برای اهداف عالی و انساندوستانه است.

آنچه قربانی می‌شود باید آن چیزی باشد که دوستش داری و نمی‌خواهی آن را از دست بدهی، اما به پای هدفی والاتر قربانی‌اش می‌کنی... کاری که همه آزادگان و دلاور زنان و دلاور مردان تاریخ کرده‌اند.

با توجه به این‌که تاکنون نقش فرهنگ‌سازی برای حمایت از محیط زیست و گونه‌های جانوری و گیاهی کشور نادیده گرفته شده است، باید گفت انجام چنین حرکت‌هایی نمادین به طور قطع نقش مهمی در بالا بردن فرهنگ عامه مردم دارد.

به همین دلیل برای حفظ محیط زیست باید مسئولان بودجه مشخصی را به فرهنگ سازی اختصاص بدهند تا مردم هرچه بیشتر نسبت به محیط‌زیست و تاثیرگذار بودنشان در حفظ آن باخبر شوند، برای نمونه مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست می‌توانند با فرهنگ‌سازی مردم را تشویق به کاشت درخت به جای قربانی کردن حیوانات در این‌گونه مراسم کنند.

آوید طالبیان -‌ گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
علی سراج
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
۰
۰
جلوگیری از تشریفات خوب است. ولی ایده عدم قربانی حیوان جالب نیست. حیوان را قربانی كنید، و گوشت آن را بین فقرا تقسیم كنید.
خداوند در قرآن از برخی مسلمانان صدر اسلام، به سبب تحریم خوردن گوشت حیوان ذبح شده نكوهش می‌كند: شما را چه شده است كه از آن‌چه نام خدا [هنگام ذبح] بر آن برده شده است، در حالی است كه آن‌چه حرام است را برای شما برشمردیم؟ (انعام:۱۱۹)

خدا در جای دیگر می‌فرماید: ای كسانی كه ایمان آورده ‏اید، از نعمت‏ های پاكیزه ‏ای كه به شما روزی داده ‏ایم بخورید ... همانا خداوند مردار و خون و گوشت خوك و آنچه را كه (هنگام ذبح) نام غیر خدا بر آن برده شده، حرام كرده است... (بقره:۱۷۲و۱۷۳)

نخوردن گوشت حیوانات به بهانه اینكه حقوق آنها ضایع می شود، مورد نكوهش خداوند است، طبق آیات بالا.
ضمن این‌كه چرا این‌هایی كه به حقوق حیوانات توجه می‌كنند، به حقوق گیاهان توجه نمی‌كنند؟ چرا گیاهی را از زندگی محروم می‌كنند برای زندگی خود؟ پس لطفا نه از گیاهان و نه از حیوانات تغذیه نكنید، آن وقت ببینیم چگونه زنده می‌مانید!

نیازمندی ها