به گزارش خبرنگار جامجم از اصفهان، در مراسم پایانی این رویداد سینمایی که البته بهترین آثارش را تولیدات تلویزیونی تشکیل میداد، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با جمعی از چهرههای سرشناس سینمای ایران حضور داشتند و پروانههای زرین در بخشهای مختلف مسابقه سینمای ایران و بینالملل روی شانههای برگزیدگان آرام گرفت.
دکور آیین اختتامیه که متفاوت از مراسم افتتاحیه بود، به ورودی یک سالن سینمای قدیمی دو طبقه که دارای بالکن است، اختصاص داشت و فضای نوستالژیک سالنهای سینماهای قدیم را تداعی میکرد. پنجرهای رو به میدان نقش جهان در این دکور تعبیه شده بود و شخصیت کنترلچی (عروسک سنجد) به عنوان مجری ـ بازیگر در طول مراسم روی صحنه حضور داشت که با بازیگوشیهایش، فضای جذابی را برای مهمانان فراهم کرد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم پیشتر طی پیامی خطاب به این جشنواره اظهار کرده بود: جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان فرصت ارزشمندی برای شناسایی استعدادهای درخشان در این زمینه است. حمایت و بارور ساختن این استعدادها باعث میشود آنها آموزههای فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را از دریچه هنر سینما برای کودکان و نوجوانان سراسر جهان نمایان کنند.
سیداحمد میرعلایی، دبیر جشنواره نیز سخنران دیگر مراسم پایانی بود که دقایقی برای حاضران صحبت کرد.
حضور یک گروه موسیقی روی صحنه از دیگر موارد قابل ذکر اختتامیه بود که در طول اجرای مراسم موسیقی خاطرهانگیز کودکانه و موسیقی فیلمهای محبوب کودکان را به صورت زنده اجرا میکرد که مورد استقبال آنها قرار گرفت و شور و حال جالبی را در سالن به وجود آورد.
علیرضا رضاداد (مشاور ارشد رئیس سازمان سینمایی و دبیر سیودومین جشنواره فیلم فجر)، حامد بهداد، مهتاب کرامتی، مجید مظفری، محمدرضا شریفینیا، حسن پورشیرازی، پریوش نظریه، پوران درخشنده، جهانبخش سلطانی، فرشته طائرپور، نیکی کریمی، کیانوش عیاری، بهرام عظیمی، مسعود کرامتی، وحید نیکخواه آزاد، دنیا فنیزاده، ناصر طهماسب، حسام نوابصفوی، غلامرضا رمضانی، پگاه آهنگرانی، حمیدفرخنژاد، مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، غلامرضا آزادی، سیروسحسن پور، نگار استخر، اصغر عبداللهی، اردشیر کاظمی، علی رویینتن، علی قویتن و فرخ هاشمیان از چهرههای حاضر در مراسم اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بودند.
اکران 248 فیلم
این جشنواره در حالی شب گذشته به کار خود پایان داد که روزها و شبهای خاطرهانگیزی را برای بچهها، فیلمسازان، بازیگران و دیگر عوامل فیلمهای حاضر در بخشهای مختلف، مهمانان و خبرنگاران رقم زد. در طول زمان برگزاری این رویداد مهم و بزرگترین جشنواره موضوعی داخلی، 208 فیلم از ایران و 40 کشور جهان در بخشهای مختلف بلند سینمایی، کوتاه، ویدئویی و پویانمایی برای تماشاگران و علاقهمندان پخش شد.
نشستهای نقد و بررسی پس از پایان نمایش فیلمها و تجلیل از شمسی فضل اللهی، ناصر طهماسب، دنیا فنیزاده، قدرتالله ایزدی، حافظ احمدی و غلامرضا آزادی، تجلیل از خالق مجموعه «پت و مت» و قدردانی بنیاد سینمایی فارابی از مهتاب کرامتی به دلیل موفقیت اخیرش در جشنواره باتومی گرجستان، از برنامههای این دوره جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان بود.
برگزیدگان بخش «جلوه گاه امید»
بخش «جلوه گاه امید» که به انتخاب فیلمها و نفرات برگزیده از سوی نهادها و سازمانهای مختلف اختصاص داشت، در روز پایانی جشنواره برگزیدگان خود را معرفی کرد که فیلم «تنهای تنهای تنها» به کارگردانی احسان عبدیپور رکورددار دریافت جایزه در این بخش شد.
با نگاهی اجمالی به فضای 15 فیلم بخش مسابقه سینمای ایران به عنوان ویترین سالانه سینمای کودک و نوجوان به این نتیجه میرسیم که این گونه سینمایی هنوز تا دوران طلایی اش در دهه 60 و ابتدای دهه 70 فاصله بسیار دارد. متاسفانه جشنواره امسال هم بیشتر از اینکه فیلمهایی برای کودکان و ویژه این گروه سنی داشته باشد، بیشتر شاهد فیلمهایی درباره کودکان بود. یا حتی اگر فیلمهایی هم برای کودکان داشت، آثاری نبودند آنچنان که باید کودک و نوجوان را به وجد بیاورند.
«تنهای تنهای تنها»، «بچگیتو فراموش نکن» و «عملیات مهد کودک» جزو معدود آثار جشنواره بودند که با مخاطبشناسی درست و آگاهی و اشراف نسبی کامل به روحیه مقطع سنی کودک و نوجوان موفق به جلب نظر مخاطبان شدند. همین نکته تاثیر زیادی در بازخوردها و استقبال تماشاگران داشت. برهمین اساس با شمارش نتیجه آرای مردمی فیلم «عملیات مهد کودک» به کارگردانی فرزاد اژدری به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد و فیلمهای «تنهای تنهای تنها» ساخته احسان عبدی پور و «فصل بلوغ» ساخته رهبر قنبری در رتبههای بعدی استقبال تماشاگران قرار گرفتند.
مهتاب کرامتی داور و نماینده یونیسف درخصوص این دوره از جشنواره گفت: در این چند سال آنقدر مشکل در زمینه صنعت سینما داشتیم که دیگر تولید فیلمهای کودک و نوجوان امکانپذیر نبود، اما حالا این شرایط آماده شده است و اتفاقات خوبی دارد میافتد.
پوران درخشنده نویسنده و کارگردان سینما هم در حاشیه جشنواره درباره انواع فیلمهای کودک و نوجوان به جامجم گفت: همیشه دو نگاه به سینمای کودک وجود دارد؛ یکی فیلمهایی است که «برای کودکان» ساخته میشود. کارگردانهایی که سراغ این فیلمها میروند باید دنیای کودکان را تجربه کرده باشند و بشناسند و کتابهای کودک را خوانده باشند و با روانشناسی کودک هم آشنایی داشته باشند. این افراد باید مختصات سنی کودک را در نظر بگیرند تا بتوانند به فانتزیهای کودکان نزدیک شوند. نوع دوم ساخت فیلمهایی «درباره کودکان» است که خودم جزو این دسته هستم. من میخواهم با ساخت این فیلمها افکار عمومی را به سمت جایگاه و مسئولیت خانواده در قبال کودکان سوق دهم. به نظرم در هر جشنواره هردو نگاه باید وجود داشته باشد، اما فیلمهایی که «برای کودکان» است، باید بیشتر باشد.
به کودکان شادی و امید دهیم
دنیا فنیزاده، عروسک گردان «کلاه قرمزی» نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن این دوره از جشنواره گفت: به امید روزی که از کنار بیشتر سینماها که رد میشویم، همیشه فیلمهایی برای کودکان و نوجوانان پخش شود.
ناصر طهماسب گوینده باسابقه و خوش صدا نیز که در این دوره از او تجلیل شد، آرزو کرد فیلمسازان در زمینه ساخت فیلمهای کودک و نوجوان کمتر به مسائلی چون معیشت، کیف و کفش و دوچرخه و عقبماندههای ذهنی بپردازند و بیشتر فیلمهایی شادی بخش و امیدوارکننده که مناسب روحیه و دنیای کودکان است، بسازند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت