خبر سلامت

نمک، پوکی استخوان می​آورد

یک دکترای تغذیه گفت: افزایش مصرف روزانه نمک به علت مصرف روزافزون غذاهای فرآوری شده، موجب شده افراد میزان بیشتری از ذخایر کلسیم بدن را از دست بدهند.
کد خبر: ۶۰۴۸۲۲

دکتر مینو فروزانی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: زمانی که میزان سدیم مواد غذایی بالا می‌رود، سدیم اضافی همراه با کلسیم از بدن دفع شده و موجب کاهش ذخایر کلسیم در بدن می‌شود. وی با اشاره به این‌که افزایش میزان کلسیم باعث بروز سنگ‌های ادراری می‌شود، گفت: کاهش ذخیره کلسیم در بدن به شکنندگی استخوان و سرانجام به پوکی استخوان منجر می‌شود. بر این اساس، محققان بر این باورند محدود‌کردن مصرف روزانه نمک باعث تنظیم میزان کلسیم و سدیم بدن می‌شود و از بروز بیماری‌هایی همچون سنگ کلیه و پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. این دکترای تغذیه با تاکید بر این‌که مصرف نوشابه‌های گازدار در ارتباط مستقیم با کاهش تراکم استخوان است، افزود: افرادی که نوشابه‌ مصرف می‌کنند، دارای کاهش تراکم استخوانی بویژه در ناحیه لگن هستند.یکی از مهم‌ترین مکانیسم‌های نوشابه‌‌های کولا این است که دارای اسید فسفریک بوده و باعث تسریع روند برداشت کلسیم از استخوان‌ها می‌شود.

آکواریوم؛ منشأ عفونت‌های پوستی

متخصصان پوست در یک مطالعه جدید دریافتند داشتن آکواریوم در خانه می‌تواند منشأ عفونت‌های پوستی باشد و این عفونت‌ها اغلب با تاخیر تشخیص داده می‌شوند.

به گزارش ایسنا، محققان تاکید می‌کنند: ابتلا به عفونت‌های «مایکوباکتریوم مارینوم» زمانی اتفاق می‌افتد که آب غیرکلرزده داخل آکواریوم با زخم‌های پوستی روی بدن برخورد کند. البته تشخیص و درمان این عفونت برای پزشکان مشکل است، زیرا پیش از آن که زخم‌های پوستی ظاهر شود دوره نهفتگی بیماری دو تا چهار هفته طول می‌کشد. همچنین به دلیل طولانی‌شدن مدت زمان بروز تظاهرات پوستی ناشی از این عفونت، اغلب بیماران فراموش می‌کنند منشأ بیماری آنها آب آلوده آکواریوم است و دوباره در تماس با آن قرار می‌گیرند.

البته عفونت مایکوباکتریوم مارینوم بیماری کشنده‌ای نیست، اما نوعی عفونت پوستی است که اغلب تشخیص داده نمی‌شود و بیمار را به دردسر می‌اندازد. به همین دلیل ضرورت دارد پزشکان برای تشخیص زودهنگام عفونت از بیماران خود اطلاعات دقیق‌تری بگیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها