دکتر ستار طهماسبی، مجری این طرح با بیان اینکه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک به عنوان نماینده ایران در شورای بین المللی زیتون است، گفت: در این راستا اقدام به مطالعاتی کرده است و در حال حاضر این پژوهشگاه با تولید ژرم بلاست منبع ژنتیکی دو گیاه آفتابگردان و زیتون تبدیل به منبع ژنتیکی این دو گیاه شده است.
وی مطالعه در زمینه مواد اولیه تولید روغن را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این پژوهشگاه نام برد و افزود: در حال حاضر پروژهای در زمینه کشف تقلب در تولید روغنهای زیتون در دستور کار قرار دارد.
طهماسبی با تاکید بر اینکه استحصال و تولید روغن زیتون بسیار مشکل است، در این باره توضیح داد: با بررسیهایی که انجام شده است میزان روغن زیتون از میزان تجاری سازی آن کمتر است به گونهای که میزان تجاری سازی این روغن دو برابر میزان تولید آن برآورده شده است.
مجری طرح با اشاره به فاکتورهای اضافه شده به روغن زیتون، خاطرنشان کرد: روغن آووکادو یکی از موادی است که در صورت اختلاط آن با روغن زیتون یکی از فاکتورهای این روغن را نشان میدهد.
وی به برخی از روغنهای زیتون عرضه شده اشاره کرد که بر روی آن برجسب صد درصد طبیعی چسبانده شده است، ادامه داد: این روغنها حاوی اسیدهای چرب روغن فندق است.
طهماسبی با ابراز نگرانی از اضافه کردن برخی از مواد غیر مجاز به این روغنها، یادآور شد: در این مطالعات مشاهده کردیم که برای تجاری سازی این روغن اقدام به اضافه کردن برخی از مواد مضر در آن میشود.
این محقق افزود: در این راستا پروژهای در زمینه تشخیص روغن زیتونهای تقلبی در دستور کار قرار گرفته است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم