تلاش برای کشف روغن‌های تقلبی زیتون

نتایج تحقیقات نشان داده است که میزان روغن زیتون تجاری سازی شده دو برابر میزان تولید آن است از این رو به تازگی محققان پژوهشگاه مهندسی ژنتیک مطالعاتی را در زمینه تشخیص روغن زیتون‌های تقلبی در دستور کار دارند.
کد خبر: ۶۰۱۷۲۲
تلاش برای کشف روغن‌های تقلبی زیتون

دکتر ستار طهماسبی، مجری این طرح با بیان اینکه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک به عنوان نماینده ایران در شورای بین المللی زیتون است، گفت: در این راستا اقدام به مطالعاتی کرده است و در حال حاضر این پژوهشگاه با تولید ژرم بلاست منبع ژنتیکی دو گیاه آفتابگردان و زیتون تبدیل به منبع ژنتیکی این دو گیاه شده است.

وی مطالعه در زمینه مواد اولیه تولید روغن را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این پژوهشگاه نام برد و افزود: در حال حاضر پروژه‌ای در زمینه کشف تقلب در تولید روغن‌های زیتون در دستور کار قرار دارد.

طهماسبی با تاکید بر اینکه استحصال و تولید روغن زیتون بسیار مشکل است، در این باره توضیح داد: با بررسی‌هایی که انجام شده است میزان روغن زیتون از میزان تجاری سازی آن کمتر است به گونه‌ای که میزان تجاری سازی این روغن دو برابر میزان تولید آن برآورده شده است.

مجری طرح با اشاره به فاکتورهای اضافه شده به روغن زیتون، خاطرنشان کرد: روغن آووکادو یکی از موادی است که در صورت اختلاط آن با روغن زیتون یکی از فاکتورهای این روغن را نشان می‌دهد.

وی به برخی از روغن‌های زیتون عرضه شده اشاره کرد که بر روی آن برجسب صد درصد طبیعی چسبانده شده است، ادامه داد: این روغن‌ها حاوی اسیدهای چرب روغن فندق است.

طهماسبی با ابراز نگرانی از اضافه کردن برخی از مواد غیر مجاز به این روغن‌ها، یادآور شد: در این مطالعات مشاهده کردیم که برای تجاری سازی این روغن اقدام به اضافه کردن برخی از مواد مضر در آن می‌شود.

این محقق افزود: در این راستا پروژه‌ای در زمینه تشخیص روغن زیتون‌های تقلبی در دستور کار قرار گرفته است.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها