البته بسیاری از مردم هنوز هم فرق بین داروهای گیاهی و گیاهان دارویی را نمیدانند؛ مثلا شاید گیاه دارویی مثل پونه، عوارض کمی داشته باشد، اما اگر همین گیاه را با چند گیاه دارویی دیگر ترکیب کنیم، در این صورت این دارویی که از واکنش شیمیایی چند گیاه دیگر به دست آمده است، میتواند در صورت مصرف خودسرانه، بسیار خطرناکتر از داروهای شیمیایی باشد.
اما به دلیل مصرف خودسرانه داروهای گیاهی از سوی بسیاری از شهروندان و استقبال زیادی که از این داروها وجود دارد، این روزها تعداد عطاریهای مجاز و غیرمجاز نیز در حال افزایش است.
روز گذشته، معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در گفتوگو با ایرنا هشدار داد، افزایش بیحساب و کتاب عطاریها نگرانکننده است و بسیاری از عطاریها در کشور مجوز فعالیت ندارند.
در حالی که بسیاری از داروخانههای سطح شهرها از فروش داروهای شیمیایی بدون نسخه پزشک اجتناب میکنند و البته قوانینی هم برای برخورد با داروخانههای متخلف تدوین شده است، اما این قوانین و اینگونه نظارتها در حوزه فروش داروهای گیاهی، سفت و سخت نیست و همین ضعف برخورد با فروشندگان غیرمجاز داروهای گیاهی باعث شده است، بسیاری از عطاریهای غیرمجاز، حاشیه امنی برای ادامه فعالیتهای غیرقانونی خود احساس کنند.
در طی سالهای اخیر نیز هرکدام از نهادهای مسئول، وظیفه ساماندهی عطاریها را بر عهده دیگری انداخته است و هماکنون معلوم نیست که کدام یک از وزارتخانههای بهداشت، صنعت و تجارت و یا کشاورزی، متولی اصلی نظارت بر فعالیت عطاریهای سراسر کشور است.
امین جلالوند - گروه جامعه
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد