این پروتئین مسئول تمام فعالیت های الکتریکی قلب است و می تواند عامل ایست قلبی و اختلالات عملکردی و دردهای ناگهانی قلب باشد.
معمولا افراد در صبح و به محض برخاستن از خواب دچار اختلالات و دردهای قفسه سینه می شوند و تابه حال پزشکان هیچ دلیل قانع کننده ای برای آن نداشتند.
این پروتئین «KLF۱۵» نام دارد و در انسان توسط ژن «KLF۱۵» رمزگذاری می شود. این پروتئین دارای سطح مشخصی است که میزان آن در هنگام روزه، افزایش و به هنگام غذاخوردن و ورود انسولین به بدن کاهش پیدا می کند.
میزان این پروتئین علاوه بر وابسته بودن به سیری و گرسنگی، در ساعات مشخصی از روز نیز تغییر می کند.
این پروتئین باعث ایجاد کانال هایی می شود که عامل ورود مواد به داخل قلب و سلول های قلبی هستند. ورود این مواد به داخل قلب باعث تنظیم ضربان قلب می شوند.
کاهش این پروتئین عامل اصلی ایست قلبی است.
علاوه بر انسان، موش ها نیز دارای این پروتئین هستند و همین موضوع باعث می شود که اطلاعات ارزشمندی در اختیار پرشکان قرار گیرد و انجام آزمایش های مختلف در این مورد بدون آسیب به انسان با سهولت بیشتری انجام شود.
چندی قبل نیز پزشکان، فاکتور اصلی پمپاژ نامنظم خون توسط قلب را شناسایی کردند.
سال گذشته، ایست قلبی ناشی از کمبود این پروتئین منجر به مرگ حدود ۳۲۵ هزار نفر درآمریکا شده است.
تحقیقات نشان می دهد که معمولا سطح این پروتئین بین ساعت شش تا ۱۰ صبح و در حدود ساعت ۱۹ کاهش می یابد و میزان ایست قلبی در این ساعات بیشتر است.
محققان بر این باورند که با شناسایی این پروتئین و بهینه کردن آن با اطلاعات قبلی، روش های موثری برای پیشگیری و درمان سایر اختلالات قلبی پیش روی بشر قرار می گیرد.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد