برخی از مردم ممکن است حس ششم را به توانایی دیدن مردگان تعیبر کنند که کاملا بی ربط است. حس ششم توانایی کار با ارقام است. دانشمندان کشف کرده اند که خاصیت «تکثر» به یک بخش از مغز ارتباط دارد که به طور برجسته و طبقه بندی شده وجود دارد و آن را در همان سطح سایر حس های اولیه بینایی، شنوایی، لامسه و بویایی و چشایی قرار می دهد.
«تکثر» توانایی مقایسه میزان و حجم است برای مثال هنگامی که ما می توانیم تعداد افراد حاضر در یک سالن و یا تعداد لوبیاهای داخل یک شیشه را تخمین بزنیم به این توانایی تکثر اعداد گفته می شود.
دانشمندان پیشتر تصور می کردند که ممکن است بتواند بخش «تکثر» مغز را توسط یک نقشه برجسته نگاری توصیف کند اما تاکنون آنها نتوانستند به این نکته پی ببرند که این ویژگی در کجای مغز قرار دارد، اکنون دانشمندان با بررسی سیگنال هایی که نشان دهنده نقطه «تکثر» در مغز است، این محل را کشف کرده اند.
«تکثر» از ارقام نمادین مجزا است. رحالی که ما از ارقام نمادین برای نشان دادن «تکثر» و سایر ابعاد مرتبط با مقدار استفاده می کنیم، این ارقام نمادین تنها نشان دهنده اعداد هستند اما «تکثر» از فرآیند بصری ویژگی های و تصویری گرفته شده است.
دانشمندان به منظور پی بردن به این نکته که چه چیزی فرآیند «تکثر» مغز را کنترل می کند اقدام به انجام آزمایش روی هشت نفر بزرگسال کرده اند.
آنها از شرکت کنندگان خواستند به الگوی نقاطی که در تعداد آنها طی زمان متغیر می شود نگاه کنند و در عین حال پاسخ عصبی در بخش مرتبط با «تکثر» را در مغز با استفاده از «fMRI» بررسی کنند.
محققان اطلاعات به دست آمده را در یک مدل ترکیب کرده و پس از آن پاسخ عصبی را به طور مستقیم و کمی بررسی کردند. آنها در نهایت یک طرح برجسته نگاری از «تکثر» در مغز انسان کشف کردند.(مهر)
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: