امیر خلبان حسین لشکری ، سال 1331 در یکی از شهرهای استان قزوین به دنیا آمد. سال 1351 وارد نیروی هوایی و سال 1356 با درجه ستوان دومی از دانشگاه خلبانی فارغالتحصیل شد. با آغاز جنگ تحمیلی به جمع مدافعان کشور پیوست و پس از انجام 12مأموریت هواپیمای وی مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و مجبور به ترک هواپیما شد که سرانجام در خاک دشمن به اسارت نیروهای بعث عراق درآمد. سه ماه اول دوران اسارت در سلول انفرادی بود و پس از آن در مدت هشت سال با حدود 60 نفر دیگر از همرزمان در یک سالن عمومی و دور از چشم صلیب سرخ جهانی نگهداری شد. پس از پذیرش قطعنامه وی را از سایر دوستان جدا کردند و پس از جابهجاییهای مختلف پس از 16 سال اسارت به نیروهای صلیب سرخ معرفی شد و در هفدهم فروردین 77 بعد از تحمل 18 سال اسارت به میهن بازگشت. وی سرانجام پس از ده سال زندگی در کنار خانواده بر اثر عارضههای ناشی از شکنجه و اسارت در بیمارستان لاله به مقام رفیع شهادت نایل آمد.
شهید لشکری ازجمله کسانی بود که بعثیها در زمان اسارت میخواستند قدرت تحمل این خلبان ایرانی را با شکنجه و آزار و اذیت او محک بزنند و در نظر داشتند به هر نحو ممکن لشکری را به حرف بیاورند، لذا وی را تحت انواع و اقسام شکنجه قرار دادند، اما این آزاده سرافراز با توکل به خداوند و تمسک به ائمه معصومین همه سختیها را تحمل کرد و الگویی شد برای سایر آزادگان میهن اسلامی.
شهید امیر سرتیپ خلبان حسین لشکری، آزاده رادمردی بود که پس از آزادی و در مراسم تجلیل از وی، رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا فرمودند: «لحظه لحظه رنجها و صبرهای شما پیش خدای متعال ثبت و محفوظ است و پروردگار مهربان این اعمال و حسنات را در روز قیامت که انسان از همیشه نیازمندتر است، به شما باز خواهد گردانید.»
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد