شناسایی سلول‌های مسیریاب در مغز انسان

محققان دانشگاه درکسل فیلادلفیا واقع در پنسیلوانیا توانستند سلول‌هایی را در مغز انسان شناسایی کنند که وظیفه مسیریابی را بر عهده دارند.
کد خبر: ۵۸۵۸۵۹
شناسایی سلول‌های مسیریاب در مغز انسان

محققان دانشگاه «درکسل» با استفاده از یک نرم‌افزار کامپیوتری مسیریابی عملکرد مغز ۱۴ داوطلب را مورد بررسی قرار دادند و در جریان این تحقیق برای اولین‌بار توانستند سلول‌هایی را در مغز انسان شناسایی کنند که وظیفه مسیریابی را بر عهده دارند.

در این تحقیق ۱۴ نفر از افرادی که دارای بیماری صرع بوده‌اند و به‌منظور درمان در مغز آن‌ها الکترودهایی کارگذاشته شده بود، شرکت کردند.

محققان با استفاده از این الکترودها توانستند عملکرد مغز داوطلبان را در زمان کار با نرم‌افزار، مورد بررسی قرار دهند.

تاکنون سه نوع سلول با قابلیت مسیریابی در مغز جانوران مختلف شناسایی شده است. سلول‌های جهت یاب وظیفه تشخیص و حفظ جهت حرکت را بر عهده دارند؛ سلول‌های مکان‌یاب وظیفه شناسایی یک محل خاص را بر عهده دارند؛ سلول‌های شبکه وظیفه نشانه‌گذاری مسیر حرکت را در هنگام جابه‌جایی و حرکت برعهده دارند و در فواصل زمانی مشخص فعال می‌شوند.

سلول‌های شبکه اطلاعات را برای سلول‌های مکان‌یاب ارسال می‌کنند. تمام این سلول‌ها اطلاعات مسیریابی را برای «هیپوکمپوس» ارسال می‌کنند تا یک تصویر ذهنی از موقعیت و محیط اطراف جانور ایجاد شود.

پیش از این دو نوع سلول جهت‌یاب و مکان‌یاب در مغز انسان شناسایی شده بود اما وجود سلول‌های شبکه دلیل محکمی بر وجود مکانیزم‌های مسیریابی بسیار پیشرفته در ذهن انسان است.

دانشمندان امیدوارند با استفاده از نتایج این تحقیق بتوانند افرادی را که مبتلا به آلزایمر و سایر اختلالات تشخیصی هستند، درمان کنند.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها