اوضاع چند وقت اخیر روند بازگشایی خانه سینما به گونهای بوده که بیشتر پیشبینیهای خوشبینانه را نقش برآب کرده و هیچ اتفاق خجستهای که مطلوب و موردنظر سینمای کشور باشد، رقم نزده است.
نکته محرز و مبرهن در این میان، لجبازی دو طرف دعوا و غرور کاذبی است که اجازه روند روبه پیشرفت حل مشکل و در نهایت نفس کشیدن سینما را نمیدهد.
آفت مهم دیگر برداشتها و تفاسیر شخصی و سلیقهای دو گروه خانه سینما و جامعه اصناف است که در نمونه اخیر هرکدام از ظن خود یار تفاهمنامه سیزدهم تیر و دستور رئیسجمهور شدند.
مجمع عمومی نوزدهم تیر و انتخاب هیات مدیره جدید جامعه اصناف سینمایی تا امروز که راهگشا و حلال مشکلات نبوده است، از سوی دیگر اعضای خانه سینمای سابق هم با برخی مقاومتها و امتناعها بهانه به دست مخالفان خود دادهاند البته به نظر میرسد ارائه اساسنامه اصناف خانه سینما به ارشاد باب تازهای در تسریع روند بازگشایی این بزرگترین نهاد صنفی ایران باشد و باید آن را به عنوان گام رو به جلو سینماگران به فال نیک گرفت.
مجمع عمومی امروز یا با خوبی و خوشی برگزار میشود و آنچه اهالی سینما به دنبال آن هستند، اتفاق میافتد یا خدای ناکرده شاهد ادامه منازعات بیسرانجام خواهیم بود. مطمئنا چهرههای متشخص سینمایی به شأن و جایگاه خود آگاهند و تن به رفتارهایی خلاف عرف و قانون نخواهند داد و با تمکین مقررات چاره مناسبی برای اختلاف موجود خواهند یافت.
در واقع سکانس امروز خانه سینما را بهتر از هرکس خود سینماگران رقم میزنند و آنها هستند که میتوانند صحنههایی عاشقانه، اکشن، کمدی و چه بسا معناگرا با پایانی خوش را به تصویر بکشند! جایگاه سینمای ایران خیلی بالاتر از این تجمعها و بیانیهها و قانونشکنیها و تمرد از دستورها و قشونکشیهای کف خیابانی است.
با گفتمان، همدلی، تفاهم و تعامل سازنده بگذارید که غبار از چهره سینما زدوده شود. میدانیم قصد و نیت اولیه هر دو گروه همین است و فقط از سر غرور و لجاجت کمی به بیراهه رفتهاند، اما هنوز هم برای دوستی دوباره و آشتی وحدت بخش دیر نیست. سینمای ما از «روز واقعه» خود انتظار پایانی خوش بر دعواها و آغازی خوشتر بر بازگشایی خانه سینما را دارد. ناامیدمان نکنید.
علی رستگار - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید