عباس حاجیآخوندی، با بیان اینکه ارزان نگه داشتن صنایع داخلی منجر به ضعف آنها شده و به نفع مردم نبود، اظهار کرد : قیمت ارزان، باور مردم را به داروی ایرانی از بین میبرد به عنوان مثال وقتی شما پنج بسته قرص را هزارتومان بخرید، ممکن است اثربخشی آن را باور نکنید.
وی افزود: به هرحال با وجود تلاش نیروهای تخصصی در بخشهای مختلف صنایع دارویی از تولید گرفته تا پخش و توزیع، یک بسته قرص سرماخوردگی با قیمت 180 تومان عرضه میشود و این قیمتها سطح کار را پایین آورده است.
به گفته حاجی آخوندی ارزان بودن داروهای ما باعث میشود به راحتی صنعت و کیفیت داروی مان را زیرسوال ببرند و دنیا هم روی آن حساب باز نکند. به هرحال بینش عمومی نسبت به هر جنسی که قیمتش به صورت معنیدار ارزان باشد، این است که آن جنس بیکیفیت است.
رییس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: باید در نظر داشت که اگر مردم حقوق ریالی میگیرند، باید خرج ریالی کنند. نمیشود حقوق ریالی به مردم بدهیم و از آنها انتظار خرج دلاری داشته باشیم. به همین خاطر است که جوانان ما برای ساختن زندگیشان دچار مشکل هستند. متاسفانه این فشار در حوزه دارو مضاعف بوده است.
این مسئول با اشاره به اینکه سهم ایران در بازار دارویی دنیا کمتر از نیم درصد است و این نیم درصد هم مصنوعی است، گفت: اگر 95 درصد داروی مورد نیازمان را از نظر حجمی در داخل تولید میکنیم باید این داروها ازنظر ارزشی و ریالی هم درصد بالایی را به خود اختصاص دهند تا از سرمایه و کار ایرانی و تولید داخلی حمایت کرده باشیم، اما اکنون این گونه نیست.
وی افزود: در این شرایط نمی توان انتظار کیفیت بالایی را داشت و حتی اگر کیفیت بالا باشد، غیرعادی است. تصور کنید 95 درصد کار حجمی تولید دارو مربوط به یک گروه باشد، اما ارزش و مزد آنها 60 تا 65 درصد باشد. اکنون که در راستای حمایت از تولید داخلی و سرمایه ایرانی حرکت میکنیم باید برای تولید کننده ارزش قائل شویم.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که مگر چند درصد از داروهای ما 500 تومان و هزار تومان قیمت دارند که افزایش 30 درصدی آن بیماران را متحمل پرداخت هزینههای سنگین نمیکند، گفت: بسیار زیاد. بخش بزرگی از داروهای تولید داخل قیمت پایینی دارند و ممکن است تنها 30 درصد از داروهای تولیدی قیمتهای خوب و مناسبی داشته باشند که آن هم در مقایسه با داروهای خارج هیچ است.
وی اظهار کرد : اگر داروی ایرانی را با مشابه خارجیاش مقایسه کنید، مشخص میشود داروهای ایرانی تحت نظام دلار یارانهای که حق همه هست، ولی همه از آن مصرف نمیکنند قیمتگذاری میشود. به همین علت اختلاف قیمتها فاحش است و اگر حاصل کار و تلاش و سرمایه صنعت ایرانی، تا این حد بی بها باشد، افتخارآمیز نیست. ( ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد