نه به بی نمکی ما، نه به شوری استرالیایی ها

سکانس اول، جزیره نائورو، استرالیا، جمعه شب: آتشباران است. پناهجویان جزیر نائوروی استرالیا در واکنش به تصمیم استرالیایی ها برای اعطا نکردن پناهنگی به پناهجویان، شورش کرده‌اند و ساختمان های اداری اردوگاه را به آتش کشیده اند و در پاسخ به آنها، محلی های جزیره به پلیس ها پیوسته اند و با ساطور و میله های فولادی، مهمان‌های ناخوانده شان را به خاک و خون کشیده اند و برایشان فرقی نمی کند بیگانه هایی که زیر دست و پای شان کتک می خورند و التماس می کنند به فارسی کمک می خواهند یا دری یا پشتو یا ترکی.
کد خبر: ۵۸۱۲۶۲
نه به بی نمکی ما، نه به شوری استرالیایی ها

دولتمردهای استرالیایی اما برای شان اهمیت دارد که به رسانه های جهان بگویند نیمی از این پناهجویان، ایرانی هستند و آنوقت همه را ارجاع بدهند به مقاله اخیر روزنامه گاردین که در آن نوشته شده است از ابتدای سال جاری میلادی بیش از 15 هزار نفر مهاجر غیرقانونی به استرالیا پناه برده اند که یک سوم شان ایرانی بوده‌اند و به این ترتیب دیدگاه دنیا را نسبت به مردم کشورمان عوض کنند.

این استرالیایی های متمدن! انگلیسی تبار  همان هایی هستند که هم رأی اروپایی ها و آمریکایی ها، به بهانه های مختلف درباره سیاست های داخلی کشورهای آسیایی ابراز نظر می کنند و می خواهند به آن ها اخلاق و شیوه برخورد انساندوستانه با مهاجران شان را درس بدهند و پرونده سیاه شان را درباره اردوگاه های جهنمی شان برای نگهداری پناهندگان و غرق کردن کشتی های پناهجویان غیر قانونی شان که خیلی های شان ایرانی بوده‌اند، از حافظه جهان پاک کرده اند و چنان مقتدرانه رسانه های کشورهای توسعه یافته را کنترل می کنند که کسی جرات نمی کند در این حوزه ها چیزی بنویسد.

سکانس دوم، دفتر نخست وزیر استرالیا:

کوین راد، نخست وزیر استرالیا به رسانه ها می گوید از این پس مهاجران غیرقانونی به کشورش، هیچ جایی در استرالیا نخواهند داشت و به کشور پاپوا گینه‌نو در اقیانوس آرام فرستاده می شوند؛ کشوری به شدت فقیر که از نظر وضعیت اقتصادی و  شاخص های رفاهی اش، زمین تا آسمان ، با بهشتی ساختگی که پناهجوها مشتاقش بوده‌اند، تفاوت دارد.

نخست وزیر خونسرد استرالیایی به همه متقاضیان پناهندگی در جهان پوزخند می زند که حتی اگر پناهنده واقعی و ثبت شده نیز باشند بر اساس سیاست های سختگیرانه جدید هیچ اقبالی برای اقامت در استرالیا نخواهند داشت و وقتی درخواست پناهندگی شان پذیرفته نشود به کشور خود و یا کشور سومی فرستاده خواهند شد.

حرف های این مسئول نشان می دهد او و بقیه رفقای سیاستمدارش در استرالیا عزم شان را جزم کرده‌اند هر طور شده پای پناهجویان غیر قانونی را از کشورشان ببرند.

سکانس سوم ، ایران، هر روز  

هنوز آمار دقیقی از شمار مهاجران افغان غیرقانونی در کشورمان وجود ندارد اما آمارهای غیر رسمی جمعیت آن ها را حدود 600- 800 هزار نفر اعلام می کند و گمانه زنی شان بر اساس همان آلونک های حقیر و گل اندود حاشیه شهرهاست که در آن ها هزاران هزار مهاجر غیرقانونی افغان پنهانی نفس می‌کشند، پنهانی کار می کنند، پنهانی متولد می شوند و پنهانی می میرند.

تقریبا همه این خانواده های شلوغ، بیمار و فقیر، خاطراتی از بارها و بارها دستگیری در ایران، بازگردانده شدن به کشورشان و مهاجرت غیرقانونی دوباره به کشورمان را دارند و به نظر می آید هم آنها و هم مسئولان ایرانی باور کرده‌اند این رفت و برگشت های پی در پی که وقت نیروی انسانی و سرمایه کشورمان را هدر می دهد نوعی رسم است که هر سال باید چندین بار تکرار شود.

ما ایرانی ها، مردمی مسلمان و عاشقیم با دل هایی رئوف و  فرهنگ و تاریخی غنی و به همین خاطر بعید است که مثل استرالیایی ها که کشتی های حامل مهاجران غیر قانونی را غرق می کنند، مهمان‌های ناخوانده مان را دسته جمعی بکشیم یا در اردوگاه های مان چنان شکنجه شان کنیم که خودشان دست به خودکشی بزنند یا به جهنمی مثل پاپوا گینه نو تبعیدشان کنیم اما به هر حال رفتار اخیر استرالیایی ها برای ما درسی دارد. آنها تصمیم گرفته‌اند پناهجویی را در کشورشان نپذیرند و برای این تصمیم قوانینی بدون خشونت بار وضع کرده‌اند و عزم شان چنان راسخ است که هیچ ترسی از بازخوردهای بین المللی تصمیم شان ندارند و این همان جدیت و سختگیری است که هرگز در کشور ما، در برخورد با مهاجران غیر قانونی افغان یا دیگر پناهجویان وجود نداشته است و کار به جایی رسیده است که ما به رفت و آمد های غیرقانونی شان بین کشور خودمان و افغانستان خو گرفته‌ایم.

به هر حال برخورد خشن استرالیایی ها با پناهجویان کشورمان نهیبی است به ما که یادمان می اندازد وقتش رسیده است جدی تر، سختگیرانه تر  و البته بدون توسل به رفتارهای غیر انسانی همچون رفتار استرالیایی ها با پناهجویان ایرانی با مهاجران غیر قانونی در کشورمان برخورد کنیم تا احتمال برگشت غیرقانونی شان به سرزمین مان، به صفر برسد. یا شاید هم باید فکری به حال آن هموطنانی که سودای رفتن در سر دارند تا در بهشت دروغینی که آن سوی آبهاست زندگی کنند بکنیم؟!

مریم یوشی زاده خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
مریم
Germany
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
متاسفانه اینكه خیلی ها دنبال یك بهشت می گردند بدون اینكه خودشان هیچگونه تلاشی كنند درست است ، اما اینكه دولت استرالیا كشتی ها را غرق می كند به نظر من یك دروغ بزرگ می باشد، البته وسیله ای كه مهاجران غیر قانونی با آن به سوی استرالیا می روند را نمی توان كشتی اسم گذاشت، اما كسانی كه وعده بهشت را به این به اصطلاح پناهجویان (بهشت جویان) می دهند، بهشت جویان را در میان آب بدون هیچ سكانداری رها می كنند. و آن موقع است كه دریا طعمه هایش را پیدا می كند و آنان را به بهشت می برد، دلیل بیماری و افسردگی خیلی از بهشت جویان نیز سرگردانی طولانی در دریا می باشد.
و اما در خصوص دعوای اخیر بهشت جویان و بومیان منطقه نیز می توان گفت تا زمانیكه اینها شورش نكرده بودند و به آتش نكشیده بودند، هیچكس نیز كشته نشده بود(مگر سرزمین پدریشان است كه اینهمه توقع دارند)
كیمیا
-
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
چرا همیشه میخواهید كشورهای انگلیسی زبان رو بد جلوه بدید ـ اگر اونها ادم میكشنتد باز این همه مهاجر میرفت ـ شوهر خود من به طور غیر قانونی چهار سال پیش رفت ـ و اگر گشت ساحلی كمكشون نمی كرد همگی غرق میشدند ـ تا چند ماه زیر نظر روانپزشك بود ـ رسیدگی كامل ـ احترام و انسان دوستی رو باید از اونها یاد گرفت ـ به محض اینكه به جزیره كریسمس رسیده بودند تلفن همراه در اختیارشان گذاشته بودند تا با خانواده هایش تماس بگیرند ـ خدا وگیلی اگر ما بودیم اصلا برامون مهم بود كه اونها خانواده دارند یا نه و خدا رو شكر تا الان هم كشور استرالیا حمایتش كرده ـ
علی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
به هر حال آنها هم حق دارند در مورد كشور خودشان تصمیم بگیرند،شاید نیاز به بازنگری در مورد قوانین مهاجرتی دارند چون واقعا سیل عظیمی از پناهجویان همیشه عازم استرالیا بوده اند چه از ایران چه از كشورهای دیگر. اینكه عده ای مهاجر شورش كنند و آتش بزنند كار قابل قبولی نیست و هر حكومتی باشد مجبور به برخورد است.دولتها حتی با شهروند های خودشان برخورد میكنند چه برسد به عده ای مهاجر آن هم از نوع غیر قانونی.وگرنه بومیان آنجا هم سالیان سال با این مهاجران مشكلی نداشته اند.مسلما استرالیا بهشت موعود نیست اما مطمئنا مظاهر بهشت در آن بوده و هست كه این همه مهاجر دیار خود را به امید فردایی بهتر به مقصد استرالیا ترك میكنند
احسانی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
جای بسی تاسف بسیار دارددر مملكتی كه این همه منابع داردجوانان آن برای یك لقمه نان و داشتن كار باید به استرالیا مهاجرت كننداگردولتمردان و غیره در این سر زمین كمی هم به فكر نان شب مردم بودند شاید این عزیزان مجبور نبودند مهاجرت كنند واینگونه با آبروی ملت بزرگ ایران بازی شود....؟ عزیزان مهاجر شما مقصر نیستید مقصر آنهایی هستند كه فقط شعار داده اند ودر عمل فقط به فكر منافع خودشان بوده اند
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
باسلام چقدر باید متاسف شد مملكت بااین همه سرمایه ثروتش را درچه راهی وبرای چه كسانی و در كجا ها خرج میكنداما جوانان آن باید با این چنین وضعیتی و بی احترامی دست به مهاجرت غیر قانونی برای درآمد در مشاغل پایین دست بزنند اما مسئولین فقط آمار میدهند اگر جوان برای زندگی مجبوراست خلاف كند سریع آنرا زندان میكنیم این را بلدیم .... مسئولین چكارمیكنیم كجا را می بینیم
ناصر
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
فقط باید متاسف باشیم .هموطن عزیز كه به قصد مهاجرت به استرالیا تن به هر خفتی میدهی آیا واقعا ارزشش را دارد .مگر مملكت ما آنقدر جهنم شده .درست است كه سختی وجود دارد اما سرزمین مادری ماست.چرا اصالت پاك پارسی خود را بازیچه این استرالیاییهای بی تمدن می كنید.
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
شوری آنها بهتر از بی نمكی كشور ما است . حداقل آمار جرم و جنایت در كشورشان پایین می آید . زیرا خیلی از جرم ها و جنایات توسط مهاجرین انجام می شود . منابع هر كشور اختصاص به مردم آن كشور دارد . چرا باید آن را با دیگران تقسیم كنند . دیگرانی كه اغلب نه سواد درست و حسابی دارند و نه حرفه به در بخوری بلدند .
ابراهیم
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
دوست عزیز آقای ناصر- شاید در این مملكت بنا به هر دلیلی كه خود بهتر میدانی زندگی شما تامین باشد و خیالتان راحت باشد ولی این را بدان كه اگر از نظر اقتصادی شما هم جای آنها بودی همین كار را می كردی اطمینان داشته باش این بنده های خدا از روی سیری شكم دست به مهاجرت به این خطرناكی نزده اند
سیبلسی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
سلام اگر بیشتر توجه كنید وقتی می‌گویید كشورشان آگاه باشید كه استرالیا را توسط انگلیسی ها اشغال شده است.)این هم ازاون حرفاست.پس اینطوره امریكاهم اشغال شده.كاناداهم اشغال شده.ایران هم توسط اریاییهااشغال شده.بابا روی زمین زندگی كنید نه روی هوا.
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
سلام . اولا لطفا جمله تان را اصلاح كنید تا بیشتر قابل درك باشد (خیلی اشكال دارد) . دوما از شما می پرسم اشغال شدن یك كشور توسط مهاجران غیرقانونی به بدی اشغال یك كشور توسط كشور دیگری نیست ؟ هر دو تا برای آن كشور معضلات و مشكلات زیادی اعم از اقتصادی ، سیاسی ،فرهنگی ، امنیت و ... به بار می آورد.چطور ممكن است كه كشوری استقلال داشته باشد اما مردم آن كشور منابع و دارایی و ثروت و شغل و امنیت و آسایش را با غریبه هایی از ملل دیگر تقسیم كنند . اشغال شدن فقط به معنی بهره برداری استعمارگرانه است ؟

نیازمندی ها