پس از حضور سردار ساجدینیا رئیس پلیس تهران، تصمیم سینماگران بر این شد که به تجمع خود با پایان دهند.
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما با تشکر از ایستادگی تمامی همه هنرمندان در مقابل خانه خود گفت: طی هماهنگیای که با سردار ساجدی نیا رئیس پلیس تهران داشتیم و همچنین از طرف دیگر سردار کارگر نیز تماسی با وزیر ارشاد داشتهاند که حاصل این گفتگوها ما را به نتایجی رسانده است.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون سردار ساجدینیا ارتباط خوبی با مجموعه سینمای ایران داشته و کمک های بسیاری به ما کرده اند و امروز در این مکان می خواهند با شما صحبت کنند.
سردار ساجدینیا در سخنانی گفت: من علاقمند نبودم که اینجا در خدمت شما هنرمندان باشم و می خواستم در جای دیگر و مناسبتتری خدمت شما برسم. انشاالله با توجه به قول وزارت ارشاد و صحبت های رئیس جمهوری این مشکلات تا ششم مرداد حل خواهد شد. البته اگر آنها قولی دادهاند باید پیگیری شود. این صحبت ها فقط در باب مذاکره است.
وی تاکید کرد: از منظر پلیس من به شما اطمینان می دهم تا ششم مرداد این مکان دست کسی نمیافتد و ما نیروی پلیس را تا آن روز در اینجا مستقر خواهیم داشت و این اطمینان را به شما می دهیم که تا 6 مرداد هیچ کس وارد ساختمان نشود تا تصمیم گیری ها صورت گیرد.
ساجدی نیا گفت: با توجه به گرما من از شما خواهش می کنم به منزلتان بروید تا تصمیم لازم گرفته شود. درباره بحث هایی که عنوان می شود نمی توانم اظهارنظر کنم چون باید بررسی شود.
در پایان نیز عسگرپور از همه هنرمندان تشکر کرد و گفت: ما ششم مرداد ماه ساعت 10 صبح در این مکان مستقر می شویم و بعدازظهر نیز مجمع عمومی برگزار می کنیم.
در حال حاضر هنرمندان در حال ترک کوچه سمنان هستند.
اصغر فرهادی، مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی، رضا کیانیان، بهمن فرمان آرا، رخشان بنی اعتماد، کیومرث پوراحمد، پرویز پرستویی، حسن برزیده، پرویز پورحسینی، غلامرضا موسوی، منوچهر محمدی، الهام پاوه نژاد، سامان مقدم، رویا تیموریان، مسعود رایگان، وحید موساییان، فاطمه گودرزی، مریم بوبانی، همایون ارشادی، حسن پورشیرازی، مهرداد صدیقیان، محمد مهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، همایون اسعدیان، مجتبی راعی، قاسم زارع، حمیرا ریاضی، محمدعلی سجادی، کمال تبریزی، شهرام مکری، مهرداد فرید، ستاره اسکندری، جواد نوروزبیگی،منوچهر شاهسواری، محمد پیرهادی، پگاه آهنگرانی، امیر اثباتی، ابراهیم مختاری، ژاله صامتی، مهدی رحمانی، مهران کاشانی، مجید برزگر، مجتبی میرطهماست، سپیده عبدالوهاب، علیرضا داوودنژاد، رضا داوودنژاد، محسن هاشمی، بیژن امکانیان، صابر ابر، هانیه توسلی، مهرشاد کارخانی، عزیزالله حمیدنژاد، حسین محجوب، علی دهکردی، خسرو دهقان، جعفر دهقان، محمدعلی نجفی، بهروز شعیبی، جعفر صانعی مقدم، مهدی فخیم زاده، عزیز ساعتی، پیمان قاسمخانی، سیفالله صمدیان، پارسا پیروزفر، بیژن امکانیان، داریوش اسدزاده، رضا درمیشیان، سروش صحت، کامبوزیا پرتوی، رهبر قنبری، کیوان کثیریان، ابراهیم شیبانی، امیرحسین علم الهدی، مازیار میری، بیژن میرباقری، رسول صدرعاملی، عبدالله اسفندیاری، ابوالحسن داوودی، محسن امیریوسفی و... از جمله سینماگران حاضر در این تجمع بودند.
شامگاه دوشنبه 24 تیرماه ساختمان شماره یک خانه سینما واقع در خیابان سمنان از سوی حراست وزارت ارشاد پلمپ شد. اعضای خانه سینما در اعتراض به این حرکت صبح سهشنبه تجمعی مقابل این نهاد صنفی داشتند.
پیرو آن تجمع مقرر شد 48 ساعت این ساختمان تحت حفاظت نیروی انتظامی باشد و دو گروه خانه سینما و خانه اصناف سینمای ایران موسوم به خانه سینما 2 که 19 تیرماه با برگزاری مجمع عمومی و تایید آن از سوی وزارت ارشاد اعلام موجودیت کرده است، در مذاکره با یکدیگر اختلاف ها را حل کنند.
جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد نیز در این فاصله تاکید کرد باید مسایل را قانونی حل کرد و پلمپ این ساختمان هم کاملا قانونی بوده است. وی در صحبت هایش در نشست روز سهشنبه تاکید کرد که خانه سینما طبق قانون منحل شده بوده است.
این اختلاف ها امروز پنجشنبه 27 تیرماه با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل ساختمان شماره یک خانه سینما بار دیگر بالا گرفت.
از صبح هم محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما و هم جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در گفتگوهای متعددی یکی در میان سینماگران معترض و دیگری به صورت تلفنی به اظهارنظر در اینباره پرداختند البته حبیبالله کاسهساز رئیس هیات هانه مدیره خانه اصناف سینمای ایران نیز گفته بود که در ساختمان شماره دو خانه سینما در خیابان وصال با نماینده معترضان گفتگو می کند که این پیشنهاد مورد پذیرش معترضان قرار نگرفت.
و اما دعوای خانه سینما از آنجایی آغاز شد که سازمان سینمایی چند سال پیش اعلام کرد این نهاد غیرقانونی است و باید منحل شود.
این تصمیم تا جایی یش رفت که در خانه سینما بسته شد و موضوع به قوه قضایی کشیده شد و در نهایت دیوان عدالت اداری به نفع خانه سینما رای داد. همین امر باعث شد که در نهایت تصمیم به تشکیل کمیته هفت نفره بازنویسی اساسنامه خانه سینما گرفته شود.
این کمیته با سه نماینده از ارشاد، سه نماینده از خانه سینما و یک نماینده از ریاستجمهوری تشکیل و اساسنامه را نوشت و نسخه ای از آن در اختیار نهاد ریاست جمهوری و وزارت ارشاد قرار گرفت.
هیات مدیره خانه سینما مقرر کرد که در تاریخ ششم مرداد مجمع عمومی فوق العاده برگزار می کند تا این اساسنامه را به رای بگذارد که در این فاصله خانه اصناف سینمای ایران تشکیل شد و انها مدعی شدند که خانه سینمای قانونی هستند و باید ساختمان و اموال این نهاد صنفی را که از نظر آنها غیرقانونی بود، در اختیار بگیرند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد