
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا در ارتباط با جزئیات طرح تاسیس موزه گالری ها، گفت: موزه گالری ها موزه های خصوصی و تخصصی هستند که در قالب یک موسسه هنری تک منظوره فعالیت می کنند. این موسسه ها را می توان موزه نامید چون مجموعه ای از آثار هنری در آن نگه داری و محافظت می شود و گالری هستند از این جهت که آثار نگهداری شده در آنها معمولا به نمایش درآمده و می توانند به فروش برسند.
وی افزود: با توجه به تاکید قانون برنامه چهارم توسعه بر تاسیس و راه اندازی موزه های خصوصی و غیردولتی به صورت خاص و عام و همچنین به دلیل علاقه مندی هنرمندان یا مجموعه داران برای به نمایش گذاشتن آثار هنری خود و یا حتی انگیزه مالی برای فروش آثار، موجب شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به تدوین طرح تاسیس موزه گالری غیردولتی اقدام کند.
مدیر کل دفتر امور هنرهای تجسمی با اشاره به اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به صورت غیرمستقیم حمایت از موزه های خصوصی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: تاسیس موزه گالری ها باعث ارتقا سطح آگاهی از نظر زندگی فرهنگی و هنری شهروندان شده و از طرف دیگر باعث تقویت اقتصاد هنر و تامین امنیت اقتصادی هنرمندان می شود.
وی خاطرنشان کرد: موزه گالری ها از حمایت ویژه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار می شوند که شامل حمایت عامی است که همواره از تاسیس موزه ها می شود و همچنین حمایت خاصی که در صورت انطباق این گالری ها با سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از آنها صورت می گیرد.
امیرنیا در ارتباط با اینکه چه افرادی امکان دریافت مجوز موزه گالری دارند، گفت: این موزه گالری ها در قالب موسسه هنری تک منظوره از هیات رسیدگی به امور مراکز هنری تک منظوره معاونت امور هنری مجوز کسب می کنند که تنها این فرصت برای پیش کسوتان هنری یا هنرمندان درجه یک کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه هنرمندانی که فضای مناسب برای راه اندازی موزه گالری داشته باشند در اولویت قرار دارند، افزود: تابلوهایی برای این موزه ها به صورت یکسان در سراسر کشور طراحی و نصب می شود.
مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با حمایت های مالی از هنرمندان برای تاسیس موزه گالری اظهار کرد: بعد از صدور مجوز نامه نگاری با دستگاه های مختلف به ویژه وزارت اقتصاد و دارایی انجام می شود تا موسسان موزه گالری ها از معافیت مالیاتی بند «ل» ماده 139 قانون بودجه برخوردار شوند.
وی افزود: همچنین برای حمایت از موزه گالری ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبلیغات و معرفی آنها را به عهده می گیرد.
امیر نیا اظهار کرد: هنرمندان می توانند دوره ها و کارگاههای آموزشی و همچنین نشست های تخصصی خود را نیز در این موزه گالری ها برپا کنند.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان می توانند برای بازدید از موزه گالری خود بلیت فروشی کرده تا هزینه های ابتدایی خود را تامین کنند، گفت: همچنین بروشور آثار به نمایش درآمده در این موزه گالری ها در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار می گیرد تا به عنوان مکانهای توریستی به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شوند.
امیرنیا افزود: به منظور حمایت از این موزه گالری ها از آثار نفیس آنها برای اهدا به مهمانان خارجی ریاست جمهوری خریداری می شود و همچنین یکی از پایگاه های رجوع و معرفی خرید آثار برای غنی تر کردن گنجینه موزه هنرهای معاصر و دیگر موزه ها قرار می گیرد.
این مقام مسوول با بیان اینکه طرح موزه گالری ها در مراحل نهایی تدوین است، گفت:هنرمندان می توانند تقاضای خود را برای تاسیس این موزه گالری ها ارایه کنند تا بزودی این طرح عملیاتی شده و شاهد راه اندازی مکان مناسبی برای نمایش آثار آنها باشیم.
مدیر کل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حتی سازمانهای دولتی و یا شهرداریها که دارای ساختمانهای مناسبی هستند می توانند این مکان ها را در اختیار هنرمندان قرار دهند تا آثار خود را به نمایش بگذارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با «جامجم» تاکید کرد