کیوان هوشمند در گفتوگو با مهر با بیان اینکه در ماه جاری برای دومین بار پلنگ دیگری از طبیعت کشور حذف شد افزود: یکی از محیط بانان منطقه تصاویری از لاشه یک پلنگ که در دره آنجو از توابع شهرستان لردگان یافت شده ارسال کرده اما هنوز از علت و جزئیات مرگ این پلنگ اطلاعاتی در دست نیست.
هومان خاکپور کارشناس منابع طبیعی چهار محال بختیاری نیز با تأیید این خبر گفت: هیچ آثاری از تیر خوردن بر جسد این پلنگ مشاهده نمی شود و به احتمال زیاد در اثر مسمومیت تلف شده است .
به گفته وی، متأسفانه افراد محلی در خصوص زمان دقیق مرگ، سن و جنس این پلنگ با محیط زیست همکاری نمی کنند و لی انچه مسلم است این پلنگ چندین بار به دامهای روستاییان این منطقه حمله ور شده لذا به نظر می رسد طعمه گذاری و سمی کردن طعمه علت اصلی مرگ این پلنگ باشد.
به اعتقاد خاکپور در حال حاضر وضعیت این گربه سان در کشور بسیار وخیم است و حتی گاهی به نظر می رسد ضریب حفاظت یوزپلنگ در کشور نسبت به پلنگ بالاتر است چون حداقل امار درستی در مورد جمعیت این گونه وجود دارد و پروژه های حفاظتی مناسبی برای آن تعریف شده است.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: اما در مورد جمعیت پلنگ نه آمار دقیقی وجود دارد و نه پروژه حفاظتی خاصی برای پایش آن تعریف شده است : همچنین نسبت به اهمیت و کمیاب بودن پلنگ برای جوامع محلی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی خاصی انجام نشده و به نظر می رسد باید برنامه های حمایتی این گونه تا دیر نشده آغاز شود.
دره آنجو در روستای آنجو از توابع شهرستان لردگان قرار دارد. این دره شامل ۱۳ آبشار با ارتفاعی بین ۸ تا ۳۰ متر است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد