گروهی هم هستند که با خوردن کرفس دچار سردرد میشوند و مصرف این سبزی را مفید نمیدانند. اما آیا این گفتهها صحت دارد؟
لاغری با کرفس ناچیز است
کرفس دو نوع وحشی و پرورشی دارد. وحشی آن در کنار آبهای راکد میروید و پرورشی آن همانی است که این روزها در بازار میوه و تره بار به فروش میرسد.
برگهای کرفس در مقایسه با ساقهاش ریزمغذیهای بیشتری دارد و هرچه رنگ آن تیرهتر باشد، از ویتامین A و B زیادتری برخوردار است، اما ساقه کرفس را هم دستکم نگیرید.
این ساقه فیبری دارد که در مقایسه با سایر سبزیجات چوبیتر و تقریبا غیرقابل جذب بوده و این همان عاملی است که به کاهشوزن کمک میکند.
اما باید بدانید به گفته متخصصان علوم غذایی گرچه کرفس از هویج هم کم کالریتر است، اما مصرف مجاز روزانه 100 تا150 گرم آن که به طور نسبی 20 کالری انرژی دارد، تنها قادر است 20 کالری از انرژی دریافتی ما بکاهد.
میپرسید چرا و چگونه؟ این میزان کرفس برای هضم در بدن تقریبا 40 کالری انرژی نیاز دارد. در نتیجه 20 کالری کرفس میسوزد و تنها 20 کالری به کاهشوزن ما کمک میکند و این مقدار در برابر 1500 تا 2000 کالری دریافتی روزانه هر فرد ناچیز است.
در ضمن لازم است بدانید آب کرفس فاقد مواد فیبری بوده و اگرچه میتواند در میانوعدهها جایگزین آبمیوههای پرشیرین شود، اما نمیتواند جای میوه را بگیرد و باید در کنار میوه و سبزیجات مختلف و ترجیحا به صورت خام مصرف شود.
کرفس اوره خون را پایین میآورد
در طب سنتی کرفس طبیعت گرم و خشک دارد و تقویت کننده خوب قوای جنسی و اعصاب است و از استرس و اضطراب میکاهد. تحقیقات نشان داده است کرفس میتواند سطح اوره و اسیداوریک خون را پایین آورد و مصرف آن به کسانی که اسید اوریک خونشان بالا و مبتلا به نقرس و درد و ورم مفاصل هستند، توصیه میشود. در انگلستان از دانه کرفس در تهیه بیش از 60 نوع داروی گیاهی ضد تورم استفاده میشود که در کشورمان کاربرد کمی دارد.
از دیگر خواص به اثبات رسیده کرفس کمک به کاهش چربی و تا حدودی قند خون، خاصیت ادرارآوری، سمزدایی، آنتیاکسیدانی، ضداسپاسم و آرامبخشی را میتوان نام برد.
فشار خونیها کرفس نخورند!
به گفته متخصصان سبزیجاتی همچون کرفس، کنگر، ریواس، اسفناج، چغندر و شلغم به دلیل سدیم بالایی که دارد برای افراد مبتلا به پرفشاری خون بخصوص کسانی که از داروهای کاهنده فشار خون استفاده میکنند، محدودیت مصرف دارد. گرچه کرفس در مقایسه با سایر سبزیجات پتاسیم بالایی داشته و با افزایش ادرار از سموم و تورم بدن میکاهد، اما به دلیل سدیم بیشتر در فشار خونیها باعث احتباس آب میان بافتی، تورم و سردرد میشود و برای کسانی که دچار نارسایی کلیوی هستند و مزاج دموی بویژه صفراوی دارند توصیه نمیشود.
به اظهار کارشناسان علوم غذایی، گوجهفرنگی، طالبی، کیوی، موز، آلو بخارا، شلیل و گلابی جزو منابع غنی پتاسیم بوده و کاهنده خوب فشار خون است.
فاخره بهبهانی - جامجم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد