بدیهی است مردم درباره اصل موضوع ربا و نزول زیاد شنیدهاند، اما کمتر کسی است که بدرستی بداند نزول چگونه از نظر مالی عمل میکند که نزولگیران توانایی پرداخت بدهیشان را از دست میدهند و بدهیشان انباشته میشود. لذا برای اینکه به مفهوم واقعی نزول پیببرید این گزارش را بخوانید.
جرقهای که شعلهور میشود
هیچ فرد عاقلی برای راهانداختن کسب و کار یا تجارت اقدام به دریافت پول نزولی نمیکند، بلکه همیشه افرادی به دنبال پول نزول هستند که گرفتاریهای خاصی دارند.
بیماری، بدهی، تصادف و هرگونه مشکل حاد از اصلیترین دلایل تقاضای پول ربوی است. پس همیشه اضطرار و شرایط غیرعادی باعث درخواستهای اینچنینی خواهد بود؛ آن هم زمانی که نظام رسمی پولی و بانکها متقاضی را حمایت نمیکند یا این که مال و دارایی او قدرت نقدشوندگی خوبی ندارد بنابراین فرد با یک تصمیم اشتباه به دام نزول و نزولخوار گرفتار و باعث ایجاد جرقه برای شعلهورشدن کل دارایی خود میشود.
به هر حال وثیقه یا وثیقهها مهیا و مبلغی نیز دریافت میشود، اما فقط کافی است با توجه به گرفتاری مالی نزولگیرنده یک قسط سر موعد پرداخت نشود تا حلقه فنا برای نزول گیرنده شروع به تنگ شدن کند. در واقع اینجاست که سازوکار مالی نزول شروع به خودنمایی ویرانگر میکند.
فرض کنید ده میلیون تومان پول برای مدت یک سال در اختیار شخصی قرار میگیرد که باید در ازای آن بهرهای نیز پرداخت کند.
این بهره اکنون از سه تا 10 درصد محاسبه میشود که بستگی به شرایط طرفین و البته میزان مبلغ رد و بدلشده دارد، یعنی اگر ضرورت وام گیرنده در کار باشد به هر مبلغ بهره تن خواهد داد و اگر مبلغ زیاد باشد نزولخوار به درصد کمتری بسنده میکند.
در حالت عادی فعلا سه درصد بهره در بازار قابل محاسبه است که برای مبلغ یادشده از قرار ماهانه سیصد هزار تومان مشخص میشود و گیرنده متعهد میشود مبلغ ماهانه 300 هزار تومان به عنوان بهره پول به نزولخوار بپردازد و در پایان سال نیز اصل مبلغ یا همان 10 میلیون تومان را پرداخت کند اما نکته اصلی اینجاست که گیرنده نزول طی یک سال هر آنچه را داده به عنوان نزول پول بوده و هیچ مبلغی از اصل پول کم نشده و سرانجام هم اصل مبلغ را باید بپردازد و همین موضوع باعث متضرر شدن او طی این فرآیند حرام میشود.
جالب است بدانید نزولخواران برای تضمین پولشان اسنادی همچون چک، سفته، سند ملکی یا سند خودرو را از نزول گیرنده دریافت میکنند و در بیشتر موارد این تضمینها چند برابر اصل و فرع پول است بهصورتی که نزولخوار حتی هزینههای احتمالی رجوع به دادگاه و مراحل قانونی را هم محاسبه کرده و از نزول گیرنده دریافت میکند بنابراین با توجه به این تفاوت فاحش بین تعهدات گیرنده پول و اصل مبلغ پرداخت شده بسیاری از نزولخواران حتی علاقهمند هستند که نزول گیرنده از عهده پرداخت اقساط خود برنیاد تا تضمینهایش را تصاحب کنند.
نزولی که انباشته میشود
حالا سوال اینجاست که نزول چگونه انباشته شده تا جایی که نزولخوار کل زندگی شخص را تصاحب میکند؟
اگر نزول گیرنده گرفتاری حاد و خاصی نداشته باشد، معمولا نزول انباشته دامنگیر وی نمی شود، اما شمار این افراد اندک است.
چرا که بیشتر کسانی که رو به نزول گرفتن می آورند دارای گرتفاری حاد و فوری هستند. دارا یا نادار بودن نیز نیشی در این میان ندارد.
مهم گرفتار بودن است ومشکل دقیقا از همین جا شروع می شود چرا کره مکانیسم خانمان برانداز نزول از اولین تاخیر در پرداخت نخستین قسط شروع می شود چیزی که اکثر نزول بگیران دچار آن می شوند؛ چاره ای هم نیست آنان گرفتار شده اند.
فرض کنید نزول گیرندهای تعهد کرده در مقابل 10 میلیون تومان پول که یکساله گرفته در خوشبینانهترین حالت ماهانه 300 هزار تومان بهره بپردازد اما وقتی نمیتواند به هر دلیلی این کار را انجام دهد برای 300 هزار تومان بهرهای که نپرداخته دوباره باید بهره بپردازد. یعنی برای جبران قسط عقب افتاده با رقم 300 هزار تومان باید 309 هزار تومان دیگربپردازد.
یعنی به بدهی او به تناسب درصد سود نزول ماهانه اضافه میشود. به عبارت دیگر سود نزول به کل بدهی معوقه شخص اضافه میشود. حالا تا شخص برای جبران این قسط و بهره اضافه آن تلاش میکند موعد پرداخت قسط دوم خواهد رسید و همین موضوع دوباره تکرار و تکرار میشود.
این چرخه باطل در واقع همان مفهوم دقیق نزول روی نزول دلیل اصلی بسیاری از نابودیهاست؛ همانند انسانی گرفتار در باتلاق، هرچه دست و پا میزند تا از مرگ نجات یابد برعکس در حال بیشتر فرورفتن است.
برای دریافتن معنی واقعی و تکمیلی خانمانسوز بودن نزول کافی است به تفاوت سازوکار مالی سود بانکی و نزول توجه کنیم. سود دریافتی از محل نزول ماهانه دریافت میشود اما سود وامی که از بانک دریافت میشود سالانه است. البته تا اینجای کار چندان مشکلی نیست اما مشکل از موضوع دیرکرد پرداخت اقساط شروع میشود.
مثلا وام بانکی در صورت دیر پرداختشدن شامل جریمهای معادل کل قسط عقب افتاده به علاوه اضافه مبلغ دیگری نخواهد شد.
مثلا اگر قسط 300هزار تومانی یک وام بانکی عقب بیفتد شما باید مثلا 304 هزارتومان به بانک بپردازید که فقط شامل 4000 تومان جریمه دیرکرد است اما رقم همان قسط عقب افتاده نزد نزولخوار 309 هزار تومان خواهد بود! چرا که اضافه مبلغ هر قسط به تناسب کل رقم (شامل محاسبه بهره در اصل و سود قسط) محاسبه می شود.
عماد عزتی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا
حالا تكلیف چیه؟
تنها راه نزوله نزول اونم با 9درصد
با اینكه میدونم خونه خراب میشم ولی مجبورم...
من برای خرید كالایی نیاز به یكصد میلیون پول دارم كه با فروش آن دو ماهه بیست ملیون سود میكنم اگر مثلا توافقی به دوستم پنج ملیون از سود را بدهم كه خاب پول اون هم جبران شود و به نوعی در سود من شریك باشد نزول محسوب میشود؟
[ضمانت بازگشت وجه: یكفقره چك بدون تاریخ ]
29% هم موسسه ... با مجوز از بانك مركزی!
[ضمانت بازگشت وجه: كارمند رسمی دولت یا سند منزل مسكونی ]
تفاوت در 7% هست ؟ دوست عزیز سیستم بانكداری خود ما كاملاً ربوی هست ! بهتر هست اگر واقعا كلام خدا برای مسولین اقتصادی كشور ارزشی دارد ! و احساس خوشبختی مردم برایشان ارزشی دارد خودشان خودشان را اصلاح كنند قبل از اینكه بجرم عامل فساد و زنا و ربا در دادگاه عدل الهی مجازات بشوند البته اگر به معاد اعتقادی داشته باشند!
ایا این پول نزول بود یعنی ما داشتیم نزول می دادیم ؟
ضمانت یه نارفیق رو كردم اقساط وام رو نداد .ظرف دوسه سال شانزده میلیون شد سی و چهارمیلیون بانك شكایت كرد.حكم دادگاه صادر شد .برای جلب مامور كلانتری اومد سراغ ضامنین
. چون حكم جلب بترتیب حروف الفبا بودن اولین نفر من بودم . هرچی به مامور گفتم مذنون اصلی خودش هست اول بریم اونو جلب كنین زیر بار نرفت چون مدیون اصلی خانم هست كلانتری مامور زن نداره . بهمین سادگی مارو بردن دادگاه منشی هم به التماس من گوش نداد . سی و چهار میلیون دادم . الان خودم افتادم زیر نزول . تورو خدا مواظب باشین .