برخی اعتقاد دارند که افزایش یارانهها آن هم مبلغ هر نفر 250 هزار تومان باعث افزایش توان خرید مردم خواهد شد.از سوی دیگر دولت معتقد است که اجرای طرح هدفمندی یارانهها تورم ایجاد نکرده است اما کارشناسان اقتصادی چنین دیدگاهی ندارند و میگویند افزایش نقدینگی و حمایت نکردن از بخش تولید از عوامل بروز تورم و گرانی در کشور است.
اما رئیس جمهور در چند روز اخیر بارها بر افزایش پرداخت یارانه اشاره و تأکید کرده است و حتی گفته است که نمیگذارند به مردم پول بدهیم.
اشاره رئیس جمهور به مجلس است که با افزایش یارانهها مخالفت کرده است.
اما هر چه است این مردم هستند که در آغاز سال که هنوز حقوق آنها افزایش نیافته باید بار سنگین گرانی را بر دوش بکشند.
بانک مرکزی که پیش از این تورم را حدود 30 درصد اعلام کرده بود اکنون با افزایش بی رویه و افسار گسیخته قیمتها نرخ تورم اکنون را چند درصد اعلام خواهد کرد؟
قرار بر این بود که افزایش حقوق کارگران و کارمندان بر اساس نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی باشد،اما چنینی اتفاقی هم نیفتاد و حقوق کارمندان و کارگران حدود 25 درصد افزایش یافت که البته هنوز اجرا نشده است با توجه به این که این افزایش 25 درصدی حقوق برای یکسال است اما افزایش قیمتها و تورم روزانه اتفاق میافتد.
تازه این افزایش حقوقی هم که گفته شده و هنوز هم اجرا نشده است، با فرمولهای خاصی که برای اعمال این افزایش به کار گرفته میشود سعی بر این خواهد بود که حداقل از 10 تا 25 درصد حقوق کارگران و کارمندان افزایش یابد .
در طرح تحول اقتصادی قرار بود که سهم هزینه درمان مردم 30 درصد شود و 70 درصد باقی مانده را بیمهها پرداخت کنند اما چنین نشد که هیچ تعرفههای درمان افزایش هم یافت و عملا سهم مردم از هزینههای درمان افزایش هم پیدا کرد.
اتفاقات دیگری هم قرار بود بیفتد که به خاطر مسائلی چنین نشد اما افزایش تورم و گرانیها نیازمند مقابله برای جلوگیری از افزایش لحظه به لحظه اجناس و کالاهای ضروری مردم است.
نمایندگان مجلس معتقدند دغدغه اصلی امروز مجلس گرانیها و افزایش قیمت ها است و مردم خواستار ورود مجلس برای تعدیل قیمت ها و مقابله با گرانی ها هستند.
به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، گرانی ها امروز در جامعه به روشنی دیده میشود و اقلام و اجناس به خصوص از ابتدای سال جاری، شاهد افزایش قیمت چشمگیری بوده است و حتی نسبت به اسفند ماه نیز تغییر قیمت ها محسوس است.
بررسی مشکلات مردم در کمیسیون اقتصادی مجلس
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس معقتد است دغدغه اصلی مردم کاهش قدرت خرید آنها است و باید هر چه سریعتر در این زمینه چاره اندیشی شود.
ارسلان فتحی پور گفت: کمیسیون اقتصادی و اعضای این کمیسیون و نمایندگان مجلس در تلاش هستند تا راهکارهای لازم برای جلوگیری از افزایش و کاهش قیمت ها را به صورت یک طرح یا لایحه در مجلس بررسی کند.
وی افزود: مردم در حوزه های انتخابیه مرتب به نمایندگان مراجعه می کنند و از گرانی ها شکایت دارند وظیفه ما است تا در این زمینه ورود کنیم و جلوی افزایش قیمت ها را بگیریم.
تصمیم کمیسیون اقتصادی برای بررسی طرحها و لوایح برای مقابله با گرانی
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است نمایندگان باید به طور جدی به دنبال حل مشکل اقتصادی کشور باشند و به دغدغه اصلی مردم که همان مقابله با گرانی است توجه کنند.
ابراهیم نکو تصریح کرد: هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه داشت و در این جلسه درخصوص ضرورت مهار گرانی ها و مقابله با افزایش قیمت ها بحث و بررسی شد.
وی افزود: مقرر شد تا کمیسیون اقتصادی برای کاهش قیمت ها و جلوگیری از افزایش آن طرح ها و لوایحی را مورد بررسی قرار دهد.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وظیفه قانونگذاری و نظارت بر قوانین توسط نمایندگان مجلس گفت: وظیقه قوه مجریه نیز مشخص است اما از آنجا که مردم راحتتر به نمایندگان دسترسی دارند مشکلات اقصادی و دغدغه های خود را به نمایندگان منتقل می کنند.
نکو تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی مقرر کرد تا نمایندگان در قالب تذکراتی به مسئولین دولتی از آنها بخواهند تا در جهت کاهش قیمت ها اقدام کند.
کاهش قیمت ها باید در دستور کار دولت و مجلس باشد
نماینده بهشهر هم معتقد است اولویت مجلس و دولت در سال جدید باید مقابله با گرانی ها و جلوگیری از افزایش قیمت باشد.
احمدعلی مقیمی گفت: در روزهای پایانی سال گذشته و همچنین در ابتدای سال جدید ما شاهد افزایش بی رویه قیمت ها در بخش های مختلف به خصوص کالاها و مایحتاج اصلی و ضروری مردم بودیم اما متأسفانه هیچ راهکار مشخصی برای جلوگیری از افزایش این قیمت ها دیده نمیشود.
وی گفت: قوه مقننه و مجریه به عنوان دو نهاد مسئول باید به وظیفه خود در این راستا اقدام کرده و برای تعدیل قیمت ها برنامه ریزی کنند.
نماینده بهشهر با بیان اینکه مجلس باید در حوزه قانونگذاری و نظارت بر قوانین اقدام کند، گفت: دولت هم موظف است تا نسبت به تنظیم بازار، جلوگیری از افزایش قیمت ها، برخورد با متخلفین و رسیدگی به نیازهای مردم حرکت کند.
اجرای درست قوانین مانع از افزایش قیمت ها می شود
رئیس کمیسیون عمران مجلس معتقد است اگر دولت قوانین را به درستی اجرا کند افزایش قیمت ها رخ نخواهد داد.
علی اکبر آقایی با اشاره به مصوبه مجلس برای درآمد دولت ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال 91 گفت: براساس مصوبه مجلس، دولت باید طوری قیمت های حامل های انرژی را افزایش می داد که 50 درصد از این درآمد بین مردم توزیع می شد، 30 درصد آن به بخش تولید و 20 درصد هم برای پروژه های عمرانی در نظر گرفته می شد اما ما دیدیم که دولت 80 درصد از این درآمدها را بین مردم توزیع کرد و در واقع هیچ سهمی به تولید اختصاص داده نشد.
آقایی به لایحه بودجه سال جاری اشاره کرد و گفت: دولت در لایحه سال جاری خواستار درآمد 120 هزار میلیارد تومانی ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها شد که بر این اساس، ما باید شاهد افزایش چهار برابری قیمت در کشور می بودیم اما مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمت ها این رقم را به 50 هزار میلیارد تومان کاهش داد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: بنابراین در سال جاری دولت موظف شد که تنها در بخش نفت و گاز، بنزین و سی ان جی، افزایش قیمت داشته باشد و نباید کالاهای دیگر را افزایش قیمت دهد.
آقایی با بیان اینکه گرانی ها جامعه به عدم مدیریت صحیح برمی گردد، گفت: سوال ما این است که وزارت صنعت معدن و تجارت چه کاره است که وقتی یک کالایی بشدت در بازار افزایش قیمت مییابد واکنشی از سوی این وزارتخانه دیده نمیشود.
وی افزود: مسئولین مرتب تبلیغ می کردند که خودروها ملی است اما وقتی دلار افزایش قیمت یافت، روی قیمت خودرو بسیار تاثیر گذاشت. حال سوال ما از مسئولین این است که مگر خودروی داخلی تولید نمیشود و مگر خودرو ملی نبود؟ پس چرا افزایش قیمت دلار بر روی آن تاثیر گذاشت؟.
قیمت ها باید کنترل شود
نماینده تهران در مجلس گفت: گرانی ها مردم را آزار می دهد و قیمت ها باید کنترل شود.
علیرضا مرندی گفت: مجلس به وظیفه نظارتی خود برای مقابله با قیمت ها اقدام کرده و ضمن دادن تذکرات لازم به مسئولین، از وزرا هم برای حضور در مجلس دعوت شد و از آنها خواسته شد تا جلوی افزایش قیمت ها را بگیرند بنابراین این وظیفه دولت است که در این راستا اقدام کند.
یوسف اسدی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت