ضیغمی با اشاره به راه‌اندازی سه طرح پالایشگاهی:

تولید و مصرف بنزین کشور برابر خواهد شد

مدیر عامل شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی گفت: با راه اندازی ٣ طرح توسعه ای پالایشگاه های اصفهان، تبریز و لاوان در نقطه ایمنی تولید بنزین قرار خواهیم گرفت و تولید این فرآورده با مصرف آن در کشور برابری خواهد کرد.
کد خبر: ۵۵۵۱۵۸
تولید و مصرف بنزین کشور برابر خواهد شد

تولید 70 میلیون لیتر بنزین در روز

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت نفت (شانا)، علیرضا ضیغمی در نشست خبری که ظهر امروز، پنج شنبه (٢٩ فروردین) در محل ستاد خبری نمایشگاه هجدهم صنعت نفت و با حضور نمایندگان رسانه های خبری برگزار شد، گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سال ٩١ روزانه ٦١,٤ میلیون لیتر بنزین تولید کرد که این میزان در سال جاری با راه اندازی طرح های توسعه ای جدید به روزانه ٧٠ میلیون لیتر افزایش می یابد.

مدیر عامل شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی تاکید کرد: در سال گذشته در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک روزانه ١١,٦ میلیون لیتر و در پالایشگاه آبادان روزانه ٤.٥ میلیون لیتر به تولیدات بنزین کشور افزوده شد.

وی با اشاره به اینکه با اجرای ٤ پروژه جدید تا آخر سال ٩٢ ظرفیت تولید بنزین روزانه کشور به ٧٠ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت گفت: این افزایش ظرفیت‌ها مربوط به طرح توسعه پالایشگاه اصفهان با ٤,١ میلیون لیتر، تبریز با ١.١ میلیون لیتر، لاوان با ١.٦ میلیون لیتر و بندرعباس با ٣.١ میلیون لیتر خواهند بود.

وی تصریح کرد: ٣ طرح توسعه پالایشگاه اصفهان، تبریز و لاوان تا پایان خرداد امسال و طرح افزایش ظرفیت بنزین پالایشگاه بندرعباس تا پایان سال ٩٢ به بهره برداری برسد که اگر این میزان افزایش ظرفیت را به ٤٤ میلیون لیتر ظرفیت تولید بنزین پایه کشور اضافه کنیم، بدون احتساب طرح احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس جمعا به تولید روزانه ٧٠ میلیون لیتر بنزین در کشور دست خواهیم یافت.

معاون وزیر نفت درباره تولید و مصرف روزانه بنزین کشور در سال گذشته گفت: در سال ٩١ به طور میانگین در کشور روزانه ٦٣,٤ میلیون لیتر بنزین مصرف شد که این میزان در نوروز امسال به روزانه ١٠٠ میلیون لیتر نزدیک شد.

ضیغمی درباره مصرف نفت گاز کشور در سال ٩١ گفت: در سال گذشته به طور میانگین روزانه ٩٦,٥ میلیون لیتر نفت گاز در کشور مصرف شد در حالی که تولید ما در این فرآورده روزانه ٩٤.٥ میلیون لیتر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان مصرف فرآورده نفت گاز در سال ٩١ مربوط به بخش نیروگاهی کشور بوده است، افزود: در مجموع سال گذشته ٢٣ میلیارد لیتر فرآورده در نیروگاه های کشور به مصرف رسید که از این میان ٨,٢ میلیارد لیتر سهم گازوئیل و ١٥ میلیارد لیتر سهم نفت کوره بوده است.

در نقطه ایمنی تولید بنزین قرار خواهیم گرفت

ضیغمی تاکید کرد: به طور قطع می توان بگوییم با راه اندازی ٣ طرح توسعه ای پالایشگاه های اصفهان، تبریز و لاوان در نقطه ایمنی تولید بنزین قرار خواهیم گرفت و تولید این فراورده با مصرف آن در کشور برابری خواهد کرد.

ضیغمی درباره وضعیت تولید و مصرف ال پی جی در کشور گفت: در بخش تولید فراورده ال پی جی پیش از این روزانه ٨٠٠ تن فرآورده ال پی جی به کشور وارد می شد که برای اولین بار در سال ٩١ با راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تولید این فرآورده از مصرف آن پیشی گرفت و هم اکنون امکان صادرات روزانه ٦٠٠ تا ١٠٠٠ تن ال پی جی در کشور به وجود آمده است.

 رسیدن فرآورده به قیمت واقعی، راهکار اصلی کنترل مصرف

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه مصرف بنزین کشور هم اکنون به طور میانگین به روزانه بیش از ٧٥ میلیون لیتر افزایش یافته است گفت: راهکار اصلی کنترل مصرف، رسیدن این فرآورده به قیمت واقعی خود است.

عرضه تک نرخی بنزین

ضیغمی همچنین بهترین شیوه عرضه بنزین در کشور را عرضه تک نرخی آن دانست و گفت: با تک نرخی شدن بنزین مدیریت و کنترل سامانه هوشمند سوخت کشور از لحاظ فنی در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت.

قیمت بنزین معمولی 1200 تا 1300 تومان

وی قیمت تمام شده بنزین معمولی در کشور را ١٢٠٠ تا ١٣٠٠ تومان اعلام کرد و افزود: با اصلاح قیمت فرآورده بنزین در کشور مدیریت صحیح مصرف سوخت به خودی خود اتفاق خواهد افتاد.

افزایش ظرفیت پالایشی کشور به روزانه یک میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه

معاون وزیر نفت درباره ظرفیت پالایشی پالایشگاه های کشور گفت: هنگام شروع برنامه پنجم توسعه ظرفیت پالایشی پالایشگاه های کشور یک میلیون و ٦٩٥ هزار بشکه در روز بود که این میزان هم اکنون به یک میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه ارتقا یافته است که با احتساب فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس این رقم باز هم صعود خواهد کرد.

ضیغمی افزود: ظرفیت پالایشی کشور در سال ٨٩ به یک میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه، در سال ٩٠ به یک میلیون و ٧٤٩ هزار بشکه و در سال ٩١ به یک میلیون و ٨٤٢ هزار بشکه افزایش یافت.

افزایش طول خطوط لوله نفت خام کشور به ٥ هزار و ٥٠٠ کیلومتر

ضیغمی درباره پروژه های خط لوله شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: خطوط لوله نفت خام کشور با اجرای پروژه های جدید تا پایان برنامه پنجم توسعه از ٣ هزار و ٧٠٠ کیلومتر به ٥ هزار و ٥٠٠ کیلومتر افزایش یافته است.

انتقال فرآورده آبادان به ری بزرگ‌ترین پروژه خط لوله کشور

وی افزود: بزرگ ترین پروژه خط لوله کشور مربوط به پروژه انتقال فرآورده آبادان به ری است که تا یک سال آینده بخش آبادان به اهواز و پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک به ری آن بهره برداری شده و بخش اندیمشک به اراک آن از لوله های نفت خام موجود استفاده خواهد شد.

ضیغمی همچنین میزان افزایش ظرفیت ذخیره سازی کشور را تا پایان برنامه پنجم توسعه ٣ میلیارد لیتر اعلام کرد و افزود: ظرفیت ذخیره سازی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه از ١١,٥ میلیارد لیتر فعلی به ١٤.٥ میلیارد لیتر افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: میزان نفت کوره تولیدی پالایشگاه های کشور نیز در آینده نزدیک از ٧٦ میلیون لیتر به روزانه ٥٩ میلیون لیتر کاهش خواهد یافت.

تولید روزانه ٥٢ میلیون لیتر بنزین با استانداردهای یورو ٤ و ٥

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه امکان تولید روزانه حدود ٥٢ میلیون لیتر بنزین با استانداردهای یورو ٤ و ٥ در کشور فراهم خواهد شد گفت: این افزایش ظرفیت مربوط به پالایشگاه آبادان با ٣ میلیون لیتر، پالایشگاه شهید تندگویان تهران با ٣ میلیون لیتر، پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با ١٦ میلیون لیتر، پالایشگاه بندرعباس با ١٢,٤ میلیون لیتر، لاوان با ٢.٩ میلیون لیتر، اصفهان با ١١ میلیون لیتر و تبریز با ٣.٨ میلیون لیتر خواهد بود.

علیرضا ضیغمی همچنین درباره ظرفیت تولید نفت گاز با استانداردهای روز اروپا در کشور گفت: تا پایان سال ٩٢ ظرفیت تولید فرآورده نفت گاز با استانداردهای یورو ٤ و ٥ اروپا به مرز ٤٠ میلیون لیتر در روز خواهد رسید که این افزایش ظرفیت مربوط به پالایشگاه شهید تندگویان تهران با ١١,٥ میلیون لیتر، پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با ١١.٢ میلیون لیتر، بندرعباس با ١٢ میلیون لیتر و لاوان با ٢.٢ میلیون لیتر خواهد رسید.

تولید روزانه یک هزار و ٣٥٠ تن گوگرد در کشور تا پایان امسال

ضیغمی با اشاره به اینکه تا پایان سال های ٩٠ و ٩١ در کشور روزانه ٥٠٠ تن گوگرد تولید می شد گفت: با راه اندازی طرح های توسعه ای پالایشگاهی در کشور به ویژه طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند و آبادان، هم اکنون روزانه یک هزار و ٢٠٠ تن گوگرد در کشور تولید می شود که این میزان با راه اندازی فاز دوم طرح تثبیت پالایشگاه اصفهان به روزانه یک هزار و ٣٥٠ تن افزایش خواهد یافت.

راه اندازی فاز اول ستاره خلیج فارس تا پایان سال ٩٢

ضیغمی درباره وضعیت احداث پالایشگاه جدید ستاره خلیج فارس گفت: در صورت تزریق ٥٠٠ تا یک میلیارد دلار اعتبار دیگر به این پروژه، فاز اول آن تا پایان سال ٩٢ به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی می کنیم بخش عمده ای از این پروژه تا پایان سال ٩٣ تکمیل شود گفت: تا کنون وزارت نفت از محل وام توسعه میادین مشترک یک میلیارد دلار به این پروژه اختصاص داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها